Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális dolog, hogy a 20...

Normális dolog, hogy a 20 hónapos kisfiam szinte egész nap mesét nézne?

Figyelt kérdés

Pár héttel ezelőttig a kisfiúnkat egyáltalán nem érdekelték a mesék. Aztán egy napon tesóm vigyázott rá, megmutatta neki Jégkorszakot, és azóta nincs megállás. Vagy 2 hétig, szinte egész nap Jégkorszakot akart nézni. Tegnaptól a Polar Expressz a favorit. Engem ez eléggé zavar, mert a nap jelentős részében ül az ágyon és nézi a TV-t, ahelyett, hogy játszanánk Hiába próbálom elterelni a figyelmét, hívni játszani, nem járok sikerrel. Kezdődik a hiszti, és olyan keservesen, hogy beadom a derekamat. :o(

Normálisnak tekinthető ebben a korban, hogy 1 kimondott mesét képes akár egy nap 5-10X megnézni?

És tényleg nézi, nem rohangál közben. Ül és néz.

Csak én aggódom emiatt, vagy egyáltalán mit tegyek? Más is van ilyen szituban?

2010. szept. 27. 11:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%

Hát, hogy normális-e azt nem tudom. De az én fiam a Verdákkal van így.

A sógórnőmé szintén.

2010. szept. 27. 12:09
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Te most dicsekedsz? Mit nem adnék érte, ha lenne majd 20 percem a kicsire és nem egész nap csimbumcirkuszolnom kellene a nagynak... mert nálunk meg egész napos anya, játszuuuuuuunk program van.
2010. szept. 27. 12:27
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
ez egy kicsit tényleg irígylésre méltó.az én 2évesem max. a reklámok erejéig nézi a tv-t.nem köti le egyébként.és milyen jó lenne néha 10-20-30perc nyugi.
2010. szept. 27. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

Semmiképpen se hagyd, hogy egész nap nézze!!!!

3 éves korig maximum 20 percig nézzen a baba Tv-t.

A Tv nézés káros ebben az életkorban mivel egy passzív tevékenység, nem igényel visszajelzést, gondolkodást, képzelőerőt stb.

Ráadásul a villódzófények sem tesznek jót az idegrendszernek.

2010. szept. 27. 13:16
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez van! 20 Hónapos a lányom. 1 hónapja Süsü énekel egész nap! Már ha meghallom kiver a víz! Igaz ő játszik is közben, de még akkor sem lehet kikapcsolni. Én is nagyon remélem, hogy ez normális. Semmi más mese nem köti le, csak ez, és néhány reklám.
2010. szept. 27. 13:19
 6/11 anonim ***** válasza:

Megértelek, nálunk is ez van. 21 hónapos, kb. 16 hónapos kora óta néz mesét. Egy hónapig Hófehérke őrület volt, napi kétszer (szerencsére jött a nyár és a játszótér jobban lekötötte), így ezt hamar kinőttük. Aztán a tűzoltómajálison készült felvételt kellett nézni hetekig, napi ötször-hatszor. Most Thomas őrület van (meg modellvasút őrület), s mivel ilyen pocsék odakint az idő, még motorozni sem tudom kirángatni. (Pedig azt imádja. Csak a tegnapi tócsalátogatás után (beleült) már kétszer meggondolom, hogy ki merjek e vele menni.) Egy-egy új mesekönyv (Boribon) leköti negyed-fél órára (persze anyával a popója alatt), de én is nehezen tudom elrángatni előle. Ráadásul eddig csak a minimaxos Thomast nézte reggel és este, de mióta a nagyapjával fél délelőtt ezt nézték a számítógépen, meg mióta nem ez az esti mese a tv-ben, s internetről töltöttünk le neki részeket, s rájött, hogy a számítógépen bármikor nézhető, olyan hisztiket vág le, hogy már várom, mikor kopog be valamelyik szomszéd, hogy miért ölöm a gyereket. Ez van. Remélem, előbb-utóbb találok valami benti figyelemelterelőt.

Neked meg kitartást, s sok sikert a figyelemeltereléshez. :-) Ja, és új mesét egyelőre ne mutassatok neki, mert különben soha nem unja meg. Én Thomasnak még két hetet adok. Remélem, igazam lesz.

2010. szept. 27. 13:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem normális, és nagyon káros!
2010. szept. 27. 13:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Az én kislányom /22 hónapos/ szintén a Süsüt nézi egész nap, már tudja mi fog következni benne. Én is rosszul vagyok már tőle, de majd erről is leszokik, ez is elmúlik mint sok más dolog.
2010. szept. 27. 14:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Szomorúan olvasom, hogy ilyen sokan "megengeditek" ezt. Egyrészt ha már ennyi idősen a gyerek irányít titeket a hisztijeivel, mi lesz később?!? Persze könnyebb megoldás az embernek beadni a derekát, csak nem biztos, hogy megéri. Másrészt rendkívül káros, mivel ilyen kis gyermekeknél nem természetes dolog az órákig egy helyben ülés, megterheli a még fejletlen idegrendszert és a gyermek rendkívül frusztrált lesz tőle. Ennyi idősen, ha az idő engedi, legalább fél napot kint kéne hogy legyen, és a szabadban játszon. Arról nem is beszélve, hogy tönkreteszi még a szemet, alkotókészséget stb... Szóval nagyon vigyázzatok vele!
2010. szept. 27. 14:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát én örülnék neki, ha csak 10 percre egy helyben maradna, de ő nem képes megülni a fenekén. A mesékből csak az eleje érdekli, amikor zene szól. Nem nézi a TV-t, amit egyébként nem bánok, de néha olyan jó lenne, csak 10 perc nyugi.
2010. szept. 29. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!