Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vajon jó anya lennék?

Vajon jó anya lennék?

Figyelt kérdés

egy 17 éves lény vagyok Budapestről. az iskolám egy általános iskola és egy gimi egyben, így az ebédlő közös a kicsikkel. mikor ma elmentem ebédelni, 3 barátnőm mellém ült, (nevezzük őket Nikinek, Mellinek és Nellinek). egyszer csak Melli oda hívott magához egy másodikos kis lányt akinek a neve Amira volt. ez a kis lány enyhén ijesztő, pszichopata beütésű néha, mindig csapkod másokat, én szerintem nem bírnak vele se a tanárok se a szülei, nagyon neveletlen. Melli megkérte Amirát hogy szedje szét Nellit és a barátját mert mindig "nyalják egymást". én ezt személy szerint nem értem mert mindig Nellivel vagyok és általában csak fogják egymás kezét a barátjával. szerintem ebben nincs semmi rossz, egy kapcsolatban talán épp hogy alap dolog fogni egymás kezét. Amira azonnal elkezdte az ebédlő asztalánál piszkálni Nellit hogy szakítson a barátjával, mert a kis lánynak nem szimpatikus a fiú (?), és hogy meg fogja verni a kis lány Nelli barátját. meg maradt akkor MÉG a hideg vérem, nyugodtan próbáltam elmondani a kis lánynak hogy ez nem így megy. nem fogja csak azért bántani Nelli a barátját lelkileg azzal hogy szakít vele csak mert másnak nem szimpatikus a fiú. ő elkezdett flegmázni meg bunkóskodni, meg rám szólt mint egy senkiházira hogy "kuss". abban a pillanatban felálltam az asztaltól, és kivittem az ebédemet a pultra, mert rám jött a hányinger ez miatt a kis lány miatt. emlékszem Amirának nagyon sokszor volt az hogy segítettem neki a házi feladatában, vettem neki csokit/cukrot, a hátamon vittem mintha a "nővére" vagy az "anyja" lettem volna. és ezt kapom ennyi kedvesség és türelmesség után? nagyon megharagudtam rá, és magasabb hangerővel (mikor visszamentem az ebédlő azon asztalához ahol eddig ültem) leszídtam egy kicsit a lányt hogy miért ilyen neveletlen, miért szól bele más életébe/szerelmi kapcsolatába? ha az én kapcsolatomba szólt volna bele, lehet megtépem a kis csajt, de egyébként a saját 3 éves öcsémet nem szoktam megcsapdosni ha rossz gyerek időnként.

mikor vége lett a napnak, és indultam a buszmegállóból haza felé, elgondolkodtam azon hogy most kiköveteltem a kis lánynak azt hogy az osztályfőnöke behivassa a szüleit és elbeszélgessenek vele. mert amit csinál 2 éve itt, az nem normális számomra, neveletlen, a jóval idősebbek kikezd, és méghozzá azzal is úgy beszél mint a véres ronggyal aki egyébként kiköpi a lelkét csak azért hogy a kis lány ne érezze magát nagyon magányosnak csak mert a viselkedése miatt "kiközösítik". elértem ezzel valamit? nem hiszem. a gyerek ugyan úgy bunkó marad, ugyan úgy flegmázik gyerekkel, fiatal- és már felnőttel szemben egyaránt.

mikor haza értem, bekapcsoltam a gépemet és azonnal írtam a barátomnak hogy nem lesz gyerekünk, az is biztos. nem tartom magam jó nővérnek se és (majd ha egyáltalán leszek,) jó anyának se. ő ezt hirtelen nem értette, mert én nagyon szeretem a gyerekeket, ő nem annyira de elviseli őket, és majdnem minden héten felhozom témába a baba cuccokat, hogy milyen aranyos lehet anyaként a saját magzatodat felnevelni stb. de én szerintem nem lennék jó anya, mert vagy túl szigorú lennék, vagy túl engedékeny, középutat meg nem találok mert nehéz számomra. nem vagyok "hamar dühödök fel" fajta, de azt sem mondom hogy minden napomat nyugodtan töltöm el.

a barátom nyilván csak vállat vont, gondolta majd úgy is változik majd még ez a véleményem, ha eddig akartam gyereket majd, akkor ezek után nem hinné hogy végleges marad ez a "ne legyen gyerekünk" időszak.

mit gondoljak? mit tegyek? kérjek bocsánatot a kislánytól amiért leszídtam? beszéljek a szüleivel? engedjem el ezt az egészet és maradjak az eredeti véleményemnél, hogy egy kapcsolatba bele fér egy gyerek is a későbbiekben? vagy inkább legyek "gyermekmentes" életem végéig?

sok a "rossz gyerek" de ők sem igazán rosszak. csak még neveletlenek. ezt gondolom erről. bár azért reménykedem benne hogy a kis lány javulni fog viselkedés szempontjából és nem akar minden második emberbe bele rúgni. de én most mit tegyek? jó anya lennék vagy se? az öcsémmel se vagyok a legjobb testvéri kapcsolatba, mert én se tudom megnevelni, nem hogy a szüleim. én engedékeny fajta vagyok, de vannak olyan időszakok amikor tudom rendesen nevelni az öcsémet, bár a szigorúbb fajta inkább a barátom lenne. nem tudom mi lenne a megoldás. hogyan keressek középutat, hogy ne legyek se túl szigorú de ne is legyen túl engedékeny?

