Mit csinálnak azok az anyukák akiknél a gyerek csoportjába van verekedős gyerek?
Csak azért kérdezem, mert tudom hogy az óvónők próbálják kezelni a helyzetet. Beszéltek már többször az anyukával is és azért próbálnak közbe lépni, de mindig van valaki akinek nincs szerencséje, ma mondjuk pont neki és úgy megsajnáltam szegényt, mert mindig azt magyarázzuk neki, hogy mindent meg kell beszélni, nem veszekedni aztán meg jól lepofozták ma is.
És ma már tényleg megfordult a fejembe, hogy megmondom neki, üssön vissza, leizélem, hogy esetleg majd szólni fognak érte.
Első vagyok
Az én lányomat is megverte az egyik fiú . Ráadásul az én lányom olyan vékony hogy az nem igaz . Az a fiú meg egy hús torony és megverte . De az unokatestvérének egyből szólt a lányom (egy csoportba járnak) és jól megverték ketten azt a fiút . Na azóta is egy másik csoportban van . Amúgy én nem hagynám . Én is mindig mondom a lányomnak , hogy ne hagyja magát soha !! Ha megütik ő is üssön vissza . Nem baj ha büntetést kap érte . Ebbe nincs semmi szerintem ha mondod neki védje meg magát.
Nehogy már az a fiú azt csinál amit akar a mi lányainak meg türjék el !!😡
Az a baj ezzel az üssön vissza dologgal, hogyha erre tanítod a gyerekedet, akkor nem fog tudni különbséget tenni, hogy mikor jogos, és mikor nem.
Ráadásul később a suliban már lesz egy-két olyan rosszindulatú gyerek, akinek majd megér egy pofont, hogy a másik gyerek kapjon igazgatóit.
Ez egy olyan helyzet, amire nem igazán van megoldás. Az óvónőknek kell nagyon figyelni. Abban se nagyon ringassátok magatokat, hogy majd összefogtok, és kiteszik az ilyen gyereket. Ez nagyon ritka, és nem igazán legális megoldás. Inkább az szokott lenni, hogy a szülő, akit ilyen támadások érnek a gyereke miatt inkább keres másik intézményt. Erre a pedagógusok meg hatalmas sikerként könyvelik el a dolgot.
Pedig ezeknek a gyerekeknek is járniuk kell valahova. Nem biztos, hogy azért verekszik, mert otthon ezt látja, sőt, az a viszonylag ritka. Lehet idegrendszeri éretlenség, nehézségek az önkontroll terén. Ilyenkor kéne a problémás gyerek mellé beültetni pedagógiai asszisztenset, aki csak rá figyel. De nálunk erre nincs pénz, egyszerűbb a kisebb ellenállás felé menni, azaz a szülőket elkezdeni terrorizálni, hogy vigye el a gyereket.
Persze én mindkét oldalt megértem, nagyon nehéz dolog ez. Az a legjobb, ha megmondod a gyereknek, hogy mindenképpen kerülje el azt a gyereket, leginkább a közelébe se menjen, de ha nagyon muszáj, akkor ne hergelje.
Az én anyukám is így nevelt. Ne üss vissza ne üss vissza.
Addig bactattak míg vissza ütöttem. Utánna nem bántott senki. Van az a pont amikor már ér ütni. És ez az a pont.
De miért ne üssön vissza ??? És ha megfog az a gyerek egy ceruzát és kinyomta a szemeit mert idegrendszeri értetlensége van akkor megnyugszik a szülő hogy jól nevelte a gyereket , hogy ne üssön vissza ?! Hát igen is üssön vissza és rájön a másik gyerek hogy nem kell ujjat húzni vele !
Mi több generációs családban élünk . 7 unokatestvér van . Itthon is ez a szabály a gyerekeimnek persze csak ha nem maguk között csinálják ! Hiába nem idegenek . Ne hagyják magukat egyáltalán .
Én hiába ütöttem, megvertek mert kicsi voltam.
Én küzdősportra fogom járatni a lányomat, mert ott megtanítják az önvédelmet de az önkontrollt is.
Nagyobb korban már inkább szavakkal terrorizálják a lányok egymást, ott érdemes állon vágni a főkolompost. Az igazgatóval meg majd én lerendezem h jajjjjjjjj de sajnáljuk.
Oviban pedig vagy ki kell utálni a gyereket vagy nekem elvinni az enyémet. Túl sok megoldás sajnos nincs.
Olyan érzés van bennem amit a 4 válaszoló írt, de tudom hogy amúgy az 5 válaszolónak is igaza van.
Nem volt még szó arról, hogy menjen a kisfiú. Mindenki próbál toleráns lenni de azért mindenki a sajátját félti, meg azért nem jó úgy menni, hogy az óvónő jön, hogy hát ez meg az volt és azért mondja, hogy ha a gyerek mondaná ne lepődjünk meg.
Igazából azért kérdeztem, mert tényleg szem meg fültanúja az ember annak, hogy az óvónők próbálnak úrrá lenni a helyzeten, aktívan minden alkalommal szólnak az anyukának.Ő meg mindig mondja, hogy otthon ilyet nem lát, de ja a tesót is elveri ha épp úgy van, meg beszélnek is róla, hogy ezt nem szabad, miért nem meg minden.
Szóval ha amúgy otthon is valóban foglalkoznak ezzel a témával, akár segítséget kérnek ha úgy érzik, illetve az óvónők is próbálják kezelni akkor így nem kell e hagyni, hogy hátha javul esetleg a helyzet magától.
De mondjuk azért megnyugtat, hogy akkor nem ördögtől való ez a ha megüt üss vissza nyugodtan gondolat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!