Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen kisfiúval?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A kisfiunk 3,5 éves és van egy kisöccse aki 1 éves múlt. Sajnos folyamat bántja, üvölt rá hogy utálom, büdös, megverem. Az oviban még elvan de otthon és a játszótéren tombol. Megver más gyerekeket, fellöki őket , beakarja nyomni a szemüket és sajnos többször a kezére kell már csapni mert nem ért a szép szóból. Úgy üvölt az utcán , boltba hogy volt a rendőrséget hívták ránk. Egyébként iszonyat okos kisfiú, a mozgása már most 2-3 évvel meghaladja a korabeliekét. Nagyokkal focizik, a tornán el vannak tőle ájulva olyan mozgása van de iszonyat rossz. Velünk is kiabál hogy nem szégyenlitek magatokat hogy kiabáltok velem, most kaptok ti is stb kijelentések egy három évestől. Hihetetlen de ilyen gyerek nincs még egy. Hogy lehetne lenyugtatni? Ennek nappal pörög, iszonyat okos és rossz .

2022. nov. 13. 00:31
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem vettem észre, de nem kaptunk választ, hogy mióta ilyen a gyerek? Vajon ilyen volt a testvér érkezése előtt is, vagy azóta változott meg? Nagyon nem mindegy...
2022. nov. 13. 21:12
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de megkérdőjelezem, hogy voltatok gyerekpszichológusnál... Egyrészt, az nem egy alkalmas, másrészt, nem úgy működik, hogy megnézi ott a viselkedését és ha ott nem mutatja, akkor elküld.

Szóval menjetek el tényleg egy jó gyerekpszichológushoz!

2022. nov. 14. 08:39
 33/44 anonim ***** válasza:
94%

Utóbbi válaszokat nézzem és besírok,vagyis a veszekedés XD

Gyerekek,ne csináljunk már úgy hogy gyerek a törékeny polerán,meg a szülönek legyen kötélből a idegei,vagyis ész érvek:

Jó oké,mégse egy 3-4 éves nem érti hogy mi-miért van,meg mégse ütük meg,de amúgy viszont logikusan gondolkoztunk már azon el hogy hogyan viselkedik a gyerek..

Nyilván véletlen eltörik egy pohár,nem kell felpofozni,de ellenben gondold már át hogy ha láttod hogy mit csinál a utcán (lásd a példát:ok nélkül most elkezd csúnyán beszélni a másikról,vagy szürreálisan üvöltözve-vagy tényleg úgy viselkedni ),akkor nehogy már ne verd hátba hogy "fiam,ne legyél már mónika show szökevény,és ne járasd le a szüleidet hogy milyen

a gyerekük"..

De amúgy munkahely is felhoztátok,de amúgy logikus:

Tegyük fel hogy oda jön a idiótája,és elkezd csipkodni,cuccomat szétdobálni,beszólogatni stb,és ezért oda megyek és úgy orrba nyomod hogy esetleg megbánja hogy oda ment..Na és ilyenkor mint a felnőt a felnőttel megbeszéled a főnökkel,nem óvodában vagyunk hogy kézre ütés meg hasonló büntetés van..

2022. nov. 14. 08:54
 34/44 anonim ***** válasza:
91%

33 vagyok,javitok:

porcelán*

2022. nov. 14. 08:55
 35/44 anonim ***** válasza:
7%
33. Nem ez volt a kérdés, hanem hogy megalázva éreznéd-e magad, milyen érzéseket keltene benned? Azt gondolnád, hogy oké többet nem csinálom, vagy haragot, megalázottságot éreznél? De neked sem sikerült erre válaszolni, mint ahogy a többi kis barátodnak sem. Könnyebb lepontozni mint beismerni, hogy megalázom a gyerekem nap mint nap. 🤷‍♀️
2022. nov. 14. 08:59
 36/44 anonim ***** válasza:
94%
35, Engem csak szimplán leszidtak a szüleim, amikor rosszul viselkedtem, ráadásul nem is durva szavakkal, mégis vérig voltam sértve és sz.arul éreztem magam, mert beleszóltak az életembe, hogy mit csinálhatok, mit nem. Ezek ovis kori emlékek. A család így is úgy is megnyomorítja egymást, gyerek a szülőt, szülő a gyereket. Szóval azzal is megalázod a gyereked, ha rászólsz hogy fejezze be a hülyeséget, amit csinál, vagy nem kap meg valamit a boltban. Ez egy alá-fölé rendelt viszony, nem úszod meg sérülés nélkül. Ha a haverodként kezeled, vagy felnőttként, akkor annak meg te iszod meg a levét. Ha rácsap a kezére amikor veri a tesót, ugyanúgy sérül ha beküldöd a szobájába, vagy ha rácsapsz a kezére.
2022. nov. 14. 09:12
 37/44 anonim ***** válasza:

35

Ellentétben az akarom elmagyarázni,ha tényleg ok nélkül cseztettnek,és EZÉRT jogosan oda állsz és nem hagyod magad,akkor avval nincs probléma..

