Miért van az, hogy a kisfiam bölcsis csoportjában (12 gyerek) több, mint a fele köhög és tiszta nátha? Miért viszik így bölcsibe a gyerekeket?
Igazad van, egyrészt szomorú, hogy így beviszik a kicsit, aki nem tud meggyógyulni így, és a többieket is megfertőzi.
De az is szomorú, hogy sok szülő nem tudja kire bízni a kicsit, a munkából meg kivágják, ha sokat van táppénzen...
Úgyhogy a helyzet önmagában szomorú.
Lányom a bölcsiben 11 hetet volt beteg! Ebből 4 hetet voltam vele otthon (amiért kaptam is a pofámra a munkahelyemen), a többi hetet férjem és a nagymama vállalta el (mama a legtöbbet).
Úgyhogy segítség nélkül...fogalmam sincs mit csináltam volna, mert természetesen nekem nem célom betegen közösségbe vinni a gyereket, de volt aki tudott rá vigyázni. Ez viszont sajnos nem mindenkinél van így.
Anyósom pontosan 30 évvel ezelőtt volt bölcsiben dajka. Hidd el, hogy akkor is pontosan úgy hordták betegen a gyereket, mint most. Sőt, akkor is volt olyan szülő, hogy cseszett érte menni és hol ő, hol a gondozónéni vitte haza a gyereket, mert a szülei este hétkor még sehol se voltak. Kiírták a kapura, hogy hová kell a gyerekért menni, mert ugyebár akkoriban nem volt mobiltelefon...
Akkor is volt, hogy anyuka reggel telenyomta lázcsillapítóval és úgy adta be közösségbe.
A szabályzatban egyébként úgy van, hogy a lázas, hányás-hasmenés, antibiotikum adásakor nem viheted a gyereket, orrfolyással, köhögéssel igen.
Sajnos, itt tartunk, hiába hangoztatja mindenki mindenhol, hogy micsoda családbarát ország és nép vagyunk, közben egy frászt! Szégyen, hogy az anyukáknak amiatt kell rettegnie, hogy túl sokat van betegszabin a beteg gyereke mellett, akkor kirúgják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!