3éves a kisfiam és még nem beszél! Most kezdte az ovit. Szavakat mond, de mondatba még nem tudja foglalni! Mit tehetnék, h fejlesszem a beszédfejlődését?
Szerepjátékok?
Tűzoltós, főzőcskézés? Ott sem kommunikál?
Miénk is így volt. Pókerpofi mindenre. Aztán egyszer csak megszólalt
(egy gyönyörűen ejtett LÓ-val kezdte),
azóta be se áll a szája. Nyugalom..!
Amúgy ebben a korban mennyire kéne tudniuk beszélni? Nekem is van egy rokonom aki ilyen korú, és még csak szavakat mond, azt se mindegyiket értjük. És ő is ilyen, hogy mindent 8x kell neki elmondani. Pl azt mondod, hogy vegye le a kabátját, akkor tuti nem veszi le, csak mikor már negyedszerre mondod és odalépsz, hogy elkezdd kigombolni, akkor kezd neki ő is.
Ezek miért vannak?
Aki egy három éves nem beszélő kifiú anyukáját nyugalomra inti, azzal valami nincs rendjén. Mi a fenét csinál a védőnő? Már 2 éves korában pattognia kellett volna, hogy kivizsgálásra mehessen a gyerek, de a 3 éves státuszon minimum. Nehogy várj még 9 hónapot, most vidd el egy logopédushoz, vagy a nálatok lévő koraifejlesztőbe vagy nevtanba.
Szerezz valami fejlesztőpedagógust, aki felméri, kiír egy tsmt torna feladatsort meg ilyesmi. Lehet másban is le van maradva, csak az nem ilyen látványos.
Szerezz be egy én is tudok beszélni könyvet mindenmellé, és használd.
A 7- es okosokodonak : 4 eves ( !!! ) korig kell elkezdeni beszelni!
Milyen ket evrol pampogsz ?
Kérdező nekem is ezt javasolták, soha az életben ilyen idióta tanácsot nem kaptam még.
Tudod hogy viselkedik egy beszélni nem tudó gyerek a többi közt? Erőszakos lesz vagy elnyomott kívülálló.
Csak kicsit képzeld el, hogy bedobnak egy közösségbe úgy, hogy mindent értesz csak kommunikálni nem tudsz.
Egy játékban sem tud részt venni, nem tud szólni, ha elveszik a játékát, nem tudja elmondani, mi bántja, nem tud kiállni magáért másokkal szemben, még az óvónéninek sem tud szólni semmiért. Tudod milyen rosszul fogja magát érezni?
Csak úgy szabad közösségbe engedni nem beszélő gyereket, ha valaki lépten nyomon segít neki és figyel rá. Ez egy oviban nincs meg. Csak kicsit képzeld magad a helyzetébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!