2022. dec. 15. 11:42
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
lány* (rosszul írtam a negyedik szót, utólag is bocsánat a helyesírás miatt, gyorsan írtam)
2022. dec. 15. 11:44
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Könyvet írsz? Jeszus még gyerek vagy nyugivan … az idősebbek sűrűn terelgetik a fiatalabbakat de ne ess már túlzásba nem az anyja vagy. Nem is értem hogy oda mentél hozzá leszidni… egy nyolc éves gyereket akit ti hívtatok oda heccelni … hat inkabb nektek nem volt gyerekszobátok…
2022. dec. 15. 11:50
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Iskolapéldája vagy, hogy miért nem kell idő előtt, nulla élettapasztalattal, nulla önismerettel, nulla komplexebb gondolkodással gyereket szülnie egy tininek.
2022. dec. 15. 12:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg, még nagyon gyerek vagy, sok mindent rosszul látsz (a pszichopata nem ezt jelenti, a törődés sem anyáskodást jelent, egy három évest se kell ütni a testvérének, és nem elvárható, hogy egy gyerek mindig szépen beszéljen).

Majd ez alakul.

2022. dec. 15. 12:03
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Tini vagy, neked meg rohadtul nem ezen kene gondolkoznod, nincs itt az ideje.

Eleg gyerekes is volt, ami itt most tortent, de hat nyilvan ez is a dolgod, gyereknek lenni.

Gyereknek pedig nem kell gyerek. Raersz majd ezen gondolkozni 10 ev mulva is, akkor se leszel elkesve.

Azt se ertem mit akartok 17 evesen egy 8-9 eves gyerektol. Hat normalisak vagytok ti?

Tessek szepen bekenhagyni egymast es csokolom.

2022. dec. 15. 12:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen nem lennél jó anya, gyerek vagy még, majd 10 év múlva lehet, hogy jó anya leszel.
2022. dec. 15. 12:36
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

Az írásod alapján nem mondanám meg, hogy 17 éves vagy. És a viselkedésed alapján se. Gyerekeken viselkedtél. Neked nem kell anyáskodni egy 8 éves idegen gyerek felett.

Az meg, hogy jó anya leszel-e, vagy sem, az majd 10 év múlva kiderül. Egyenlőre felesleges ezen gondolkodni is, mert még rengeteg dolog áll előtted az életben, mielőtt gyereket vállalnál.

2022. dec. 15. 13:16
 8/11 A kérdező kommentje:

Félre értitek. Én nem hívtam oda. Az egyik barátnőm. Én pont hogy rászóltam hogy hagyja a másik barátnőmet és a barátját. + direkt oda írtam hogy MAJD akarok gyereket, olyan 24 felett.

De én szerintem nem én vagyok az egyetlen hogy ezzel a kislánnyal nem bír. Én 2 éve ismerem ezt a lányt. A barátaimat rugdalta mikor jöttek velem beszélgetni és ott volt Amira is.

És mindig arról beszél miként fogja elvágni mások torkát, csoda hogy az én szerelmi életembe nem szól bele...

Nem arra célzok hogy jót tettem, de az se normális hogy az a kislány úgy viselkedik egy jóval idősebbel mintha a seggéből rántotta volna ki. Én ezt gondolom.

Valóban, nem akarok se a nővére se az anyja lenni, de már felmerült az is hogy tanár/dadus tovább képzésre megyek, szóval azért értek a gyerekekhez, nem mindegyikhez, de a legtöbbhöz igen. Én azt gondolom idáig nagyon kedves voltam a kislánnyal, nem hiszem hogy megérdemeltem azt hogy "elkussoltasson".

2022. dec. 15. 14:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Amikor fiatal lány voltam azt gondoltam, hogy nagyon szigorú anya leszek, nem lesz esélye sem a gyereknek...aztán, amikor az először fogtam a kezembe, vagy amikor először mosolygott rám, minden elhatározásom szertefoszlott...

Egész jól megtalálom a középutat a két véglet között, de persze nem mindig és nincs is ezzel gond. Te 17 évesen még nagyon fiatal vagy a gyerekvállaláshoz, de ha már elképzeléseid vannak az nem baj, de még sokat változhat.

A kislánnyal kapcsolatban meg annyi a véleményem, hogy nem engedheti meg Magának az ilyen stílusba beszéljen Veled, de ezt Neked kell intézni Vele. Légy határozott, de semmiképpen ne bunkó. Ha így viselkedik Veled, akkor ne tegyél meg Neki Te se dolgokat. Valamit valamiért!

Fel a fejjel!

2022. dec. 15. 19:45
 10/11 anonim ***** válasza:
75%

Csak én nem értem, hogy a csapat 17 éves miért nem küldte el azt a picsa 8 évest az anyja vala******gába?

Felnőttek közt is akad amúgy bőven olyan, aki szeret beleugatni más életébe. Elküldöd melegebb éghajlatra, s problem solved.

2022. dec. 15. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!