Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnál, ha ismerős...

Mit szólnál, ha ismerős gyerek már nem kedvelné a babádat?

Figyelt kérdés

17 hónapos, régen sokat játszottak együtt, tanítgatta, szeretgette a másik, kedves és figyelmes, gyengéd volt vele, énekelt neki, mondókázott, kérdezgette, tanította beszélni, lökte a hintán. Pár hónapja, mióta tud járni, és a másikkal szeretne lenni a játszótéren, azóta nem kedveli és durva vele. A térköves részen a másik gyerek szokott focizni a barátaival, az enyém ilyenkor szeretne részt venni a játékban, beállni, de kihagyják.. van, hogy megnézne dolgokat, mutatna neki valamit, megfogná a labdát, ilyenkor a nagy gyerek(8 éves), folyton a szemét forgatja, grimaszol, rászól, hogy ne menjen oda, elküldené, panaszkodik, hogy minek van ott, és zavarja a játékban, undok.. kizárják teljesen a játékból, legutóbb pedig próbálta "letolni" a térköves részről is, mire az enyém elvesztette az egyensúlyát és hanyatt esett. Nem lett baja szerencsére, overálban volt, a másik meg csak odamondta, hogy "bocsánat, nem akarta, de minek van itt, zavarja, menjen máshova", pedig korábban volt, hogy ő hagyta ott a többieket, hogy a lányommal foglalkozzon és szegénynek majd meghasad a szíve, csak vele szeretne játszani, mint korábban. A játszótér mindenkié egyébként, nem is focipálya, ráadásul ők a nagyok, 8-10 évesek, a játszóteret nem is használják rendeltetés szerűen és a focilabda miatt megsérülhet a gyerekem is, erőseket rúgnak. A játszótéren van még csúszdás mászókás rész, homokozó, rugós játékos, füves terület, de ott nincs senki, egyedül lenne, ő pedig azzal szeretne lenni, aki korábban kedves volt vele.

Mit tennétek a helyemben, hogyan lehetne megértetni vele, hogy már nem a barátja a másik gyerek?

2022. nov. 17. 00:31
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Jajj igen, ott nagyon belezavarodtam:)

Azért, mert van egy kommentelő, aki felismeri a stílusom, és sokszor direkt beszól, hogy "tudjuk az előző kérdésekből, hogy a gyerekkel van a baj", pusztán az előző történetekre alapozva, mikor szerintem tök igaza van. Oké, a letolás nem volt szép, de én megértem, csak a többi felnőtt nem, pedig ebben az esetben egyáltalán nem tartom hibásnak. Mivel ezzel egyedül voltam, érdekelt, hogy más mit gondol, érzéketlen-e a gyerek, aki nem törődik a másfél éves érzéseivel, miközben "önző módon" kisajátítják a játszótér egy részét, mert ez jön a másik két felnőttől..

Na mindegy, ma is lemegyünk, megpróbálom megbeszélni, de az egyik szerint "nem ilyen nagy lovaknak van a játszótér", mert nem élvezik a hintázást, a csúszdázást már és a focival könnyen sérülést okozhatnak a játszótéren játszó kicsinek is, a másik meg csendben helyesel.. A többiek meghúzzák magukat, kiülnek oldalra, az enyém védi csak a saját érdekeit. Nem tudom hogy kezdjek hozzá, de valamit csak kell tennem, csak itt tudnak találkozni, messzire nem engedik őket a szüleik.

2022. nov. 17. 14:33
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg nekik hogy én még 32 évesen is élvezem a hintázást😅

Én egyébként ebben az esetben (mivel azzal jönnek h nem a nagyoknak való a játszótér) simán belemennék h a kicsinek még annyira sem. Nem tudja a játékokat rendeltetésszerűen használni, zavarja a nagyokat.......stb

2022. nov. 17. 18:01
 23/25 A kérdező kommentje:
Tegnap sikerült megoldani, szerencsére korábban mentünk ki, csak a néni volt kint, vele megbeszéltem, bár kicsit rosszindulatúnak találta, és azt mondta "nem sajátítható ki a játszótér, nem zárható ki róla senki", mondtam, hogy csak a negyedét használják, egy darab játék van veszélyben, annak is csak a felét tudja használni a baba, és mi sem állunk bele az ő hintázásának vonalába például, tehát nem az van, hogy oda állunk, ahova akarunk. Ezt látszott, hogy megértette, meg még mondta, hogy nem lehet azt egy ilyen kicsinél, hogy egyszer vele foglalkozol, kedves vagy, másszor meg nem, mert nem érti még az okát. Mondtam, amit itt írtatok, hogy nem lehet elvárni egy 8 éves gyerektől hogy mostantól mindig sutbadobja a barátait és a saját vágyait egy kisbaba érzései miatt. Ez nem nagyon tetszett neki, de végül azzal zárta, hogy "mindenki a saját gyerekeinek érdekeit nézi, nem lehet igazságot tenni", és amikor jött az anyuka a babával, előre ment, és egy órát játszott és beszélgetett velük a játszótér többi részén, mindig vissza vezetgették a babát. Aztán mikor kezdett sötét lenni, jöttek hintázni meg haverkodni a babával, a gyerekek(az enyém is) első szóra abbahagyták a focit, babáztak 15 percet boldogan, majd még kosaraztak(ugyanazon az 5x5 méteres részen, ahol focizni is szoktak) 15 percet és semmi gond nem volt. Kicsit feszültebb volt a hangulat, de azt hiszem sikerült megoldani a dolgot, de az látszik, hogy a babának hiányzott a fociba mászkálás, mert a kedvenc elfoglaltsága a labda rugdosása volt, pedig focizást most nem is látott.
2022. nov. 18. 05:17
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha kéretlen gyerek jött oda és focizás közben zavart minket úgy oldottuk meg gyerekként, hogy folytattuk a játékotvés nem törődtünk vele. Ha eltaláltuk akkor előbb utóbb megtanulta, hogy nem kéne odamennie.

Nagyon egyszerű a megoldás: ne engedd oda. Nem körülötte forog a világ, 10 éves gyereknek nem feladata egy babával játszani. Ha gyereked focizni akar vegyél egy labdát és játssz vele te

2022. nov. 18. 21:48
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda happy end :D
2022. nov. 19. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!