Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet a kisfiammal a baj?

Mi lehet a kisfiammal a baj?

Figyelt kérdés

Január végén lesz 3 éves,úgyhogy már csak 2 hónap sincs és annyira rosszul érzem magam,kezdek aggódni mert az utóbbi időben több visszajelzest is kapok hogy valami nincs rendben .

Teljesen egyedül nevelem,az édesapja elhagyott minket,lehetséges hogy ezáltal is sérült lelkileg ( ADHD ? )

Megprobalom jellemezni :

- eszméletlenül aktív, sokak szerint hiperaktív.

Egyfolytaban rohangál

- sokszor ok nélkül mérges rám,vagy ha aprósagokert raszolok, van hogy megüt, megharap, karmol, de az utóbbi időben saját magát is megpofozza

- ha mesét olvasok abszolút nem figyel ,nem hajlandó meghallgatni a bölcsiben meseolvasaskor csak néz ki a fejéből

- ha a Tv-ben lát egy meset ,koncentrál és megerti a történetet

- a beszédfejlődese megkésett ( szerintem ) és valami nagyon nagyon nem stimmel.

Sokszor más szot hasznal,helyettesit amit nyilván csak én értek.

Kb 200-300 szót mond ,de a mondatokat nem képzi helyesen es a kérdésekre egyszerűen nem tud válaszolni, nem jut el az agyaig.

Ha megkerdezem hány darab van ott azt mondja zöld.

Ha azt kérdezem milyen színű, azt mondja igen ( ezek most hülye peldak )

Amúgy egyedül öltözik, egyedül eszik ,kiszolgalja magát,wcre is egyedül megy,a konyhában segít, az összes tárgynak a lakásban,elelmiszereknek tudja a nevét.

Az összes szint felismeri ,a testreszeket is.

De úgy érzem valami nincs rendben vele. O nem tud mondokakat. Ha megkerdezem mi volt az ebéd a bölcsiben maximum annyit mond hogy enni ,vagy teljesen mást válaszol ami nem illik a témába. ( bocs hogy össze vissza írok de igazából nem tudom össze szedni a gondolataimat )

Annyi fura helyzet van amikor tényleg azon gondolkodom hogy buta ,valamilyen betegsége van ,neveletlen, adhs vagy mégis mi a fene lehet vele ?

Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni

2022. dec. 9. 21:44
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nem olyan bölcsibe jár.... csak heti 2x pár órát
2022. dec. 9. 22:35
 12/30 A kérdező kommentje:
Egyedülálló anya vagyok. Sajnos szükségem van arra a napi 2 órára
2022. dec. 9. 22:35
 13/30 anonim ***** válasza:
84%
Azért ott is tudnak valamit mondani. Mért nem jár rendes bölcsibe?
2022. dec. 9. 22:37
 14/30 A kérdező kommentje:

Nemsokára megy oviba ....

Ott a nevelőnő azt mondta ,minden gyerek más és más, nem igazan lát vele problémát csak néha bambul, meg nem érti az utasitasokat vagy ha érti is akkor egyszerűen nem csinálja meg. Meg azt mesélte hogy nem érti a törteneteket.

Ha valamit elmeselek neki nem igazan tudja miről van szó, legalábbis szerintem. Igaz, itthon még soha nem meséltem könyvből mert amint a kezembe van ,kikapja és nem engedi hogy felolvassak. Nem akar koncentralni a törtenetre ( szerintem )

2022. dec. 9. 22:41
 15/30 anonim ***** válasza:
76%

Megértelek.

De nem tudod lebontani azt a 2 órát? 2-vel vagy akár 4-el, 6-al elosztani?

2022. dec. 9. 22:49
 16/30 A kérdező kommentje:
Nem egyhuzamban ül 2 órát a tv előtt. Hanem reggel amíg reggelit készítek napkozben ha ebédet főzök, délután 20 percet este ismét kb 30 percet....
2022. dec. 9. 22:50
 17/30 anonim ***** válasza:
89%

Hallásvizsgálaton voltatok e? Mert egyik ismerősöm járt úgy, hogy tök debilnek tűnt a gyereke aztán kiderült csak a hallásával volt gond, de mivel a szülők sokáig ,,homokba dugták" inkább a fejüket sokkal később lett a probléma kezelve, mint lehetett volna.

Gyerekorvoshoz biztos el tudsz vele menni.Szerintem keresd fel és januárban induljatok neki a kivizsgálásnak.

2022. dec. 9. 23:15
 18/30 anonim ***** válasza:
62%

A fiamnak voltak beszédértési problémái, ugyan ezek a tünetei voltak kb, nem hülye csak fejleszteni kell, a fiam IQ ja 6 évesen 160 volt.

4 évesen került olyan oviba és utána olyan osztályba, felsőbe ment át a logopédiai osztályból simába.

2022. dec. 10. 02:19
 19/30 anonim ***** válasza:
45%

Kapcsold ki a tévét. Óriási kárt okozol neki (ld beszédfejlődés, agresszivitás).

Amúgy meg célzottan kell kérdezni a bölcsiről, pl játszottál-e X dologgal, arra tud válaszolni. Arra, hogy "mi volt", nagyon nehéz ebben a korban.

2022. dec. 10. 03:29
 20/30 A kérdező kommentje:

Az elobb megkerdeztem tőle, mi a kedvenc jateka ,mivel játszik szívesen. 10 másodpercig csak néz mint a birka ,azt se tudja mi van ( szerintem a kedvenc szóval van a gondja ) majd elintezte egy " nem"-el es kiment a szobából.

Kb minden 2.kerdesre így reagál ami nem az ő szellemi szintjén van. A hallasaval nincs gond ,már voltunk vizsgalaton.

Amugy viszont olyan ertelmesnek tűnik, mindent szakszerűen használ, majdhogynem teljesen önálló, csak van pár furcsa dolga.

A verekedés, pofozas, dobalozas, meg a legfontosabb : a beszéd

.ha ezek nem lennének vagy rendben működne, eszembe se jutna hogy valami baj van vele.

Mindig teljesen normális ütemben fejlődött.

Most is 106 cm ,19 kiló.

Egy erős, értelmes kisfiú és mégis úgy látom hogy valami nem stimmel.

2022. dec. 10. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!