Mit lehet tenni egy ilyen kisfiúval?
Bocs, de megkérdőjelezem, hogy voltatok gyerekpszichológusnál... Egyrészt, az nem egy alkalmas, másrészt, nem úgy működik, hogy megnézi ott a viselkedését és ha ott nem mutatja, akkor elküld.
Szóval menjetek el tényleg egy jó gyerekpszichológushoz!
Utóbbi válaszokat nézzem és besírok,vagyis a veszekedés XD
Gyerekek,ne csináljunk már úgy hogy gyerek a törékeny polerán,meg a szülönek legyen kötélből a idegei,vagyis ész érvek:
Jó oké,mégse egy 3-4 éves nem érti hogy mi-miért van,meg mégse ütük meg,de amúgy viszont logikusan gondolkoztunk már azon el hogy hogyan viselkedik a gyerek..
Nyilván véletlen eltörik egy pohár,nem kell felpofozni,de ellenben gondold már át hogy ha láttod hogy mit csinál a utcán (lásd a példát:ok nélkül most elkezd csúnyán beszélni a másikról,vagy szürreálisan üvöltözve-vagy tényleg úgy viselkedni ),akkor nehogy már ne verd hátba hogy "fiam,ne legyél már mónika show szökevény,és ne járasd le a szüleidet hogy milyen
a gyerekük"..
De amúgy munkahely is felhoztátok,de amúgy logikus:
Tegyük fel hogy oda jön a idiótája,és elkezd csipkodni,cuccomat szétdobálni,beszólogatni stb,és ezért oda megyek és úgy orrba nyomod hogy esetleg megbánja hogy oda ment..Na és ilyenkor mint a felnőt a felnőttel megbeszéled a főnökkel,nem óvodában vagyunk hogy kézre ütés meg hasonló büntetés van..
35
Ellentétben az akarom elmagyarázni,ha tényleg ok nélkül cseztettnek,és EZÉRT jogosan oda állsz és nem hagyod magad,akkor avval nincs probléma..
Avval kezdődik az ilyen hogy konfliktus keresés,valaki tényleg kezdi,és gondolom a fiúcska vagy rosszul reagálja le a egészet vagy tényleg valami szörnyű dolognak kell történije hogy valamiért olyan hisztit leverjen..
38
Nyilván mi külsö szemből mondjuk ezt,és nem vagyunk ott..
És most nem a kérdező gyerekéről beszélek,hanem élő példa volt nekem:
Hiába mondod sokszor hogy verés nem okés,de gondolj bele egy értelmetlen,vízfejű,bunkó gyereknek a fejébe,aki szeretti hogy utálják vagy nem tudom...
Vagyok el a öltözőben,és amedddig oda járt,mindig felhergelt,mert mindig oda jött és mindig mondott vagy csinált olyat amivel felhúzott (hogy pl:nyúlkált cuccomhoz,vagy oda jött a pofámba,vagy akármi),és amikor néhányszor de normálisan szóltam hogy azért leállhatna,akkor meg elment árulkodni hogy piszkálják..
régen amikor falun jártam általános iskolában,és akkor voltam 2.dikos,egy dagi aki mellesleg másik iskolába járt és ha jól tudom a legsittesebe .
Random elkezdett rúgdosni a buszon,nyilván egy vékony gyereket hogy bukjak föl,és én meg vissza és végén még ideges voltam és könnyesen szálltam ki (nyilván normálisan kezeltem le,nem ordibáltam),és angol tanár durrantotta le hogy mégis mit képzel...
Na és ilyenkor van fordított esett amikor adhd-s dühroham elő jön agyereknél ,és tegyük fel úgy neki szalad a adhd-s gyerek,és ilyenkor mi van?
ADHD-s kezdte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!