Nem tudom mit csináljak. Elromlottam valamit a neveléssel?
Helyre lehet ezeket hozni? Mit tennétek a helyemben? Van
erre megoldás?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy van egy 6 éves fiam és egy 8 éves kislányom. Igazi diktátorok amitől már igencsak a hajam égnek áll. Nagyjából 3 éve próbálkozom azzal hogy még tudjam hosszabb távon tartani egy munkahelyet , de mindig odáig fajul a dolog hogy fel kell mondják mert nem maradnak el senkivel. Férjem nagyszülei élnek már csak a gyerekem csak a pápával vannak el a nagymama egy igaz boszorkány nem szeretik és ez miatt is nehéz mert ha dolgozok akkor reggelente nekik kell vinni őket iskolába óvodába. Úgy néz ki 2 hét múlva kezdek egy új helyen ahol 2 műszak van (bolt) de tudom szinte ugyan ez lesz. Megint esténként hallgatni kell hogy nem akarnak a mamáekkal menni oviba suliba. Meg minek megyek estig dolgozni. Nincs senki aki tudna ebben segiteni Szóval szar a helyzet. Férjem reggeltől estig dolgozik amikor itthon van akkor meg a maszek munkáit csinálja. Szóval ha van valami jó ötletetek akkor szívesen venném
Őőő.Igen elrontottam.Olyan nincs,hogy nem akarnak,ha muszáj.Elég nagyok már,hogy megértsék,hogy neked is kötelező dolgozni menni.Megmondod,hogy ha nem mész dolgozni, akkor nem lesz ennivaló,nem lesz villany,meg melegvíz stb.Iskolás korú gyerekek ezt megértik.És olyan sincs,hogy nincsenek el valakivel.A felnőtt a főnök,azt csináljuk amit mond.A férjed meg igenis segítsen be valahogy,kevesebbet maszekoljon vagy valami.Értem,hogy az is pénz,de ha ő meg 0-24-ben nyomja, akkor még keressen vele annyit,hogy neked ne kelljen teljes állásban dolgozni vagy valami.Olyan nincs,hogy ő soha nem foglalkozik a gyerekekkel.
2022. szept. 8. 08:18
2/15 anonim válasza:
Szerintem nem rontottad el még, ezt bőven helyre lehet hozni. Sokkal korábban amúgy sem tudták volna megérteni, pl. öt éve. Most már elég nagyok, most majd szépen elfogadják. Beszélj nekik erről sokat. Pl. mondd el, mi mindenre nem lesz pénz, ha nem dolgozol. És húzd meg a határokat határozottan. Nekik is segítesz, meg magadnak is. Nem kívánságműsor, tetszik vagy se, te döntesz.
2022. szept. 8. 09:07
3/15 anonim válasza:
Csak akkor van új játék ha van rá pénz ahhoz meg kell a munkahely.
2022. szept. 8. 09:27
4/15 anonim válasza:
Bocs, de ha estig dolgozol, akkor ezek szerint a gyerekeid reggel is és délután is egy (saját bevallásod szerint) boszorkánnyal vannak. Vagyis az összes iskolán kívüli időben. Szerintem ez neked se tetszene. Ha a férjed sosincs otthon, akkor neked kéne olyan munkát találni, hogy legalább te tudj értük menni. A reggelt még biztos kibírnák. Ok.értem, ha 2 műszak, akkor vagy a reggel, vagy a délután szabad, de ezek szerint ez is sok nekik. Nem írtad, mitől "boszorkány" a nagymama, de én el tudom képzelni, hogy van igazság a gyerekek ellenkezésében is. Persze, ne a gyerek diktáljon, de azért akárkire nem bíznám a gyerekemet. Legalább egy állandó délelőttös műszakot próbálnék intézni, ha már apuka teljesen kiesik a gyereknevelésből. Azt se értem, minek mondtál fel, ha utána ugyanolyan műszakba mész? Tudod, hogy ugyanaz lesz, ennyi erővel maradhattál volna ott.
