Mit csináltok/játszotok a 1,5-2 éves gyereketekkel egész nap otthon?
A kisfiam 1,5 éves múlt, és őszintén megmondom, mióta bejött ez a rossz idő, és nem tudunk kint lenni órák hosszát a kertben, eléggé meg vagyok lőve.
Egyedül nem játszik el sokáig, max. 10 perceket, aztán már jön, hisztizik, mászik rám, nem hagy békén. Ha valami házimunkát csinálok, igyekszem bevonni és azzal elvagyunk, de ugye a házimunka nem tölti ki a napot reggel fél 7-től este 8-ig.
Leülök mellé játszani, de őszintén szólva egyre jobban unom már egész nap ugyanazokat a játékokat. Ugyanazokat a könyveket nézzük meg százszor, ugyanazokat az autókat tologatjuk, ugyanazokat a formákat rakosgatjuk. Ahhoz, hogy valami kreatívabbat játsszunk, ugyebár elég kicsi még, de így még abszurdnak találom, hogy egész nap ott üljek mellette, már ő is unja a végén.
Ti mit csináltok egész nap vele?
Ma is negyed 7-kor kelt, felöltözött, reggeliztünk, már autóztunk, voltunk kint 45 percet motorozni, a ruhát kiteregettük, könyvet nézegettünk, és még csak 9 óra van....
Kisfiam 1,5 eves.
Mi kockából építünk tornyot,vagyis én , ő meg leborítja😅
Autókat tologat, könyveket nézünk, fényképeket szoktam elő venni azt is nezegetjuk kik vannak rajta.
Van egy kis játék telefonja, azzal telefonál majdnem egész nap😅
Játszik a matatófallal. Tologatja itt bent a kis bevásáró kocsiját, zenét hallgatunk , mesét is nézünk. Bár inkább csak háttérzajmak megy.
Pakolgatja az ételhordós dobozokat a konyhában. Sereget.
Bar mi ebben az időben is kimegyunk délelőtt és délután is 1,5 órára, akkor vagy sétálunk vagy motorozik
21 hónapos a kisfiam, és kicsit irigy vagyok mert ezekszerint a tiedet leköti a jàtéka. Nunk ami "neki van" és visszatérő azok a könyvek, meg a gyurma. Azokat napi többször előveszi és foglalkozom is vele, amúgy meg hiaba veszek elő neki játékot percekre köti le kb minden. Az autók, bármilyen kockák, vonat, annyi mindene van, de még mindig előbb àll neki kirámolni a szekrényeket, meg olyan dolgokat akar a kezébe, ami nem játék. Porszívót kapcsolgatnà folyton, szedi ki a konyhaszekrényböl a turmixgépet vagy amit ott lel, vigyàzni kell rà mert ujabban mindent eldob, vagy hozzácsap dolgokhoz. Kiviszem én is, de nem szeret mar annyit kint lenni mint tavasszal vagy nyàron, pedig erőltetem.
Szóval tippeket én is szivesen fogadok hasonló gyerekek szüleitől. 😀
17, átlagos gyerekek szüleitől? :)
Mert ez teljesen átlagos, normális, semmi extra.
Minden gyereknek jobban kell az, ami nem szabad.
Erre építve tökéletesen le is lehet foglalni. Saját polc a konyhában pl: mindenféle "jaj ne nyúlj hozzá, tilos" - előre odakészített dologgal és voila!
"Van olyan gyerek,akit nem lehet mar lekotni otthon 2 evesen. "
Ha anyuka lusta és ötlettelen, akkor pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!