Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lesz kicsit nyugodtabb?

Mikor lesz kicsit nyugodtabb?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam nagyon eleven, ami több téren tök jó, de nagyon fárasztó. Mindenben ellenkezés, napi 100x is, elmenni valahova nagyon nehéz vele, mert nem akarja fogni a kezem sokszor, akkor üvölt és leguggol a földre, de ha nem fogja akkor meg elszalad, beszalad a boltokban le a lépcsőn, felmászik a bevásárlóközpontokban a korlátokra a 2. Emeleten.. szabadon sokat sétálunk, akkor is próbálkozok, akkor jobb a helyzet, na de azért van, hogy el kell intéznem egy-két ügyet. A babakocsiban nagyon szépen viselkedett eddig is, most is, de annak azért lassan vége, és arra gondolok, hogy, ha ilyen alkalmakkor beleteszem, akkor sokkal később tanulja meg, hogy hogy kell viselkedni ilyenkor. Nagyon szeretem őt, de már kezd kiborítani a mindennapos harc-alkudozás-üvöltés kör, pedig nem vagyok a legtürelmetlenebb fajta. Ja és heti pár órában van bölcsiben, ott mintagyerek.
2022. dec. 7. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez volt kb, de pár hét alatt megértette a dolgokat. Mondjuk ha elszalad előled a boltba vidd ki. Ha nem fogja a kezed menj vissza vele. Szerintem lehet olyan helyre menni vele ahova akar és akkor legyen következménye, hogy csak akkor mentek tovább ha.. Így megerti elobb utóbb. Aztán próbáljátok újra. Legyen következmény, de próbálkozz türelemmel, meg lesz az eredménye. Higgadt, türelmes, csendes de hatarozott legyél és ne engedj neki. Borzasztó nehéz és fárasztó de így éri meg.
2022. dec. 7. 20:07
 2/9 anonim ***** válasza:

A lányom sokszor nem fogadott szót útközben, és nem akarta megfogni a kezem, így következetesen ilyenkor vissza kellett ülnie a babakocsiba. A szabályokat minden induláskor megbeszéltük, mit szabad , mit nem. Ha nem sikerült betartania azután se hogy emlékeztettem 1x akkor automatikusan tettem vissza a babakocsiban. Nincs alkudozás.

És szép lassan megtanulta.

A fiam másfél évvel idősebb, ő mindig is óvatosabb volt és hamarabb megtanulta hogy kell az utcán/boltban viselkedni, de lányunk az merészebb és makacsabb is, a félelemérzete se túl jelentős.

Legyél következetes és amíg így viselkedik, használd inkább a babakocsit. Sajnos egy szempillantás alatt történhet baleset.

2022. dec. 7. 20:13
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

Én azt gondolom, hogy még éretlen a szabad sétához. Visszatenném a babakocsiba.

Konkrétan életveszélybe sodorja magát ezzel.

Fél év múlva újra próbálkoznék.

2022. dec. 7. 21:05
 4/9 anonim ***** válasza:
A 3. Nem ír butaságot!
2022. dec. 7. 22:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mind hasznos. Azért is hasznos a 3. Válasz is, mert nagyon régóta próbálkozunk ezekkel és következetesek is vagyunk, mégis minden alkalom ugyanúgy indul és végződik. A babakocsi marad még egy ideig az biztos.
2022. dec. 7. 22:20
 6/9 anonim ***** válasza:

A fiam 1.5 kora óta nem használ babakocsit, de még mindig a boltban vásárlás kész katasztrófa lassan 4 éves.

Így akkor még tologathatnám jó darabig.

2022. dec. 7. 22:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát ez ilyen. Tartsd életben a gyereket úgy, hogy közben nem bolondulsz meg. A többi nem érdekes.

Amúgy azt nem lehet, hogy a gyerek az apjával van, amíg bevásárolsz? Online bevásárlás opció lehet? Én ebben az időszakban kaptam rá az online boltokra meg ügyintézésre. Hosszú évekig nem vittem magammal botba a gyerekeket. Persze, megkaptam, hogy sosem fogja megtanulni hogy kell viselkedni, meg keretek meg határok meg szabályok, meg hasonló okosságok. A nagy most 7 éves (lassan 8), a kicsi 6. Mostmár szépen be tudunk vásárolni együtt. A nagy ügyesen tolja a bevásárlókocsit, a kicsi jön mellettünk, és persze mindketten végigdumálják a bevásárlást. De már nem rohannak el, nem követelőznek, nem visítanak, nem bontják le a boltot.

2022. dec. 8. 08:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Én pl 3 éves koráig toltam. Pont lekakkantottam,ki mit mond.
2022. dec. 8. 08:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha olyan helyre mész, például boltba, nyugodtan tedd babakocsiba. Ha sétáltok, akkor menjen a lábán, had szokja. A lányommal is nagyon nehéz volt, ahol tudtam még inkább babakocsit használtam. Még bőven van ideje megtanulni szépen közlekedni, sokan már ahogy elkezd járni a gyerek, elvárják, hogy úgy közlekedjen, mint egy felnőtt. A dackorszak is közrejátszhat, nálunk legalábbis ez volt. Idővel változik, könnyebb lesz.
2022. dec. 8. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!