Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináltok/játszotok a...

Mit csináltok/játszotok a 1,5-2 éves gyereketekkel egész nap otthon?

Figyelt kérdés

A kisfiam 1,5 éves múlt, és őszintén megmondom, mióta bejött ez a rossz idő, és nem tudunk kint lenni órák hosszát a kertben, eléggé meg vagyok lőve.

Egyedül nem játszik el sokáig, max. 10 perceket, aztán már jön, hisztizik, mászik rám, nem hagy békén. Ha valami házimunkát csinálok, igyekszem bevonni és azzal elvagyunk, de ugye a házimunka nem tölti ki a napot reggel fél 7-től este 8-ig.

Leülök mellé játszani, de őszintén szólva egyre jobban unom már egész nap ugyanazokat a játékokat. Ugyanazokat a könyveket nézzük meg százszor, ugyanazokat az autókat tologatjuk, ugyanazokat a formákat rakosgatjuk. Ahhoz, hogy valami kreatívabbat játsszunk, ugyebár elég kicsi még, de így még abszurdnak találom, hogy egész nap ott üljek mellette, már ő is unja a végén.

Ti mit csináltok egész nap vele?

Ma is negyed 7-kor kelt, felöltözött, reggeliztünk, már autóztunk, voltunk kint 45 percet motorozni, a ruhát kiteregettük, könyvet nézegettünk, és még csak 9 óra van....

#gyerek #Játrk
2022. nov. 28. 09:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
30%
Hallgassatok zenét és táncoljatok. Én most éppen a majdnem 3 évessel Monsta Xet hallgatunk és táncolunk külön meg úgy is hogy a kezemben van, nagyon élvezi :D
2022. nov. 28. 09:40
 12/27 anonim ***** válasza:
86%
Bogyó és babóca,toronyépítés,sétálunk( most tanul járni) az evés kitölt 1 órát,kocsikázunk,vásárolunk,játszótér így hamar eltelik a nap délután meg apa a soros😅 meg folyton kergeti q szegény macskát😅
2022. nov. 28. 10:45
 13/27 anonim ***** válasza:
70%
Engem nem zavar, hogy hideg van, kapott dögvastag síruhát, meg téli bakancsot, kiviszem abban. Nem azért, mert ilyen mániákus sétáló vagyok, hanem mert az van nálunk is különben, amit írsz, hogy megvadul estére, kell neki a mozgás és a levegő napközben. Simán eljön velem boltba, pékségbe, délelőtt azt szoktuk intézni, utána kis hinta játszón, vagy kerget más gyerekeket, akiket érdekesnek talál, ebéd, alszik , aztán már kb délután 3-4 óra van máris. Délután én nem játszok neki, hagyom, hogy ő válasszon, mi érdekli. Néha hoz valamit, amit ismer, könyv, bubi fújó, kockák, néha keres valami tárgyat a lakásban és kérdezi mire való, vagy utánozni próbál engem. Néha nem is tart rám igényt, elpiszmog 30 perceket egyedül is. Szóval hagyd nyugodtan "unatkozni", gyorsan fel fogja találni magát. Én most azt várom, hogy elég nagy legyen ahhoz, hogy velem főzhessen, egyelőre még nem vevő rá, de az is új program lesz majd.
2022. nov. 28. 10:53
 14/27 anonim ***** válasza:
56%

Kisfiam 1,5 eves.

Mi kockából építünk tornyot,vagyis én , ő meg leborítja😅

Autókat tologat, könyveket nézünk, fényképeket szoktam elő venni azt is nezegetjuk kik vannak rajta.

Van egy kis játék telefonja, azzal telefonál majdnem egész nap😅

Játszik a matatófallal. Tologatja itt bent a kis bevásáró kocsiját, zenét hallgatunk , mesét is nézünk. Bár inkább csak háttérzajmak megy.

Pakolgatja az ételhordós dobozokat a konyhában. Sereget.

Bar mi ebben az időben is kimegyunk délelőtt és délután is 1,5 órára, akkor vagy sétálunk vagy motorozik

2022. nov. 28. 10:54
 15/27 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem meg bolcsode. Van olyan gyerek,akit nem lehet mar lekotni otthon 2 evesen. Ha annyira unatkozik, en atgondolnam a helyedben. Amugy amig nincs minusz, ho es szelvihar ,egy egy orat menjetek ki d.e.es du. is.
2022. nov. 28. 11:38
 16/27 anonim ***** válasza:
Kanapéból bunker; buborék kergetés; nekem a gyerekeim itthon tornáznak is velem, elindítok valamit YouTubeon én edzek, ők meg a maguk módján csinálták, közben nevettek ezerrel; bújócska; akadálypálya a lakásban; "bulizunk" ha pörgős zenét szeretnék hallgatni, táncolnak rá nagyon cukik; a most másfél éves fiam szeret a nővére lidlis konyhájával játszani, utánoz ahogy főzök; a héliumos lufival anno a nagy is, most a kicsi is vagy egy órán át képes egyedül játszani; festőállványra firkálás, egyik oldala krétás a másik filces...
2022. nov. 28. 11:58
 17/27 anonim ***** válasza:
80%

21 hónapos a kisfiam, és kicsit irigy vagyok mert ezekszerint a tiedet leköti a jàtéka. Nunk ami "neki van" és visszatérő azok a könyvek, meg a gyurma. Azokat napi többször előveszi és foglalkozom is vele, amúgy meg hiaba veszek elő neki játékot percekre köti le kb minden. Az autók, bármilyen kockák, vonat, annyi mindene van, de még mindig előbb àll neki kirámolni a szekrényeket, meg olyan dolgokat akar a kezébe, ami nem játék. Porszívót kapcsolgatnà folyton, szedi ki a konyhaszekrényböl a turmixgépet vagy amit ott lel, vigyàzni kell rà mert ujabban mindent eldob, vagy hozzácsap dolgokhoz. Kiviszem én is, de nem szeret mar annyit kint lenni mint tavasszal vagy nyàron, pedig erőltetem.

Szóval tippeket én is szivesen fogadok hasonló gyerekek szüleitől. 😀

2022. nov. 28. 13:00
 18/27 anonim ***** válasza:
19%

17, átlagos gyerekek szüleitől? :)

Mert ez teljesen átlagos, normális, semmi extra.

Minden gyereknek jobban kell az, ami nem szabad.

Erre építve tökéletesen le is lehet foglalni. Saját polc a konyhában pl: mindenféle "jaj ne nyúlj hozzá, tilos" - előre odakészített dologgal és voila!

2022. nov. 28. 14:01
 19/27 anonim ***** válasza:
21%

"Van olyan gyerek,akit nem lehet mar lekotni otthon 2 evesen. "

Ha anyuka lusta és ötlettelen, akkor pláne.

2022. nov. 28. 14:02
 20/27 anonim ***** válasza:
23%
#18 szerinted ezen nem vagyok túl? Saját polc....miota mozog es pakol van olyanja. Megszülted a spanyol viaszt.
2022. nov. 28. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!