Normális dolog, hogy a 20 hónapos kisfiam szinte egész nap mesét nézne?
Pár héttel ezelőttig a kisfiúnkat egyáltalán nem érdekelték a mesék. Aztán egy napon tesóm vigyázott rá, megmutatta neki Jégkorszakot, és azóta nincs megállás. Vagy 2 hétig, szinte egész nap Jégkorszakot akart nézni. Tegnaptól a Polar Expressz a favorit. Engem ez eléggé zavar, mert a nap jelentős részében ül az ágyon és nézi a TV-t, ahelyett, hogy játszanánk Hiába próbálom elterelni a figyelmét, hívni játszani, nem járok sikerrel. Kezdődik a hiszti, és olyan keservesen, hogy beadom a derekamat. :o(
Normálisnak tekinthető ebben a korban, hogy 1 kimondott mesét képes akár egy nap 5-10X megnézni?
És tényleg nézi, nem rohangál közben. Ül és néz.
Csak én aggódom emiatt, vagy egyáltalán mit tegyek? Más is van ilyen szituban?
Hát, hogy normális-e azt nem tudom. De az én fiam a Verdákkal van így.
A sógórnőmé szintén.
Semmiképpen se hagyd, hogy egész nap nézze!!!!
3 éves korig maximum 20 percig nézzen a baba Tv-t.
A Tv nézés káros ebben az életkorban mivel egy passzív tevékenység, nem igényel visszajelzést, gondolkodást, képzelőerőt stb.
Ráadásul a villódzófények sem tesznek jót az idegrendszernek.
Megértelek, nálunk is ez van. 21 hónapos, kb. 16 hónapos kora óta néz mesét. Egy hónapig Hófehérke őrület volt, napi kétszer (szerencsére jött a nyár és a játszótér jobban lekötötte), így ezt hamar kinőttük. Aztán a tűzoltómajálison készült felvételt kellett nézni hetekig, napi ötször-hatszor. Most Thomas őrület van (meg modellvasút őrület), s mivel ilyen pocsék odakint az idő, még motorozni sem tudom kirángatni. (Pedig azt imádja. Csak a tegnapi tócsalátogatás után (beleült) már kétszer meggondolom, hogy ki merjek e vele menni.) Egy-egy új mesekönyv (Boribon) leköti negyed-fél órára (persze anyával a popója alatt), de én is nehezen tudom elrángatni előle. Ráadásul eddig csak a minimaxos Thomast nézte reggel és este, de mióta a nagyapjával fél délelőtt ezt nézték a számítógépen, meg mióta nem ez az esti mese a tv-ben, s internetről töltöttünk le neki részeket, s rájött, hogy a számítógépen bármikor nézhető, olyan hisztiket vág le, hogy már várom, mikor kopog be valamelyik szomszéd, hogy miért ölöm a gyereket. Ez van. Remélem, előbb-utóbb találok valami benti figyelemelterelőt.
Neked meg kitartást, s sok sikert a figyelemeltereléshez. :-) Ja, és új mesét egyelőre ne mutassatok neki, mert különben soha nem unja meg. Én Thomasnak még két hetet adok. Remélem, igazam lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!