A D vitamin étrendkiegészítő biztos,hogy szükséges?
Figyelt kérdés
Annyit olvastam,hogy a D vitamin mindenre is jó, hogy újból tettünk egy próbát vele. Régebben napi 1 cseppet kapott a gyermekem évekig. Aztán egyszer csak elkezdte kiöklendezni. Ahogy lenyelte, jött vissza. Akkor abbahagytuk sok időre. Most vettem egy gyerekeknek szánt D vitamint, kísérletezésképp elkezdtem szedni. Iszonyatos hasfájást és székrekedést okozott nekem. 3x futottam neki,hogy kizárjam,hogy más okozza. Nem értem, mi lehet a gond, de nem merem a gyereknek adni sem ezt, sem a cseppeket. Nektek mi vált be, egyáltalán, van értelme szedni?2022. okt. 1. 23:31
11/12 A kérdező kommentje:
Én is tudtam a vitaminokról, csak ugye nekünk azt tanították (és ami rá is van irva a dobozokra), hogy nem helyettesiti a kiegyensúlyozott táplálkozást.Úgyhogy mi megoldottuk úgy. És gyerekként kaptunk néha kampányszerűen rágcsálós vitamint,de azt is úgy, hogy valami megtetszett anyámnak,nem pedig úgy,hogy úristen ezt egyed mert különben leáll az immunrendszered. Élettartam: akik meghaltak a családomból,mind 90+ évesek voltak. A vas hatását 1-2 napon belül érezni, sokkal energikusabb az ember tőle.
Ez mind nem azt jelenti,hogy mi nem szedünk vitamint,meg hogy nem fogunk télen D-t szedni. Csak szkeptikus lettem az utóbbi időben.
2022. okt. 3. 08:29
12/12 anonim válasza:
én is 35+ éves vagyok de csecsemőként is kaptam d vitamint és később általános iskolában is, csak akkor már tabletta formájában. nem tudom te hol éltél vagy nőttél fel, de ez már akkor is létező jelenség volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!