Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kell különóra vagy sem?

Kell különóra vagy sem?

Figyelt kérdés
Teljesen össze vagyok zavarodva. Az egyik gondolatom, hogy nem kell különóra egy 6-8 éves gyereknek, had játszon, pihenjen. De aztán betör az a gondolat, hogy esetleg hibát követek el, ha nem iratom be szakkörökre. Szinte az összes ismerős gyereke jár nagycsoporttól kezdve valamire (balett, lovaglás, zongora, úszás, iskola előkészítő). Ti mit gondoltok erről? Most nagycsoportos a kislányom és lehetne ezer féle szakkör közül választani.
2022. okt. 1. 17:06
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy neked akkor valamilyen irodalmi körbe kellett volna járnod, ha az érdekelt!

Itt jön a képbe az, hogy a szakkör tehetséggondozás-e vagy kompetencia növelés. Tehát olyan dolgot fejleszt amiben a gyerek eleve jó és esélyes hogy sikert ér el benne, vagy pedig olyan készséget javít amiben a gyerek átlag alatti pl ritmusérzék vagy testi erő.

Pl én jó voltam helyesírásból/nyelvhelyességből, így országos versenyekre jártam, különtanár készített rájuk. Magas vagyok, így kosarazni jártam, van labdaérzékem, elszórakoztunk az edzéseken, meccsekre is járt a csapatunk, erre jó volt. Fizikából nem voltam jó, de a szakkörön fejlődtem mert érdekes dolgokat csináltunk illetve a tanár értékelte a szorgalmat így meglett a 4-es.

Mindennek van értelme, akkor is ha nem lesz a gyerekből kis Mozart vagy Einstein.

2022. okt. 3. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!