Mikor lesz kicsit nyugodtabb?
A lányom sokszor nem fogadott szót útközben, és nem akarta megfogni a kezem, így következetesen ilyenkor vissza kellett ülnie a babakocsiba. A szabályokat minden induláskor megbeszéltük, mit szabad , mit nem. Ha nem sikerült betartania azután se hogy emlékeztettem 1x akkor automatikusan tettem vissza a babakocsiban. Nincs alkudozás.
És szép lassan megtanulta.
A fiam másfél évvel idősebb, ő mindig is óvatosabb volt és hamarabb megtanulta hogy kell az utcán/boltban viselkedni, de lányunk az merészebb és makacsabb is, a félelemérzete se túl jelentős.
Legyél következetes és amíg így viselkedik, használd inkább a babakocsit. Sajnos egy szempillantás alatt történhet baleset.
Én azt gondolom, hogy még éretlen a szabad sétához. Visszatenném a babakocsiba.
Konkrétan életveszélybe sodorja magát ezzel.
Fél év múlva újra próbálkoznék.
A fiam 1.5 kora óta nem használ babakocsit, de még mindig a boltban vásárlás kész katasztrófa lassan 4 éves.
Így akkor még tologathatnám jó darabig.
Hát ez ilyen. Tartsd életben a gyereket úgy, hogy közben nem bolondulsz meg. A többi nem érdekes.
Amúgy azt nem lehet, hogy a gyerek az apjával van, amíg bevásárolsz? Online bevásárlás opció lehet? Én ebben az időszakban kaptam rá az online boltokra meg ügyintézésre. Hosszú évekig nem vittem magammal botba a gyerekeket. Persze, megkaptam, hogy sosem fogja megtanulni hogy kell viselkedni, meg keretek meg határok meg szabályok, meg hasonló okosságok. A nagy most 7 éves (lassan 8), a kicsi 6. Mostmár szépen be tudunk vásárolni együtt. A nagy ügyesen tolja a bevásárlókocsit, a kicsi jön mellettünk, és persze mindketten végigdumálják a bevásárlást. De már nem rohannak el, nem követelőznek, nem visítanak, nem bontják le a boltot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!