Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3éves a kisfiam és még nem...

3éves a kisfiam és még nem beszél! Most kezdte az ovit. Szavakat mond, de mondatba még nem tudja foglalni! Mit tehetnék, h fejlesszem a beszédfejlődését?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve, mert rengeteget foglalkozunk a párommal vele..sajnos a kisfiamat nehéz tanítani, nagyon kevés olyan dolog van , ami érdekli.. sokszor hiába mondok neki valamit , hiába tanítom játékosan meg se hallja. Sokszor mintha a falnak beszélnék...ha kérdezem is mi volt az ovodában nem válaszol, általában annyit szokott rá mondani, h "néni".. ezt az ovónőre érti, de nem fejti ki pontosan mit szeretne mondani ... Annyira bánt, h nem tudok vele beszélgetni..Mindent megért , amit mondok. Feltalálja magát mindenhol és nagyon ügyes, de nem értem miért nem akar beszélni.. :( Ti mit ajánlanátok hogyan tudnám segíteni a beszédkészségét?
2017. dec. 22. 09:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%

Szerepjátékok?

Tűzoltós, főzőcskézés? Ott sem kommunikál?

2017. dec. 22. 09:09
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem igazán..dünnyögni szokott és mutogat.. a szavakat többször el szokta ismételni.. Most vettünk neki karácsonyra egy kis konyhát, mert az ovodába imád főzöcskézni a többiekkel. Remélem játék közben jobban megnyíl majd nekünk..Én azt vettem észre, h inkább még a maga kis világában van.. Szeptembertől hordani fogom logopédushoz is, de remélem addig nem kell várnunk és magától beindúl..
2017. dec. 22. 09:24
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Először a mozgásfejlesztésre összpontosítanék, mert ez szorosan összefügg a beszédfejlődéssel. Legyen a gyereknek lehetősége rohangálni, kúszni- mászni, ugrálni, stb. Utána az étkezési szokásaira, például rágjon (répát), nyaljon tányért, stb. És végül a maga a beszédtanulásra játékos formában (utánozni a tűzoltó hangját, állatokat, madarakat). Ezt most csak röviden írtam le, leginkább logopédushoz vinném, ha van rá lehetőség, mert ebben a korban még sokkal könnyebb fejleszteni, mint későbbi életkorban.
2017. dec. 22. 09:25
 4/18 anonim ***** válasza:
87%
Voltatok bárhol vele kivizsgáláson? Nem hiszem, hogy saját kútfőből tudnád otthon fejleszteni. Én biztos nem várnék szeptemberig!
2017. dec. 22. 09:28
 5/18 anonim ***** válasza:
44%

Miénk is így volt. Pókerpofi mindenre. Aztán egyszer csak megszólalt

(egy gyönyörűen ejtett LÓ-val kezdte),

azóta be se áll a szája. Nyugalom..!

2017. dec. 22. 09:35
 6/18 anonim ***** válasza:
49%

Amúgy ebben a korban mennyire kéne tudniuk beszélni? Nekem is van egy rokonom aki ilyen korú, és még csak szavakat mond, azt se mindegyiket értjük. És ő is ilyen, hogy mindent 8x kell neki elmondani. Pl azt mondod, hogy vegye le a kabátját, akkor tuti nem veszi le, csak mikor már negyedszerre mondod és odalépsz, hogy elkezdd kigombolni, akkor kezd neki ő is.

Ezek miért vannak?

2017. dec. 22. 09:37
 7/18 anonim ***** válasza:
87%

Aki egy három éves nem beszélő kifiú anyukáját nyugalomra inti, azzal valami nincs rendjén. Mi a fenét csinál a védőnő? Már 2 éves korában pattognia kellett volna, hogy kivizsgálásra mehessen a gyerek, de a 3 éves státuszon minimum. Nehogy várj még 9 hónapot, most vidd el egy logopédushoz, vagy a nálatok lévő koraifejlesztőbe vagy nevtanba.

Szerezz valami fejlesztőpedagógust, aki felméri, kiír egy tsmt torna feladatsort meg ilyesmi. Lehet másban is le van maradva, csak az nem ilyen látványos.

Szerezz be egy én is tudok beszélni könyvet mindenmellé, és használd.

2017. dec. 22. 09:42
 8/18 anonim ***** válasza:
42%

A 7- es okosokodonak : 4 eves ( !!! ) korig kell elkezdeni beszelni!

Milyen ket evrol pampogsz ?

2017. dec. 22. 09:47
 9/18 A kérdező kommentje:
Mivel most kezdte az ovit decemberbe, így azt javasolták az ovonők is, h várjunk még vele, mert sok gyerek ilyenkor bontakozik ki, ha közösségbe kerül!
2017. dec. 22. 10:04
 10/18 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező nekem is ezt javasolták, soha az életben ilyen idióta tanácsot nem kaptam még.

Tudod hogy viselkedik egy beszélni nem tudó gyerek a többi közt? Erőszakos lesz vagy elnyomott kívülálló.

Csak kicsit képzeld el, hogy bedobnak egy közösségbe úgy, hogy mindent értesz csak kommunikálni nem tudsz.

Egy játékban sem tud részt venni, nem tud szólni, ha elveszik a játékát, nem tudja elmondani, mi bántja, nem tud kiállni magáért másokkal szemben, még az óvónéninek sem tud szólni semmiért. Tudod milyen rosszul fogja magát érezni?

Csak úgy szabad közösségbe engedni nem beszélő gyereket, ha valaki lépten nyomon segít neki és figyel rá. Ez egy oviban nincs meg. Csak kicsit képzeld magad a helyzetébe.

2017. dec. 22. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!