Mit tegyek, hogy hajlandó legyen enni a fiam?
14 hónapos. Korábban nagyon jó evő volt, már 3 hónaposan ette a főzelékeket és imádta, úgy kb. egy éves koráig. Egy évesen elhagytuk a tízórait mert olyankor teleette magát gyümölccsel és ebédre nem evett semmit, és úgy gondoltam, fontosabb, hogy főzeléket és húst egyen, mint hogy délelőtt banánt vagy almát vagy ilyesmit. De mostmár kb. egy hónapja azt se kéri. Ha meglátja a kezemben a kanalatt már köpköd, pedig még oda se ért a falat a szájába. Olyat szeret enni, amit szét kell rágnia (eddig 2 foga van, most 4 jön egyszerre), és ez rendben is lenne, mostmár azt kapja, amit én is eszem, de abból is nagyon keveset eszik. Ma még a reggeli tejen kívül egy szelet gyümölcskenyeret evett csak reggeli után. Tegnap is egész nap alig evett, reggeli tej az oké, de utána nem igazán kell neki semmi. Tegnap ebédre tészta volt, és összesen két falat tésztát volt hajlandó megenni. Vacsorakor persze a szokásos kakaóját megitta, meg akartunk neki adni a karácsonyi vacsiból is, de nem kellett neki semmi, épp csak megkóstolta.
Uzsonnára általában meg szokott enni egy kis szelet kenyeret vajjal, parizerrel, de azt se mindig. Próbáltam már, hogy uzsonnára azt kapja, amit ebédre nem evett meg, volt hogy elfogadta, de legtöbbször nem, akkor is csak köpködött. Képes rá, hogy egész nap nem eszik semmit, csak reggel a tejet, este a kakaót. Nem mondom, előfordul néha, hogy napközben kap a kezébe egy falat kekszet vagy valami ilyesmit, de épp csak egy körömnyi darabkát.
Mit tegyek, hogy újra rendesen egyen??
Szia.Tudom,hogy mit érzel,mert mi is hasonló cipőben járunk.Az én lányom reggel szinte csak a joghurtot annak is csak a felét jóindulattal.Az én lányom most 19 hónapos a mi problémánk egy éve kezdődött el egy torok gyulladással ami később hangszál gyulladás lett.Azota vannak étkezési problémáink.Mi egy éve szakemberhez fordultunk,mert már kiborító volt,hogy egész nap szinte nem evett semmit,azt a kicsi hamit is imátkozva tudtam csak belediktálni.Nekünk a dus fehérje bevitelt ajánlották,mert ugyanis az utóbbi egy év alatt nagyon lassan hízik.Túró tejföl,joghurt,sajt.Én porbálommindennapi étkezésében ezeket beépíteni,és az utóbbi egy hétben elmondhatom azt,hogy megesszük a virslit is ,mert ugyan is az én lányom nem akar egyáltalán hust enni,még a májkrémet sem ohajdó megkostolni
Nekem nagyon sok olyan napom volt,hogy azt montam,hogy nem bírom tovább.Én ezek miadt teljesen kiborultam,és nem telt el olyan nap,hogy ne sirtam volna.Én sokat mondogattam a páromnak és a doktornőnek,hogy biztosan én rontottam el valamit,de monta a doktornő,hogy az én lányom ilyen csak nagyon nagy türelem kell hozzá.A piciknek mikor jön a foguk akkor alig esznek,de ez a jelenség nem minden gyereknél van így.Én azt tudom tanácsolni,hogyha továbra sem eszik forduljatok Gasztroenterelógushoz-étkezési tanácsadóhoz.Én ez tettem.
Sok türelmet és kitartást kívánok neked.
Köszönöm a válaszodat! A sajtot az én fiam is megeszi, de az is gond, hogy nem hajlandó ülve enni, tehát ha beteszem a székébe, vagy az ölembe veszem, vagy akárhová leültetem, hogy most eszünk, akkor nem kell neki semmi, csak úgy, ha jön-megy és néha odajön hozzám falatért. Szóval ott a tányér nálam, ő meg mászkál és 3-4 percenként odajön hozzám nyitott szájjal, akkor adok neki egy falat sajtot vagy kenyeret, de olyat, ami kanálban van, azt akkor se fogadja el, de 5-6 falat után a sajtot vagy kenyeret is köpködi ki.
Azt hiszem, amikor legközelebb megyünk az orvoshoz, akkor megkérem, hogy adjon nekünk beutalót szakorvoshoz, mert szerintem ez nem lesz így jó.
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Azelőtt evett szépen egyhelyben? Csak most csinálja ezt az ide oda járkálás közbeni evést? Próbáljatok a pároddal minél többet együtt leülni az asztalhoz szépen nyugodtan enni és rá se hederítsetek. Hívjátok egyszer, kétszer ha nem jön, vagy nem marad hagy menjen, de ne adj neki a szájába. Hagyd ott az asztalon, majd ő vesz ha kell neki. Ti beszélgessetek, nevessetek, egyetek, és látszódjön rajtatok hogy milyen jó ez az együtt evés. Egy idő után rájön hogy van ebben vmi. Persze sok idő és türelem kell hozzá. De hátha bejön. Egy próbát megér.
Tudom hogy azért adsz neki, hogy tudd hogy mégis vmit eszik, mindegy már hogy csak egyen. Ilyenek az anyukák, még ha szenvedés is, csak egyen. :)
Amúgy van olyan időszakuk a gyerekeknek hogy nem esznek, válogatnak. Ezen minden gyerek átesik szerintem.
De amúgy ha te úgy érzed hogy vmi nem stimm akkor jobb ha megemlíted az orvosnak. Hátha más áll a háttérben. Aztán ha nincs baja más téren úgy is kiderül.
De azért szerintem ha éhes lenne, úgy is kérne enni, illetve enne ha elé teszel vmit.
Lehet most ő felfedezte hogy milyen jó hogy ő jár kel, milyen érdekes a világ, milyen muris így minden és lehet nem tud lenyugodni. De próbáld mindenképp példamutatással az asztalnál enni verzióra és reméljük elhagyja minél előbb ezt a fel le járkálást. :) De ha nem hajlandó úgy se hajlandó. :) Tudom én ezt, van ez így. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!