Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy hisztiroham mennyi ideig...

Egy hisztiroham mennyi ideig tart? Meddig normális?

Figyelt kérdés

Közel 3 éves kisfiam szerintem most ér bele igazán a dackorszakba, vagy nem is tudom mi van vele kb egy hete. Eddig is voltak hisztik, de az utóbbi egy hétben kis dolgokon iszonyatosan ki tud akadni, ma például kitört egy kisautónak a kereke, ezen kerek 20 percig torkaszakadtából ordított és közben csapkodott. Mikor odamentem hozzá, akkor engem is elkezdett ütni, sose szokott ilyet csinálni. Eddig mindig kizökkenthető, megnyugtató volt.

Ez normális? Hogy lehet ezt a helyzetet jól kezelni?

ma 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Hehe. A középsőmnek volt egy olyan napja, amikor fél órát üvöltött lefekvés előtt. Nagy nehezen elringattam. Aludt 3 órát, kipattant a szeme, körbenézett, eszébe jutott, hol hagyta abba, és ordítani kezdett... :D

Iskolás kora körülre abbahagyta az ordítást, most már csak karbatett kézzel duzzogva ül az ágyán, és nem csinálja, amit kérek, ha olyanja van.

ma 11:41
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

20 perc? az nem is sok.

Lányom 3,5 éves. Ő képes 1 órát is sírni, taknya nyála összefolyva, ha neki valami épp nem tetszik.

Ja és ezt akár napi sokszor.

Nála lassan 1 éve tart.

ma 12:03
 3/4 babyboom567 ***** válasza:
74%
Nálunk egy végtelenített üvöltés,és dühroham volt kb mindenért, vagy 2 évig.Volt egybefüggő 5 órás üvöltése is.De nekem sosem hagyta hogy megnyugtassam, eltereljem,kizökkentsem.Most is szoktak lenni 20 perces "hisztik",de ez kiskamasz erőfitogtatások,nyugtatható, elterelhető,kizökkenthető, és megbeszélhető vele.Akkor szokott elfajulni,ha én is beteg,nyűgös,fáradt vagyok.Szóval a 20 perc nálunk kb a "semmi" kategória,ahhoz képest amit 2 évig átéltünk.
ma 12:45
 4/4 anonim ***** válasza:
64%

Nálunk se üti meg a 20 perc az ingerküszöböt.

A rekord talán 4 órányi szünetmentes visítás volt, taknya-nyála egyben módon, de az 1-1,5 óra is teljesen általános volt, napi többször, olyan kardinális dolgokon, hogy összedőlt az építmény vagy felszáradt a pocsolya az utcán. De ez nem tartott sokáig, 2-3 éves kora között ment, azóta ez a mental breakdown jellegű hiszti, amikor nem hall nem lát, csak ordít, már nem szokott lenni. Inkább csak nyüffög, nyíg, de max 30 perc, és valamit akar is, tehát lehet vele "tárgyalni", meg is érti, hogyha semmiképp lehet, vagy kompromisszumosan.

ma 13:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!