Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen kisfiúval?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A kisfiunk 3,5 éves és van egy kisöccse aki 1 éves múlt. Sajnos folyamat bántja, üvölt rá hogy utálom, büdös, megverem. Az oviban még elvan de otthon és a játszótéren tombol. Megver más gyerekeket, fellöki őket , beakarja nyomni a szemüket és sajnos többször a kezére kell már csapni mert nem ért a szép szóból. Úgy üvölt az utcán , boltba hogy volt a rendőrséget hívták ránk. Egyébként iszonyat okos kisfiú, a mozgása már most 2-3 évvel meghaladja a korabeliekét. Nagyokkal focizik, a tornán el vannak tőle ájulva olyan mozgása van de iszonyat rossz. Velünk is kiabál hogy nem szégyenlitek magatokat hogy kiabáltok velem, most kaptok ti is stb kijelentések egy három évestől. Hihetetlen de ilyen gyerek nincs még egy. Hogy lehetne lenyugtatni? Ennek nappal pörög, iszonyat okos és rossz .

2022. nov. 13. 00:31
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
57%
19. Hát biztosan nem lekeverek neki egyet. Megfogom kiemelem a szituációból, együtt lenyugszunk, és megbeszéljük. Tudom, tudom nekem könnyű gyerekem van, aha. Ezt a legegyszerűbb mondani, nem elismerni, hogy rohadt kemény munka kisbaba korától foglalkozni az érzelmi neveléssel. Nekem is elfogy a türelem és néha képen törölném, de nem teszem. Igen hiába mondod, mert egy hisztiroham közepén nincs értelme tárgyalni. De szerinted a pofonnal mit érsz el? Komolyan, nem értem miért nem látjátok mennyire káros amit tesztek a saját gyereketekkel. És nem, semmitől nem véd meg a szülői pofon. Szerinted akik börtönben ülnek azoknál a szülő ott ült és tanította az érzelmeket, fogta a kezét, önkontrollt tanúsított és szeretettel fordult a gyerekhez? Ennyire ne haragudj, nem lehetsz vakon.
2022. nov. 13. 12:47
 22/44 anonim ***** válasza:
76%

Nevelesi tanacsado. Ez azert tulmutat egy dacos gyereken, aki teso miatt magara akarja hivni a figyelmet.

Abbol meg, hogy megutitek (barmennyire, barmelyik testreszetn) annyit tanul, hogy ha valami nem tetszik uthet o is, nem lesz tole fegyelmezettebb.

Latszik, hogy eszkoztelenek vagytok, kerjetek kulso segitseget.

2022. nov. 13. 13:49
 23/44 anonim ***** válasza:
41%

Imádom amikor kézrácsapástól gyerekverő valaki. Ok-okozat összefüggés, amikor bántja a tesót, max akkor kap, hiszen a szülő minden józan eszköze elfogy. Én se voltam ilyen helyzetben, de ez közel sem az a helyzet amikor a szülő megrugdossa a gyereket mert véletlen elejt egy poharat...

Ettől függetlenül segítséget kell kérni mindkét szülőt bevonva, hogy a szakember szerint ilyen helyzetekben és ilyen viselkedésű gyerekkel mi a teendő.

2022. nov. 13. 15:10
 24/44 anonim ***** válasza:
42%
23. Ha elcseszel valamit a munkahelyeden és a főnököd rácsap a kezedre megalázva éreznéd magad, vagy elfogadnád, hogy megérdemelted?
2022. nov. 13. 15:33
 25/44 anonim válasza:
97%
Ja mert egy 3 évesnek ugyanolyan érveket és meggyőzési stratégiákat lehet bevetni, mint egy munkahelyen.
2022. nov. 13. 15:35
 26/44 anonim ***** válasza:
19%
25. Az érzései ugyanazok. Attól, hogy fejletlen az agya még ugyanúgy megéli ezeket az érzelmeket. Szóval, válaszolsz a kérdésre?
2022. nov. 13. 15:38
 27/44 anonim válasza:
97%
Jajj asszem leesett, te ilyen waldorfos trapézgatyás hordozóke dős szandálos szülő vagy mi? Akkor ezért nincs fogalmad a munkahelyekről se.
2022. nov. 13. 15:44
 28/44 anonim ***** válasza:
81%

24,

Írtam, hogyha valaki elront valamit, (ugye a gyerek véletlen elejt egy poharat), akkor természetesen nem ez a helyes reakció.

De maradjunk a munkahelyes példálnál, ha van egy kolléga aki minden nap kelti a feszkót, ordibálva jön be, idejön hozzám, csipked, ütögeti a fejem, hát igen, rácsapnék egyet, vagy ellökném.

Szülőként tudok segítséget kérni, ha a gyerekemnek ilyen gondjai lennének, és én se az agressziót tartom jó megoldásnak, de amikor üti a tesót, akkor a kézrácsapás nem egy komoly figyelmeztetés, amíg még nem kértem segítséget szakembertől.

2022. nov. 13. 15:47
 29/44 anonim ***** válasza:
15%

A gyerek féltékeny! Normális, de ti ahelyett, hogy foglalkoznátok vele, pl kettesben is töltenétek időt, inkább ütitek, meg ordibáltok vele.

Azért agresszív mert fél (tőletek), de nektek nem szólhat vissza, ezért a nála gyengébben "veri le".

2022. nov. 13. 16:00
 30/44 anonim ***** válasza:
10%

27. Nem, project manager vagyok egy bank informatikai részlegén, és két diplomám van. Igen hordoztam a gyerekem, nyáron inkább papucsot szeretek hordani, de a szandi sem rossz. Ti bakancsban jártok? Trapézgatyát nem hordok, mivel alacsony vagyok, inkább az egyenes szárú farmereket szeretem. Remélem megfelel. Wadorf sajnos nincs a környékünkön, de én amúgy is a montessori ovit tartom a legjobbnak, bár “rokon”. Hiába akarsz sértegetni, nekem nagyon rendben vannak a dolgok és akkor is el fogom mondani, hogy mennyire káros a gyerek verése, ha ilyen baromságokkal próbálsz sértegetni. Nyilván te is a pofont tartod a jónak, ha ennyire alacsony érzelmi intelligenciával rendelkezel.

28. Nehéz válaszolni igaz? Nem azt mondtam, hogy ha egy elmebeteg bántalmaz megvéded-e magad, hanem ha a főnöködnek ez a büntetése. Sikerük negyedszer válaszolni egy feltett kérdésre, vagy engedjük el? :)

2022. nov. 13. 16:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!