Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kell tudni innia egy majdnem...

Kell tudni innia egy majdnem 2 évesnek pohárból?

Figyelt kérdés
A fiam januárban lesz 2 éves. Most kezdjük a bölcsődében a beszoktatást. Tegnap már ott is ebédelt, inni is kaptak vizet pohárból. De ő még nem tud pohárból inni. Úgy tették elé a poharat, mintha mi sem lenne természetesebb, hogy ekkora gyereknek már kell tudnia innia belőle. A többi nagyjából vele egykorú gyerek már saját maga ivott, de neki segítenem kellett. Valóban kellene már önállóan innia pohárból? Ennyire le van maradva? A nővére sem tudott ennyi idősen, vmikor 2 éves kora után tanult meg gyakorlatilag egyik napról a másikra.

2022. nov. 23. 18:37
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Korábban többször próbáltuk már, de mivel nem ment neki (magára öntötte, beledugta a nyelvét, rosszul fogta) inkább még hanyagoltam, gondoltam, majd megérik rá. De akkor próbálkozunk továbbra is, max egy nap tízszer öltözik át. 😅
2022. nov. 24. 08:51
 22/40 anonim ***** válasza:
32%

Ez nem érés, hanem gyakorlás.

Az írásra sem megérünk hanem megtanuljuk

2022. nov. 24. 12:16
 23/40 A kérdező kommentje:
Csak azért gondoltam, hogy kell hozzá egy bizonyos kor, mert a lányom sem tudott inni belőle, nem is erőltettem, aztán egyik napról a másikra megtanulta, szinte gyakorlás nélkül.
2022. nov. 24. 12:20
 24/40 anonim ***** válasza:
82%
De 22-es, azért kell érettésg az íráshoz is. Hiába adok ceruzát a másfél évesem kezébe, hogy gyakoroljál, nyilván nem fog betűket írni, csak majd 6 évesen. A pohárból iváshoz is meg kell érni valamennyire.
2022. nov. 24. 13:43
 25/40 anonim ***** válasza:
81%

24, rossz a példád, mert pont úgy érik meg az írásra, hogy odaadod már az 1 éves kezébe is a ceruzát, aki még csak épp nyomot hagy vele, majd később lengőfirkát rajzol, később féstekrajzot (=körkörös firkát)...stb.

Az a gyerek aki csak 6 évesen kap ceruzát a kezébe, nem fog tudni írni, csak kínlódások árán.

2022. nov. 24. 18:02
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

A cumisüveget is fogják és döntik, majd ugyan ezt a mozdulatot folytatja.

Megnéztem a videókat 11 hósan már ivott, ok hogy irányítani kellett, meg sokszor gyorsnak lenni, de 2-3 hónap múlva már csak akkor öntötte ki ha az volt a terv.

2022. nov. 24. 19:04
 27/40 anonim ***** válasza:
29%
22 nincs igazad, kell az érés - mindenhez. Az íráshoz meg még a kéz megfelelő csontosodása is…
2022. nov. 25. 07:55
 28/40 anonim ***** válasza:
63%

Pontosan ahogy az utolsó írja.

[link]

Bics, csak így tudtam belinkelni. A baloldali kéz egy ovisé, a jobboldali egy iskolásé.

Aki azt mondja hogy nem az éréstől függ....

2022. nov. 25. 08:06
 29/40 anonim ***** válasza:
56%

Nos! Az én első gyermekem 15 éves. Nem indult be egyből a tejem így anno hoztak egy régi kávéspohárba cukros vozet a nővérek és abból kellett ciciretevés után itatnom. Utána sem fogadott el semmit cumisüvegből és cumit sem.

A második nagy cicis volt első naptól. Hiába volt cumi és cumisüveg a lefekt tejet sem fogata el belőle. De csak pohárból és csak vizet fogad el.

Most 2 múlt, tud egyedül inni, de épphogy teszek bele, mert mániája a maradékot kiburítva pancsolni. Olyan nincs hogy azt bent hagyja. Bajba lennének a bölcsiben.

2022. nov. 25. 21:21
 30/40 A kérdező kommentje:
Próbálkozunk, vmikor sikerül is neki, de az esetek többségében magára borítja még mindig és bele dugja a nyelvét a pohárba 😅 Mikortól várható változás? Napok óta csak pohárból adok neki inni, max ha megyünk vhova, akkor itató üvegből. Van esetleg vmi praktika, hogyan tudnám segíteni? Ez olyan erőltettnek tűnik, semmit nem erőltettem neki és ez olyan, mintha olyant várnék el tőle, amire még nem érett meg.
2022. nov. 26. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!