Avval kezdődik az ilyen hogy konfliktus keresés,valaki tényleg kezdi,és gondolom a fiúcska vagy rosszul reagálja le a egészet vagy tényleg valami szörnyű dolognak kell történije hogy valamiért olyan hisztit leverjen..

2022. nov. 14. 09:28
 38/44 anonim ***** válasza:
21%
36. Pont ez az, hogy a leszidás, szobába bezavarás, folyamatos ordítozás ugyanilyen rossz. Ugyanúgy sérül a gyerek, mint ahogy te is sérültél. Ha elmondjuk itt jó páran, hogy mi mit csináltunk, ami tényleg működik nekünk, lepontoznak, kiröhögnek, vagy a kedvencem, neked könnyű gyereked van. Sokkal egyszerűbb tagadásban élni. Ettől nekem is rengetegszer elpattan az agyam, felemelem a hangom, de mindig igyekszem korrigálni. Én nem csapok rá és nem küldöm be a szobába. Bántalmazós hisztiroham eddig kétszer fordult elő, mindkét esetben sikerült megőrizni a nyugalmam és megvédeni magam, de mégis jeleztem a másik kezemmel, hogy ott vagyok. Utána a kis maga módján megbeszéltük. Ha rácsapsz a kezére egyrészt azt a jelet küldöd, hogy az erőszak ok, másrészt nem igazán tudja mi a baj, maximum csak félelemből nem fogja azt csinálni. A szobába bezavarás pedig szeretet megvonás, ami sokszor rosszabb mint a kézre csapás. És persze lehet nekem felnőtt korában teljesen mást fog a fejemhez vágni, vagy börtönbe kerül hiszen nem vertem, de a lelkiismeretem tiszta lesz. Ettől függetlenül, ebben a konkrét esetben másik szakembert javasoltam a kérdezőnek, hiszen itt nem tudják kontrollálni a gyereket és veszélyes a kicsire is nézve.
2022. nov. 14. 09:30
 39/44 anonim ***** válasza:
69%
37. Igen, ezzel egyetértek, de nem látunk bele a családi életükbe. Én is azt tapasztalom, hogy sokszor a szülők idézik elő a hisztit, de nem szeretnék ítélkezni, mert tényleg lehet teljesen más áll a háttérben.
2022. nov. 14. 09:32
 40/44 anonim ***** válasza:

38

Nyilván mi külsö szemből mondjuk ezt,és nem vagyunk ott..

És most nem a kérdező gyerekéről beszélek,hanem élő példa volt nekem:

Hiába mondod sokszor hogy verés nem okés,de gondolj bele egy értelmetlen,vízfejű,bunkó gyereknek a fejébe,aki szeretti hogy utálják vagy nem tudom...

Vagyok el a öltözőben,és amedddig oda járt,mindig felhergelt,mert mindig oda jött és mindig mondott vagy csinált olyat amivel felhúzott (hogy pl:nyúlkált cuccomhoz,vagy oda jött a pofámba,vagy akármi),és amikor néhányszor de normálisan szóltam hogy azért leállhatna,akkor meg elment árulkodni hogy piszkálják..

régen amikor falun jártam általános iskolában,és akkor voltam 2.dikos,egy dagi aki mellesleg másik iskolába járt és ha jól tudom a legsittesebe .

Random elkezdett rúgdosni a buszon,nyilván egy vékony gyereket hogy bukjak föl,és én meg vissza és végén még ideges voltam és könnyesen szálltam ki (nyilván normálisan kezeltem le,nem ordibáltam),és angol tanár durrantotta le hogy mégis mit képzel...

Na és ilyenkor van fordított esett amikor adhd-s dühroham elő jön agyereknél ,és tegyük fel úgy neki szalad a adhd-s gyerek,és ilyenkor mi van?

ADHD-s kezdte!

2022. nov. 14. 10:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!