Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A D vitamin étrendkiegészítő...

A D vitamin étrendkiegészítő biztos,hogy szükséges?

Figyelt kérdés
Annyit olvastam,hogy a D vitamin mindenre is jó, hogy újból tettünk egy próbát vele. Régebben napi 1 cseppet kapott a gyermekem évekig. Aztán egyszer csak elkezdte kiöklendezni. Ahogy lenyelte, jött vissza. Akkor abbahagytuk sok időre. Most vettem egy gyerekeknek szánt D vitamint, kísérletezésképp elkezdtem szedni. Iszonyatos hasfájást és székrekedést okozott nekem. 3x futottam neki,hogy kizárjam,hogy más okozza. Nem értem, mi lehet a gond, de nem merem a gyereknek adni sem ezt, sem a cseppeket. Nektek mi vált be, egyáltalán, van értelme szedni?
2022. okt. 1. 23:31
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Én is tudtam a vitaminokról, csak ugye nekünk azt tanították (és ami rá is van irva a dobozokra), hogy nem helyettesiti a kiegyensúlyozott táplálkozást.Úgyhogy mi megoldottuk úgy. És gyerekként kaptunk néha kampányszerűen rágcsálós vitamint,de azt is úgy, hogy valami megtetszett anyámnak,nem pedig úgy,hogy úristen ezt egyed mert különben leáll az immunrendszered. Élettartam: akik meghaltak a családomból,mind 90+ évesek voltak. A vas hatását 1-2 napon belül érezni, sokkal energikusabb az ember tőle.

Ez mind nem azt jelenti,hogy mi nem szedünk vitamint,meg hogy nem fogunk télen D-t szedni. Csak szkeptikus lettem az utóbbi időben.

2022. okt. 3. 08:29
 12/12 anonim ***** válasza:
én is 35+ éves vagyok de csecsemőként is kaptam d vitamint és később általános iskolában is, csak akkor már tabletta formájában. nem tudom te hol éltél vagy nőttél fel, de ez már akkor is létező jelenség volt
2022. okt. 3. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!