Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ennyire szerencsétlen...

Tényleg ennyire szerencsétlen anya lennék?

Figyelt kérdés
2 éves elmúlt a kislányom és egy hónapja is volt a kakilással problémánk. Azelőtt mindig 2 max 3 naponta kakilt egyszer vagy kétszer és nem volt sose kemény. Egyik napról a másikra elkezdte visszatartani szorítani a popóját ha szólt kakilnia kell. Azelőtt nem ivott ennyit mint most és sose volt ilyen problémánk. Hashajtót írtak fel akkor neki a Dulcosoftot meg Teva kúpot de azt mondták csak a Dulcosoftot használjuk. 4 napig tuti nem kakilt és ez azért segített neki mert többször lágyabb széklete lett tőle és minden nap tudott. Persze elkezdtem itatni sokat, de csütörtök óta nem kakilt pedig rengetegszer nekiállt de szorította így csak egy kis maszat jött. Reggel adtam neki megint hashajtót és délelőtt tudott kétszer viszonylag nagyot kakilni de a sok erolkodestol kipirosodott megint a lyukija. Egyszerűen nem engedi h normálisan kimossam neki úgy fáj neki. 3 szor kakilt de folyton sír h kaki fáj pedig tök sokat itatom minden nap. Anyósom meg folyton engem hibáztat mindenért ha vmi rossz történik vele h megint nem itatom eleget azért tartja vissza. Vele bármit megcsinál enged mindent nálam mindig mindenért tiltakozik és kakilni se akar velem amióta visszatartja. Nem tudom mennyit kellene innia h 2 3 naponta tudjon könnyen mint régen. Bilire is decemberben tavasszal még rault pisi háromszor sikerült is de azóta nem akar és a wcre se. Mit csinálok rosszul h folyton negatív dolog éri? Miért tartja vissza?
2022. aug. 16. 22:24
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Sok rost, kefir, natúr joghurt, tej és mindenbe útifű maghéj.

Most legalább amíg nem lesz fájdalommentes a kakilás legfeljebb két naponta legyen kaki, akár hashajtó adásával.

Nézzetek-olvassatok kaki meséket, pl. Bilikönyv, Dobd el a pelust Elmo. Nagyon hosszú folyamat és sokáig figyelni kell, nincs-e visszaesés, és azonnal közbelépni (joghurt, kefír, stb. amit fent írtam) ahogy kimarad egy kaki.

Orvost csókoltatom, a sok folyadék szükséges de nem elégséges feltétele a könnyű kakilásnak.

Anyós drágának pedig mondd meg, ha szeretne segíteni akkor csináljon útifű maghéj hozzáadásával sütiket. Ne legyen nagyon édes, mert utána meg fogorvoshoz járhattok.

2022. aug. 16. 22:51
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Ezen szerintem sok gyerek atesik, anyós meg ha feszkot csinál a dologból csak bebiztosítja a problémát. Lehetőleg para mentesen kéne kezwlni, nem túl nagy ügyet csinálni belole. Ez van de majd elmulik

Én laevolacot adtam, volt egy időszak amíg elég rendszeresen kapott, igy mindig laza volt a széklet és idővel a para elmúlt.

Olvastam közben míg trónolt igy elvontuk a figyelmét.

Aszalt szilva és szilva pép vált még be, mak, kukorica, cékla (ez pirosra festi, nem kell megijedni!!)

A folyadék nem minden.

Szobatisztaság határán elofordul a visszatartas

2022. aug. 16. 23:17
 3/6 anonim ***** válasza:
89%

A másik hogy ne hagyd, hogy anyósod földbe riportja az anyai önbecsülésedet, gyűlölöm az ilyet. Van annyi dolog ami probléma lehet egy gyermeknevelés során, és aztan könnyen meg lehet oldani, erre még meg is hurcolni egy szülőt hogy szar anya vagy, őrület!

Apuka állítsa le a mamát, te pedig a gyermekedre koncentrálva vele együttműködve, az ő tempojában, dokival egyeztetve, megoldjátok

2022. aug. 16. 23:31
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

Önmagában a folyadék nem elég hozzá.

Sok rostos étel,gyümölcsök zöldsegek, levesek, joghurtok is szükséges a laza széklethez.

2022. aug. 16. 23:51
 5/6 anonim ***** válasza:
78%
Azért tartja vissza mert fájt és az rossz emlék, és mivel ezt még nem rakja össze hogy azért fáj mikor kakil mert visszatartja így ez ördögi kör. Hiába itatod nem az a baj.
2022. aug. 17. 01:29
 6/6 anonim ***** válasza:
16%

1-es, a sok rost meg az utifu maghej oke, de ha szorulasa van, azt a tejtermekek siman okozhatjak.

Kerdezo, mennyi tejtermeket illetve liszteset eszik a gyereked?

2022. aug. 17. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!