Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg kell ez a gyerekeknek?

Tényleg kell ez a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Semmi új szokás ellen nem vagyok, de egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy 6-7 éves gyereknek nem ártanak ezek az ijesztő dolgok. Itt a városban elkezdték ezt a csokit vagy csalunk szokást, és egész kisgyerekekkel vonulnak az utcán ijesztőbbnél ijesztőbb jelmezekben. Ti mit gondoltok?
2022. nov. 1. 08:05
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Azt hittem más gyerekek is félnek a szellemektől, pókoktól, de ezek szerint nem.
2022. nov. 1. 11:07
 12/29 anonim ***** válasza:
90%
Hát ha szellemet látna, vagy élőben pókot, akkor félne, én is undorodom a pókoktól, de tisztában vagyok vele, hogy egy lepedőt magára vett alak nem szellem, meg a gumicukor pók sem túl félelmetes.
2022. nov. 1. 11:10
 13/29 anonim ***** válasza:
49%

Lányom pl simán megfogta a madárpókot kiállításon.

Horror filmet is néz velem és abszolút nem fél.

Minden gyerek más.

Sztm semmi ártalmas nincs benne, ha a gyerek élvezi.

2022. nov. 1. 11:27
 14/29 A kérdező kommentje:
12 , de te felnőtt vagy! Egy 3 meg egy 6 éves nem így gondolkodik. Na de mindegy.
2022. nov. 1. 11:36
 15/29 anonim ***** válasza:
79%

3 éves kisfiam majdnem nevetve ment végig a horror ösvényen amit csináltak. Megbeszéltük mielőtt elindultunk hogy ezek csak jelmezes nénik és bácsik és nem fogja senki bántani.

A gyerek nem hülye. Ha elmagyarázod neki akkor megérti. Pl én is félek a póktól de egy gumi pókot simán kézbe veszek.

2022. nov. 1. 11:37
 16/29 anonim ***** válasza:
90%
Ha a te gyerekeid nem szeretik, ne menjenek. De ártani mit ártana? Max megijednek, hű de nagy ártás.
2022. nov. 1. 11:39
 17/29 anonim ***** válasza:
40%

Mi alapból nem szeretjük a Halloweent. Őszünnep volt nálunk, a nagynéni szülinapja. Mi őszi díszekkel készültünk és normál tökmintás abroszt szegtünk a lányommal.

A sógornőmék szeretik, ő tanított is ilyen dalt a fiànak, meg volt pókos ilyesmi süti. Párom fia faragott tököt, azt még elfogadjuk, elvileg kelta szokás.

Temetőben is voltak a gyerekek a nagyanyjuknàl, de mi konkrétan szembe lakunk vele, szeretnek ott sétálni a gyerekek, a kislányom 4 éves lesz, abszolút érti a lényegét.

A csokit-vagy-csalunk számunkra egy értéket nem kèpviselő szokás, igyekszünk kimaradni belőle, meg az undi jelmezekből.

Ettől függetlenül a gyerekek nem félnek szerintem, ha értik hogy ez csak egy játék. Meg az őnekik készült jelmezek inkább viccesek. Aki valamiért kötődik ehhez, nem okoz semmo rosszat szerintem.

2022. nov. 1. 12:55
 18/29 anonim ***** válasza:
59%
11. A pókokat mi alapból nagyon szeretjük, nàlunl nem fut ijesztő àllatkènt.
2022. nov. 1. 12:56
 19/29 A kérdező kommentje:
Ok
2022. nov. 1. 12:59
 20/29 anonim ***** válasza:
74%

Anyam szerint is temetobe jarkalni oke meg hagyomany, de jelmezbe oltozve csokit “vadaszni” nem oke es lelki serult lesz tole a gyerekem :)

Ha felne, en se vinnem. De kb 3 eve van nalunk ilyesmi, soha egy remiszto jelmezt meg nem lattam egy gyereken se. Persze a gyerekekben ez mashogy csapodik le, ok felhetnek attol,amitol mi nem, de ugy erzem kerdezo a te soraidbol, hogy te jobban reggetsz, mint a gyerekek :D

A sajat felelmeinket se tul jo a gyerekre terhelni.

2022. nov. 1. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!