Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnál, ha ismerős...

Mit szólnál, ha ismerős gyerek már nem kedvelné a babádat?

Figyelt kérdés

17 hónapos, régen sokat játszottak együtt, tanítgatta, szeretgette a másik, kedves és figyelmes, gyengéd volt vele, énekelt neki, mondókázott, kérdezgette, tanította beszélni, lökte a hintán. Pár hónapja, mióta tud járni, és a másikkal szeretne lenni a játszótéren, azóta nem kedveli és durva vele. A térköves részen a másik gyerek szokott focizni a barátaival, az enyém ilyenkor szeretne részt venni a játékban, beállni, de kihagyják.. van, hogy megnézne dolgokat, mutatna neki valamit, megfogná a labdát, ilyenkor a nagy gyerek(8 éves), folyton a szemét forgatja, grimaszol, rászól, hogy ne menjen oda, elküldené, panaszkodik, hogy minek van ott, és zavarja a játékban, undok.. kizárják teljesen a játékból, legutóbb pedig próbálta "letolni" a térköves részről is, mire az enyém elvesztette az egyensúlyát és hanyatt esett. Nem lett baja szerencsére, overálban volt, a másik meg csak odamondta, hogy "bocsánat, nem akarta, de minek van itt, zavarja, menjen máshova", pedig korábban volt, hogy ő hagyta ott a többieket, hogy a lányommal foglalkozzon és szegénynek majd meghasad a szíve, csak vele szeretne játszani, mint korábban. A játszótér mindenkié egyébként, nem is focipálya, ráadásul ők a nagyok, 8-10 évesek, a játszóteret nem is használják rendeltetés szerűen és a focilabda miatt megsérülhet a gyerekem is, erőseket rúgnak. A játszótéren van még csúszdás mászókás rész, homokozó, rugós játékos, füves terület, de ott nincs senki, egyedül lenne, ő pedig azzal szeretne lenni, aki korábban kedves volt vele.

Mit tennétek a helyemben, hogyan lehetne megértetni vele, hogy már nem a barátja a másik gyerek?

2022. nov. 17. 00:31
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Csak az jutott eszembe, hogy ne vidd, amikor ők vannak, vagy hasonló.
2022. nov. 17. 00:40
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Teher lett neki a kicsi ,meg lehet érteni, a kortársaival szeretne lenni. Ebben az esetben a sajátoddal kell ezt lemeccselni, nem kérheted számon a nagyot. Vagy próbáld meg elterelni a figyelmét vagy ne menjetek oda ha ott a nagy.
2022. nov. 17. 00:50
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs másik játszótér, ahol kortársai vannak? Azért 8-10 éves gyerekeknek nem partner egy totyogós kisgyerek. Ne azt mondd neki, hogy már nem barátja, hanem keress másik kisgyerekeket mellé.
2022. nov. 17. 00:50
 4/25 A kérdező kommentje:
Ez 50 méterre van a házunktól(nekik is), vittem már máshova is, de ez a kényelmes délután, korán sötétedik, délelőtt nincsenek kint a többiek, olyankor is kint vagyunk. Az egyik szomszéd néni ki szokott jönni játszani vele a játszóra, meg a gyerek anyja is foglalkozik vele délután, beszélgetünk, jóban vagyunk. Kortársai még nem játszanak egymással, csak egymás mellett, ő pedig szereti, ha foglalkoznak vele, beszélnek hozzá. Kortársak közt szokott lenni külön tornán is, meg programokon is. Ha nincsenek kint mások, akkor szokott vele játszani a nagyobb gyerek, meg néha akkor is, ha itt voltak a barátai, csak mostanában ilyen durva, az, hogy fel is lökte, nekem nem fér bele, szegény azt sem tudta, mi történt.
2022. nov. 17. 01:06
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem várhatod el egy idősebb gyerektől, hogy egy ilyen kicsivel játszon, foglalkozzon, mikor a barátai is ott vannak. Kibabázta magát, elveszett a varázs. Most szeretne a kortársaival játszani. Ezt neked el kell fogadnod, és foglalkozni, játszani a gyerekeddel, mikor ott vagytok, és elmenni a csúszdás, mászókás részre, és hagyni focizni a másikat. És a gyerekednek is meg kell tanulnia, hogy nem körülötte forog minden.
2022. nov. 17. 01:57
 6/25 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem túl nagy elvárással vagy a kisgyerek felé.

Hogy ne lökje fel, azt megoldaná, ha ott lennél mellette. De igazából azt kéne főleg megoldanod, hogy ne zavarjon más gyerekeket a tiéd. Az ekkoráknak még ezért nem igazán való játszótér. Zavarnak, más gyerek nem tud játszani rendesen. Vidd parkba stb, ha nem tudod lekötni a figyelmét.

2022. nov. 17. 02:09
 7/25 anonim ***** válasza:
98%
Nem értem, odamész a totyogósoddal és elvárod egy idegen gyerektől hogy játsszon vele? Milyen alapon? Mert előtte 2-3x kedves volt vele? Ez csak nekem nevetséges?
2022. nov. 17. 03:14
 8/25 anonim ***** válasza:
94%
A 17 hónaposod alig több, mint EGY éves. Nem szakad meg a szíve, ha más nem játszik vele, de te brutális módon túldramatizálod ezt! Hogyan magyaráznám el neki? "Babbbba, nem arra, erre!" - nagyjából ezen a szinten van a kölyköd. Ezt kéne felfogni. A másik gyereket meg hagyd békén, nem dolga a tiédet pesztrálni!
2022. nov. 17. 03:16
 9/25 anonim ***** válasza:
97%

Tehát Neked nincs kedved a kicsiddel foglalkozni, ezért egy 8 évestől várod, hogy lekösse, aki nem hajlandó rá, így Ő a rossz?

Ezen érdemes lenne elgondolkodni!!!

2022. nov. 17. 03:43
 10/25 anonim ***** válasza:
96%

Így, hogy előttem el kezdtek már savazni, lehet, hogy bántóbb lesz a válaszom, mint szánom.

Szerintem túlérzékeny vagy.

Ilyet a saját testvére is csinál egy gyereknek.

Nekem speciel sehogy sem esne..

Picinek azt mondanám, hogy xy most mással játszik.

Oviban tudod hányszor jön a lányom, hogy most x a barátja..2 hét múlva meg y?

Kérdezem, hogy mi van x-szel.. “hát…öő már nem a barátom” a válasz.

Azóval ezt nem kell ennyire komolyanvenni.

A babát meg ne engedd oda, csak, ha kérik.

Nekem is furcsa, hogy ezt fobtos megjegyezned, hogy a szomszéd meg az atyaúristen is játszik vele.

Fura, nàlunk csak én, az apjuk, majd szintén egy 8 éves játszott vele, neki ez volt a játszóterrs program( ahogy nagyobb lett a kicsi ő is kikopott!)tehát kb 5-6 alkalommal találkoztunk, de a nagyobb 3 éves őt sem érdekelti.

A naggyal meg csak én és az apja voltunk..

2022. nov. 17. 05:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!