2.5 éves kisfiam nem eszik húst. Adjak neki valamilyen étrendkiegészítőt vagy vajon elég a tej és joghurt amit eszik?
Kisfiam sem eszi a húst, max sonkát szendvicsbe, vagy kolbászt magában, de azt nagyon ritkán. Viszont a halat szereti, azt heti többször is csinálok neki, így én nem aggódom. Ti próbáltátok már?
Ő is szereti a joghurtokat és nagy sajt-matyi. :) Minden nap eszik sajtot és tojást is heti 1x.
Nem baj, ha lepontoznak, de rengeteg vegetáriánus gyerek van, szüleik blogokat írnak, hogy mit esznek, angolul még több, orvosok, védőnők Mo-n nem fogadják el és erőltetik a húst, de nem kell.
Adjál neki sok zöldséget, gyümölcsöt, változatosan, babfélét, lencsét, sárgaborsót, csicseriborsót, ezek lisztjével sűrítsd amit lehet, fasírtba is teheted, hetente 3-4 szer, sok olajos magot, amit szeret, dió, mák, kókusz, tökmag, naoraforgó, szezám, egészséges gabonából kását, hajdina, köles, amaránt. Kerüld a mű húsfélét, párizsit, májast ilyesmit.
Van sok egészséges vegán baba is, aki csak növényi ételt eszik, de ha a tied eszik tejterméket, akkor még jobb.
Vasat is kap eleget, azon se aggódj.
Volt fonokom fia is ilyen volt. Bar o nem csak hogy nem ette meg ha megette akkor kihanyta. Semmilyen szervi okot vagy betegseget nem talaltak ami ezt magyarazna..ok rengeteg halat meg tengergyumolcseit adtak neki. 10 eves volt a kisfiu mikor utoljara lattam de egesz addig teljesen normalisan fejlodott es beteg sem volt soha..csak kotelezo vizsgalatok alkalmaval jart orvosnal..
akkor en is megdobbentem de ilyen is van. Sok hal,tenger gyumolcsei es tejtermek!!
Köszönöm a válaszokat! Sajnos halat is csak ritkán eszi meg,akkor is csak a tonhal a tésztán.
Hogy mit eszik? Gyümiket imádja,zöldségből ha krémlevest csinálok,azt megeszi,meg néha paradicsom. Tészta minden mennyiségben :) Kenyérfélék. Lencse,sárgaborsó,csicseriborsó,de ezek is csak levesnek megcsinálva.
Azt még nem próbáltam hogy leturmixolok egy kis husit és azt belekeverem valamelyik krémlevesbe,de kipróbálom. Köszi az ötletet.
Amúgy teljesen jól fejlődik,súlya megfelelő,ritkán beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!