Másfél éves kislány apa mániájára mi lehet a megoldás?
Ez teljesen normális életkori sajátosság. 2.szeparációs szorongás.
A lányok pedig nagyon apásak amúgy is.
Én ezt nem teljesen értem. Félsz neki nemet mondani? Tán pisztolyt tart a fejedhez?
Egy másfél éves gyerekről beszélsz, aki kiküldi az anyját a szobából, és kiparancsolja az apját a teraszra, mert ő ott akar pihengetni. Ne haragudj, de ez egyszerűen abszurd.
A felnőtt te (és a feleséged) vagy, a döntéseket te hozod. Ha jó okod van rá, hogy ne vidd ki, nem viszed ki, ha visít, ha nem. Találjatok ki más módszert, de lehetőleg ne olyat, amivel azt érezheti, kedve szerint ugráltathat titeket. Ha pedig meetinged van, foglalja le valamivel a feleséged, lényegében ezért is van otthon (mondom ezt úgy, hogy a férjem két és fél éve dolgozik itthonról, másfél éves a lányunk, és szintén apás).
Ha meeting van, vigye el az anyja sétálni, ez a része így megoldható. A többi része viszont nem igényel különösebb megoldást szerintem, ez teljesen normális helyzet. Kényelmetlen vele sétálni egy órán át? Hát anyaként is az ám. 😀
Lehet, kicsit érzékenyen is érint a kérdésed, mert az én lányom is másfél éves, és ő is az apján lóg, amikor csak lehet. Ő altatja, éjjel visszaaltatja, ha kell, viszi magával wc-re (és kell, mert dörömböl a kiscsaj, hogy be szeretne menni). Szerintem ez még jó dolog is, mert a legtöbb gyerek anyás, nálunk a fiunk is az, és így legalább az apa is igazán kiveheti a részét a gyereknevelésből, és érezheti, hogy ő is nélkülözhetetlen, nem csak az anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!