Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekre körsálat adni biztons...

Gyerekre körsálat adni biztonságosabb, mint "rendes" sálat?

Figyelt kérdés
Nekem mindig azt mondta anyukám,mikor kicsi voltam, hogy ne vegyek fel sálat mert majd meghúzzák az osztálytársaim/beleakad valamibe es megfulladok. Ez mondjuk logikusan hangzik. De nem tudom...ti milyen sálat adtok ovisra,alsós iskolasra?
2022. okt. 13. 12:24
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk a garbósál valt be. Az biztos mindig melegíti es nen esik le. Én magamnak is olyat veszek már.
2022. okt. 13. 12:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem olyan könnyű megfulladni. De tény, hogy praktikusabbb egy garbósál, amit csak áthúz a fején, mint egy hosszú, amit tekergetni, kötögetni kell.
2022. okt. 13. 12:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan sapkák, amiknek hosszabb a nyakrésze, kvázi sál és sapka egyben, és tépőzárral lehet az áll alatt rögzíteni. Úgy néz ki, mint egy űrhajós sapka, talán így is hívják, csak nem belebújós.
2022. okt. 13. 13:00
 4/10 anonim ***** válasza:
7%
Sosem volt meg salja, eszembe nem jutott volna venni, nem biztonsagos. 8 eves.
2022. okt. 13. 13:09
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
Én okyan garbo nyakasat adok rá, praktikus. Nem sál.
2022. okt. 13. 13:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindig sálat hordtam. Még élek.
2022. okt. 13. 15:18
 7/10 anonim ***** válasza:
van rendes sálam meg ,körsálam is .
2022. okt. 13. 19:23
 8/10 anonim ***** válasza:
48%

Én is ilyen tépőzáras sálban gondolkozom, mint amit a 3-as írt. Esetleg sapkarész nélkül, de úgy, hogy a vállát is fedje. Így melegíti is a nyakát, de tuti nem akad fenn a sál miatt valamiben.

Egyéb esetben én inkább a körsálat választanám, mert ugyanúgy meg tudja szorítani a nyakát mindkettő, de a sima sál lobogó vége könnebben okoz ilyen balesetet.

2022. okt. 13. 20:52
 9/10 anonim ***** válasza:
91%
De gáz azért, hogy manapság már a sál se biztonságos... Mi simán felnőttünk sállal a nyakunkban. Mai napig van hosszú sálam. Kislányomnak is van.
2022. okt. 13. 20:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Manapság? Előbb írtam, hogy anyám 30 éve mit mondott. Ettől persze nekem is volt sálam, csak anyám utálta. De most,hogy én vagyok anyuka, és a lányomat néha "poénból" lökdösik meg húzzák a derékig érő haját a fiúk, nem is tűnik akkora hülyeségnek.
2022. okt. 14. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!