Mit tegyek, ha nagyon durva lett a 1,5 éves kisfiam?
A hisztis dackorszak is beütött nála 2-3 hónapja, ezzel párhuzamosan pedig elkezdett durván viselkedni: belemar a hajamba és húzza, karmol, csíp.
Hiába mondom el neki százszor, hogy nem szabad, nem érti vagy nem érdekli. Mutatom neki ilyenkor, hogy csak simogatni szabad anyát, akkor megsimogat, de legközelebb akkor is megint bedurvul. Átöleli a nyakam a kis karjaival, de a végén már markol a hajamba és rángatja.
Igyekszem türelmes lenn, ide párszor a fájdalomtól már rákiabáltam és múltkor rá is csaptam ösztönösen, akkor nagyon durva volt, egymás mellett feküdtünk, és hirtelen megmarkolta, majd tiszta erőből tépni kezdte a hajam, borzasztóan fájt, alig bírtam kiszabadítani magam.
Azt hiszi, hogy játék vagy.... Tudom, hogy sok kisgyerek karmol vagy ütöget ennyi idősen, de ezt már túlzásnak érzem és nem tudom, hogy kezeljem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!