Kell tudni innia egy majdnem 2 évesnek pohárból?
Kisgyermek nevelő vagyok, a 1.5 évesek is isznak pohárból, egy két kivétel van csak.
Persze vannak balesetek, de úgy tanulnak meg, úgy ügyesednek ha van rá lehetőségük önállósodni.
Az én lányom sokáig csak 360°-os tanulópohárból ivott (aminek van szilikonos szelepes teteje), de elvben úgy kell inni belőle, mint a simából. Így nem kalimpálja szét a vizet. Aztán egyszer csak adtam neki pohárból teát, és úgy itta meg másfél évesen, mintha mindig pohárból ivott volna. Persze azért a szobában a tanulópohár van, mert olyan szeleburdi, az is sokszor leesik. Esetleg próbáljátok ki gyakorolni otthonra. Ilyenünk van:
Szerintem is kellene, kezdjetek el gyakorolni.
Nekünk is 360fokos pohár volt, abból 8 hónapos kora óta önállóan ivott. 13 hónapos korában kezdett pohárral gyakorolni, a kezdeti pacsálásról kb. 1 hónap alatt leszokott, azóta nagyon szépen iszik bármiből. Simán odaadtam neki 1,5 évesen egy flakon vizet, úgy itta üvegből, hogy le sem cseppent.
Általában szerintem igen, de attól függ, mihez szokott hozzá. Ha eddig nem ivott pohárból, kérj egy kis türelmet a bölcsiben, szerintem hamar meg fog tanulni, főleg akkor, ha látja a többieket.
Nekünk szerencsénk volt, mert fél évesen, a hozzátáplálás kezdetekor azt javasolta a védőnő, hogy ha addig nem kapott cumisüveget, akkor már ne kapjon, próbáljuk meg pohárból. Így ő alapból egy vastagfalú, klasszikus üveg kávéspohárból tanult inni. Sokáig mi fogtuk neki, de másfél évesen már biztosan fogta magának. Balesetek persze vannak. A tesóméknál viszont csak óvodára sikerült cumisüvegről átszoktatni a pohárra.
A 360 fokos pohár pont abszolút zsákutca, egyáltalán nem úgy kell inni belőle mint pohárból. Próbáltátok? Csak ha ráharapsz jön belőle és azt se tanulja meg vele, hogy mennyire döntse biztonságosan.
Egyébként igen, egészséges gyerek, akit hagynak próbálkozni, tud ennyi idősen.
Nagyobbikom megkésett fejlődésű volt, ő nem tudott biztonságosan inni nyitott pohárból 2 évesen, mert a szájizomzatával gond volt. A rágás is nehezen ment, pedig szaksegítséget kapott. 3 évesen is sokszor magára borította.
A testvére 8 hónaposan önállóan ivott. 1 évesen már profi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!