Mit lehet tenni egy ilyen kisfiúval?
Nevelesi tanacsado. Ez azert tulmutat egy dacos gyereken, aki teso miatt magara akarja hivni a figyelmet.
Abbol meg, hogy megutitek (barmennyire, barmelyik testreszetn) annyit tanul, hogy ha valami nem tetszik uthet o is, nem lesz tole fegyelmezettebb.
Latszik, hogy eszkoztelenek vagytok, kerjetek kulso segitseget.
Imádom amikor kézrácsapástól gyerekverő valaki. Ok-okozat összefüggés, amikor bántja a tesót, max akkor kap, hiszen a szülő minden józan eszköze elfogy. Én se voltam ilyen helyzetben, de ez közel sem az a helyzet amikor a szülő megrugdossa a gyereket mert véletlen elejt egy poharat...
Ettől függetlenül segítséget kell kérni mindkét szülőt bevonva, hogy a szakember szerint ilyen helyzetekben és ilyen viselkedésű gyerekkel mi a teendő.
24,
Írtam, hogyha valaki elront valamit, (ugye a gyerek véletlen elejt egy poharat), akkor természetesen nem ez a helyes reakció.
De maradjunk a munkahelyes példálnál, ha van egy kolléga aki minden nap kelti a feszkót, ordibálva jön be, idejön hozzám, csipked, ütögeti a fejem, hát igen, rácsapnék egyet, vagy ellökném.
Szülőként tudok segítséget kérni, ha a gyerekemnek ilyen gondjai lennének, és én se az agressziót tartom jó megoldásnak, de amikor üti a tesót, akkor a kézrácsapás nem egy komoly figyelmeztetés, amíg még nem kértem segítséget szakembertől.
A gyerek féltékeny! Normális, de ti ahelyett, hogy foglalkoznátok vele, pl kettesben is töltenétek időt, inkább ütitek, meg ordibáltok vele.
Azért agresszív mert fél (tőletek), de nektek nem szólhat vissza, ezért a nála gyengébben "veri le".
27. Nem, project manager vagyok egy bank informatikai részlegén, és két diplomám van. Igen hordoztam a gyerekem, nyáron inkább papucsot szeretek hordani, de a szandi sem rossz. Ti bakancsban jártok? Trapézgatyát nem hordok, mivel alacsony vagyok, inkább az egyenes szárú farmereket szeretem. Remélem megfelel. Wadorf sajnos nincs a környékünkön, de én amúgy is a montessori ovit tartom a legjobbnak, bár “rokon”. Hiába akarsz sértegetni, nekem nagyon rendben vannak a dolgok és akkor is el fogom mondani, hogy mennyire káros a gyerek verése, ha ilyen baromságokkal próbálsz sértegetni. Nyilván te is a pofont tartod a jónak, ha ennyire alacsony érzelmi intelligenciával rendelkezel.
28. Nehéz válaszolni igaz? Nem azt mondtam, hogy ha egy elmebeteg bántalmaz megvéded-e magad, hanem ha a főnöködnek ez a büntetése. Sikerük negyedszer válaszolni egy feltett kérdésre, vagy engedjük el? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!