Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet a kisfiammal a baj?

Mi lehet a kisfiammal a baj?

Figyelt kérdés

Január végén lesz 3 éves,úgyhogy már csak 2 hónap sincs és annyira rosszul érzem magam,kezdek aggódni mert az utóbbi időben több visszajelzest is kapok hogy valami nincs rendben .

Teljesen egyedül nevelem,az édesapja elhagyott minket,lehetséges hogy ezáltal is sérült lelkileg ( ADHD ? )

Megprobalom jellemezni :

- eszméletlenül aktív, sokak szerint hiperaktív.

Egyfolytaban rohangál

- sokszor ok nélkül mérges rám,vagy ha aprósagokert raszolok, van hogy megüt, megharap, karmol, de az utóbbi időben saját magát is megpofozza

- ha mesét olvasok abszolút nem figyel ,nem hajlandó meghallgatni a bölcsiben meseolvasaskor csak néz ki a fejéből

- ha a Tv-ben lát egy meset ,koncentrál és megerti a történetet

- a beszédfejlődese megkésett ( szerintem ) és valami nagyon nagyon nem stimmel.

Sokszor más szot hasznal,helyettesit amit nyilván csak én értek.

Kb 200-300 szót mond ,de a mondatokat nem képzi helyesen es a kérdésekre egyszerűen nem tud válaszolni, nem jut el az agyaig.

Ha megkerdezem hány darab van ott azt mondja zöld.

Ha azt kérdezem milyen színű, azt mondja igen ( ezek most hülye peldak )

Amúgy egyedül öltözik, egyedül eszik ,kiszolgalja magát,wcre is egyedül megy,a konyhában segít, az összes tárgynak a lakásban,elelmiszereknek tudja a nevét.

Az összes szint felismeri ,a testreszeket is.

De úgy érzem valami nincs rendben vele. O nem tud mondokakat. Ha megkerdezem mi volt az ebéd a bölcsiben maximum annyit mond hogy enni ,vagy teljesen mást válaszol ami nem illik a témába. ( bocs hogy össze vissza írok de igazából nem tudom össze szedni a gondolataimat )

Annyi fura helyzet van amikor tényleg azon gondolkodom hogy buta ,valamilyen betegsége van ,neveletlen, adhs vagy mégis mi a fene lehet vele ?

Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni

2022. dec. 9. 21:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
58%

Digitális autizmus.

Nem autista, csak olyannak neveled, hogy hasonló tüneteket mutat.

És túlsúlyos.

2022. dec. 10. 09:04
 22/30 anonim ***** válasza:
78%
Ki kell vizsgáltatni. Vedd komolyan a saját kételyeidet.
2022. dec. 10. 09:37
 23/30 A kérdező kommentje:

Nem kövér abszolút mert magas is .

Neha azon gondolkodom hogy direkt csinálja.

A fürdőben az elobb azt mondta : anya vedd ki onnan . ( a játékai bent voltak a vízben)

Ez mar egy egész szép mondat.

Most meg a jatszoszobaban ültünk, és kérdezem tőle hogy hány éves-3. Hogy hívják? - 3

Anyát hogy hívják? -3

Ki vette a játszó házat? (Tegnap kapta )

- 3. Elmondtam 20x hogy anya vette . 1 perc múlva megkerdezem ki vette q jatszohazat? -nem. 3.

Na itt lett elegem. El fogom vinni orvoshoz mert sajnos valami nincs rendben.

2022. dec. 10. 09:38
 24/30 A kérdező kommentje:

Most ide jött. Másképp kérdeztem. Ki vagyok én? Mondta a nevemet, utána azt hogy anya.

És Ki vsgy te ?

Mondta a nevét.

Lehet hogy túl reagalom. Anyukám szerint, hagyjam beken, semmi baja....de mivel úgy néz ki mint egy 4 éves, sokan elvarjak tőle hogy azon a szinten legyen.

Másrészt sok 3 éves folyékonyan beszél. Meg van 1.5 hónap míg betölti a hármat, lehet hogy beindul a beszéde..m

2022. dec. 10. 09:41
 25/30 anonim ***** válasza:
77%
Hallgass az ösztöneidre, mert attól úgyse nyugszol le, hogy más nyugtat. Neked magadnak kell meggyőződnöd az igazságról. Nem négyéves szintet vársz el tőle. Ha fejleszteni kell, azt minél előbb kell elkezdeni. De ne orvoshoz vidd, mert nem a szíve vagy a tüdeje beteg, az orvos nem ért hozzá. Ehhez nevelési tanácsadó, gyerekpszichológus kell.
2022. dec. 10. 10:03
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
A lanyom beszedfogyatekos. És hasonlónak tűnik a fiadhoz. De csak a beszedertese rossz, kevés szókincs, sztorit nem érti.
2022. dec. 10. 14:45
 27/30 A kérdező kommentje:
26, nektek ezt mikor diagnosztikaltak? Milyen kezelesen vesztek részt?
2022. dec. 10. 15:10
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
2 éves 3 hónaposan vittem el a korai fejlesztőbe, mert csak 5 szava volt és azok is a legegyszerűbbek: papa, baba. Ráadásul ezek a szavak kb. 1 éves kora óta megvoltak, utána semmi fejlődés. Elkezdték a beszedinditast és dszit tornát, semmi hatás. Aztán tsmt hatására kezdett beszélni 3 éves kora után. A logopédus javasolta, hogy kérjünk sni kódot, meg is kapta, beszedfogyatekos. A kód miatt jön ki az oviba hozzá logopédus. Már nagycsoportos és okos a tesztek szerint, viszont olyan rosszul fejezi ki magát, hogy egyáltalán nem tűnik okosnak. Butaságokat beszél folyton, mindent ezerszer megkérdez, teljesen egyértelmű dolgokat is. Mesét nem érti, hosszabb mondatot sem. Tv-ben nézi a mesét, de szerintem azt se érti, csak bámulja. Mindezek mellett tényleg okos, csak ezt nehéz észrevenni, logikája nagyon jó, ha megérti a szabalyait egy játéknak simán megver benne.
2022. dec. 10. 20:07
 29/30 A kérdező kommentje:
Neki majdnem 3 évesen biztosan van Kb 300-400 szava ,de amit a 28as ír abban látom egyenlőre magunkat... 28,Te mit javasolsz? Vigyem fejlesztesre minél előbb?
2022. dec. 10. 20:38
 30/30 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem vidd el, abból nem lehet baj. Helyi pedagógiai szakszolgálaton megnézik. De ha teheted érdemes magánba is vinni.
2022. dec. 10. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!