2022. szept. 8. 09:40
5/15 anonim válasza:
Igen, én is azt látom, hogy itt azért a gyerekenek is igazuk van valamilyen szinten. Kb nem is a szüleik nevelik őket hanem a nagyszülők, akikből az egyikről te is elismered, hogy nem alkalmas erre. Ez egyik gyereknek sem tetszene.
Nyilván ha muszáj dolgozni, akkor ez van, de ne várd el, hogy a gyerekek tapsoljanak ahhoz, hogy folyton le vannak passzolva a sárkány mamáékhoz, hiszen ez nem is egy normális helyzet.
2022. szept. 8. 11:58
6/15 anonim válasza:
Azért megérdemelnéd, hogy valaki jól szájon vágjon téged, kérdező!
Az anyósod viszi iskolába/óvodába a gyerekeket (másik héten meg ő hozza haza), te meg ahelyett, hogy hálás lennél érte, a háta mögött boszorkánynak nevezed.
Nem csodálom, hogy a gyerekeid nevelése is el van cseszve. Egy ilyen rosszindulatú ember hogyan tudná szépre-jóra nevelni őket? Azt kapod vissza tőlük, amit te adsz a környezetednek.
2022. szept. 8. 12:00
7/15 Derjaderja válasza:
4 és 5 véleményével értek egyet. A korábbiaknak is teljesen igazuk van abban, hogy ekkora gyerekkel már meg lehet értetni dolgokat, de ha utálják, aki vigyáz rájuk, akkor nem csoda, ha elegük van. Főleg ha esetleg egy büntető, fenyegető alkat (nem derült ki, mitől boszi), akkor még félhetnek is tőle, sérülhetnek a társaságában. Az ellenkezésük ez esetben önvédelem.
A 6-nak meg abban van igaza, hogy ha már segít vki, ne köpjük le.
Tisztességes az lenne, ha délutánra nem bíznád rájuk a gyerekeket, ami amúgy is szavad idő, feszültséglevezetés illetve a családi közös idő ideje.
2022. szept. 8. 12:14
8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy írtatok. Nem részleteztem teljesen a műszakot. De sokszor kell menni köztes műszakban. 8 tol 10 töl stb.
Férjem 14:30 ig dolgozik. Ha délután vagyok bent munkában ő haza hozza a kicsiket.igaz ő folytatja itthon a szerelést. Tehát a gyerekeim nincsenek a mamáéknál. Ami itt a legnagyobb gond a reggeli elindulás amikor nem én viszem őket. Beszéltem és beszélek is a gyerekeimmel hogy értsék mi miért van. Miert kell mennem dolgozni. Igyekszem jól csinálni a dolgaimat ...A mamát meg ne védje senki mert azt írtam hogy boszorkány. Ezt nagyon finoman fogalmaztam meg.
2022. szept. 8. 12:23
9/15 anonim válasza:
Akkor meg fizetni kell valakinek,hogy vigye őket,ha annyira boszorkány.De olyan akkor sincs,hogy azért nem tud dolgozni menni az ember,mert egy 6és egy 8 éves diktál.Apa meg foglalkozzon a gyerekekkel.Nem sokáig lesznek gyerekek, utána hiába töltenének velük időt.Nekem 3 kamaszom van,11,13,15 évesek.Alig látom őket,suli után tanulnak,sportolnak,barátokkal vannak,intézik a kis életüket.Nekem már most hiányzik,hogy velünk legyenek,pedig azért együtt van vacsi,jó a kapcsolat is,nem azért nincsenek velünk mert menekülnek,csak van elfoglaltságuk a kortársaikkal.
2022. szept. 8. 12:31
10/15 Derjaderja válasza:
Tudsz rá egy példát, hogy a gyerekek számára tényleg mit csinált a néni?
Nem mindegy, hogy sutyorogva pletyizik vagy idegesítő, enyhén kritikus vagy esetleg valami olyan van a rovásán, ami miatt a közelébe se lenne szabad gyereket engedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!