Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek megkésett beszédfejlődé...

Akinek megkésett beszédfejlődésű volt a gyermeke, mennyire beszélt 3 éves korában?

Figyelt kérdés
2022. nov. 25. 10:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy bekérdezek... Logopédushoz hogyan jutottak el, magánúton vagy gyerekorvoson keresztül?

Az én gyerekemnek (lassan 3 éves) is nagy a szókincse, de szintén távirati stílusban beszél. "Az"-t nem mond, pl "a anya" és egy csomó hangot nem tud kimondani, pl. C, Cs, R, S Sz, Z, zs.

Ha elfárad, akkor csak szavakat mond, mondatokat nem tud olyankor összerakni.

2022. nov. 26. 11:45
 12/16 anonim ***** válasza:

11

Ezzel ráér

Nem tudom hova valósiak vagytok, de Komàrom-Esztergomban a magánhangzó halmozás gyakori.

Az óvodapedagógustól hallom, hogy azt mondja a gyereknek “jön a anya”

Rosszul vagyok tőle.

Hiába javítom a gyerekem, ha az oviban is ezt hallja.

A betűket 5 éves korban kezdik, ha gond van.

Az oviban van ligopediai szűrés 3 éves kor után és 5 èvesen is.

2022. nov. 26. 12:25
 13/16 anonim ***** válasza:

12. beletrafáltál, Tatabánya 😂

Azt hittem, csak anyósom beszél így 🙊

2022. nov. 26. 14:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Cegléd környkén is ez van, és én is ki vagyok tőle... A asztal, a anya 🤯 egyébként a férjem nagyobbik gyereke is így beszélt és logopédus nélkül elhagyta.
2022. nov. 26. 17:00
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk nem jellemző a felnőttek beszédében, a lányom mégis így mondta. Logopédus szerint nagyon gyakori, jellemzően ezt is iskolára növik ki. Már akinél nincs probléma.

Egyébként 3 évesen rövid mondatokban beszélt, ragozott, de kérdőszavakat és határozókat még nem nagyon használt, azaz a nyelvtan még elmaradt a korátlagtól. Beszédindítást (komplex terápia) 20 hónapos kortól kapott (akkor 0 szava volt, 2 évesen 2...).

2022. nov. 26. 18:29
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves 11es! Az oviban kap logopediai fejlesztést, neki is sok hangja hiányzik, és hiába mond már 6 szavas mondatokat is, nem ragoz!

“Én”-t kb 2 éves kora óta használja helyesen, pár személyes és birtokos névmást is. Néha már múlt időt is észreveszek!:)

Mi eddig nem jártunk semmilyen fejlesztésre, most kezdjük majd a tornát!

2022. nov. 26. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!