SOS! 1 éves fiam elmerült a kádban! Ti mit tennétek?
Ott térdeltem mellette. Már kiszállni készültünk, és a tekintetemmel kerestem a törülközőjét. Mire újra Rá fókuszáltam, azt láttam, hogy ülésből belehajolt a vízbe. Valószínűleg valami játékért. Az egész feje benne volt, ijedtében mozdulni sem mert.
Azonnal kikaptam a kádból. Azonnal sírni, kicsit köhögni kezdett, színével nem volt gond.
Egész öltöztetés alatt sírt, aztán evett, megnyugodott, kicsit játszottunk, amire nagyokat kacagott. Most már alszik.
Annyira furdal a lelkiismeret, és annyira félek, hogy valami baja lett, vagy nem köhögte ki rendesen.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Ilyenkor el kellene vinni orvoshoz akkor is, ha nem látok rajta semmit?
Szóval.belerakta az arcát a vízbe, ott nézelődött 2mp ig, kívancsi volt mi van a víz alatt. Te kikaptad, pánikoltál, vizsgálgattad ijedten, persze hogy ordított, megijedt a reakciódtól.
Voltam igen hasonló helyzetben, a gyerekem rendszeresen nézelődik a víz alatt, még nem fulladt meg.
Nyugi, semmi baja nincs, ha evett, ivott, játszott, nem veszi furán a levegőt, és nem fog holnap sem köhögni.
Az én 2 éves lányom az egész nyarat azzal töltötte, hogy a medencében búvárkodott. Lemerült, szétnézett, feljött. Imádta.
Mégis mi baja lett volna attól a fiadnak, hogy beletette az arcát a vízbe?
Éjszakára összeállt a kép, hogy mi történt:
Nem játékból tette bele az arcát, és nem nézelődni akart.
Miután elaludt; szokatlanul nyugtalanul aludt, gyakran felébredt, csapkodta magát. Elvittem az ügyeletre, ahol kezdődő garatgyulladást állapítottak meg nála.
Szóval valószínűleg a kádban, a melegvízben kezdett rosszabbul lenni. A testvérétől szedte össze, aki pár nappal korábban volt nagyon lázas. Ilyenkor egyébként is hajlamos elhagyni magát, mint egy rongybaba. Most is ez történhetett, ami miatt belebukott a vízbe, és nem csinált semmit. Meg sem próbálta kiemelni a fejét. Én kaptam ki.
Az egészben az volt a legijesztőbb, hogy a másodpercek végtelenül hosszúnak tűntek a nagy ijedtségemben. Egész biztosan csak néhány mp telt el,de nekem végtelen hosszúnak tűnt...
Szóval egy hirtelen kezdődő lázas állapot, elesettség volt a kiváltó oka az egésznek.
Jólvan. Mindegy mitől bukott bele. Nem lesz ennyitől baja egy gyereknek sem. Nem cukorból van.
Akkor meg pláne hisztis és ordít ha beteg+te is ijedezel értelmetlen módon.
Ügyelet? Azt ugyan miért?
Hagyjuk már semmi baja nem volt.
A gyengébbek kedvéért: azért vittem be, mert valami baja volt, nagyon nem szokványosan viselkedett. A történtek árnyékában én inkább úgy döntöttem, hogy nem otthon latolgatom, hogy mi a baja...
Nem bántam meg: kiderült mi a baja; kapott rá gyógyszert; és az orvos is azt mondta, hogy jól tettem, hogy behoztam, mert egy ilyen kicsi gyerek vízben elmerülése után nem kicsit számít, ha hirtelen megváltozik a viselkedése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!