Tényleg kell ez a gyerekeknek?
A gyerekek tök élvezik ezt, mit ártana? Szerinted a temetőbe kimenni ahol halott emberek csontjain mászkálunk, nem ugyanolyan félelmetes? Ja, az hagyomány, mi?
Kérdezd meg a gyereked, hogy fél-e.
A mi lányunk alapból félős...de azért be akart öltözni, ês csokit akart gyűjteni 🙂
Nála a csoki volt a lényeg.
Viszont tudok olyan családról, akik elhatárolódtak ettől az óvodás gyerekeikkel.
Egyêni döntés.
Szerintem azért jó, mert közelebb hozza őket a halál tényéhez, az elmúláshoz (halott, csontváz...)
Szerintem igazad van, feljebb nyomja az ingerküszöböt, félnek a gyerekek kicsit, de ez jó. Ha ilyesmiket "kibírnak" a valódi élet megrázkódtatásai kevésbé viselik majd meg őket, itt is nyomni kell a dolgokat, hogy természetes tolerancia jöjjön létre, szemük se rebbenjen egy ijesztőbb dolog láttán.
Pl ők lesznek az elsők, akik majd mennek segíteni balesetnél, vagy megnézik, mi az a zaj éjszaka a kertben. Annyira nem tesz rosszat, mint egy horrorfilm, nem pszichésen hat, a látványhoz szoknak hozzá, ami szerintem hasznos.
Amúgy nálunk is csinálják, a "buli" a lényeg, hogy összegyűljenek az emberek és közösen csináljanak valamit. Kb mindennek ez a lényege, az összes ünnepnek, a vallási ünnepeknek is a közösségformálás. Csak kerítenek neki egy olyan köntöst, amilyen még nem volt. A legtöbb ünnepen együtt eszünk, és itt kb ki is fúlt a dolog, nekem ez tetszik, akkor is, ha a kelta dolgok nem igazán érdekelnek, kellemesen változatos. Mint a Farsang, szeretem a beöltözős dolgokat.
Figyelj, én tényleg a halloween ellen voltam. De most 6 éves a gyerek. Igaz,mi nem gyűjtünk csokit, de tököt faragunk. Vicces, jó buli. Mostmár nem bánom,hogy van.
Szépen szét lehet választani. Október 31 halloween, november 1 halottak napja.
Tudom,hogy hivatalosan október 31 a halottak napja és november 1 a mindenszentek. De úgyis a halottak napját tartjuk.
Azért legyünk már reálisak: a gyerekek jelmezeinek nagyrésze kicsit sem ijesztő. Persze csontváz, meg boszorkány, meg ilyesmik, de azért azokról egy kisgyerek is levágja, hogy jelmezek.
Láttam már olyan jelmezt, ami durvább volt, de nem kisgyereken.
Kedves 7es! Halottak napja november 2-án van. Csak úgy mondom.
A kérdésre válaszolva. Miért lenne rossz? A farsang vagy a busójárás ugyanilyen. Beöltözős buli és kész. Fiam egyszer volt ilyen buliban egy játszóházban, mert a környékünkön nincs ilyen mászkálós bulizás, nekem meg időm ilyenekre elmenni, de abszolult nincs gondom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!