Lehet elrontottam a gyereket?
Ez tényleg nem a válaszkész nevelés miatt van. 2 gyerekem van, mindkettőt eszerint gondoztam és csak az egyikőjük akaratos rettenetesen (a második). Egyszerűen ilyen természete van.
Nemrég kezdett el járni esetleg? Az én gyerekeim ilyen idősen akartak nagyon önállósodni. (Az elsőszülött figyelmét el lehetett terelni, a második üvölt, ha valamit nem lehet.) Sajnos a határok feszegetése már elkezdődhet ilyen korban.
A válaszkész nevelés nem a laissez-fair, vagyis mindent ráhagysz nevelés. Olvassál kicsit jobban utána a válaszkész nevelésnek, ne csak hallomásból csináld, hanem hiteles forrásból informálódj, tanulj!
A válaszkész nevelésnek pont az egyik fontos eszköze a gyengéd határszabás és a sírásmeghallgatás - alkalmazd mindkettőt. Illetve értsd meg, hogy mik a gyerek valós szükségletei, mit miért csinál. Ezen kívül nem ártana, ha a saját önismeretedet is fejlesztenéd ezzel párhuzamosan.
Vannak online tanfolyamok is, melyekkel rövid idő alatt viszonylag sok infóra szert tudsz tenni, gyakorlati példákon keresztül. Nézz utána ezeknek is, ha kell szívesen ajánlok. Gyerek mellett sokszor nincs idő olvasni, ezért jobbak ezek az online kurzusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!