Dolgozó anyukák, bölcsis kisgyerekkel! Hogy oldjátok meg a reggeleket?
Nemrég álltam vissza munkába, és ugyan tök jó a helyzetem, 4 órát dolgozok otthonról, mégis minden reggelen rohanás, totál idegbeteg vagyok és ez a gyerekem csattan.
Este bármit csinálok, csak 10 körül alszik el. Reggel alig bírom felkelteni. Itthon reggelizünk, a bölcsiben nem eszik.
Minden reggelünk csúszik, mindig késve kezdek és totál utálom a reggeleket.
Tippek, hogyan oldjam meg?
Azért gondolja felnőttebbnek magát, mert ő megoldotta, ami másoknak nehezebben megy, mondja ezt magas lóról, lekezelő stílusban. Olvasd el a kettes választ.
Nekem nem érte volna meg olyan munkahely ahol évi 5 késés miatt már veszélyben az állásom, semmilyen munkahely nem ér meg annyit h én személy szerint stresszes legyek egy 1-3 éves gyerekkel. Ha beérek 8.30ra, ledolgozom a 8 órát, és utána ott se vagyok, igyekszem mindig ilyen körülmények között dolgozni ezután is. De nyilván mindenki úgy válassza meg a munkahelyét h tudja teljesíteni a feltételeket, ez itt mkinek sikerült, akkor nincs baj.
21!
Én írtam a 2. választ. Mi a bajod vele? Milyen magas lóról beszélsz? Abban mi a magas ló, hogy ha nem tud valaki egy óra alatt elkészült, akkor keljen 10 perccel korabban? Ha az se megy, akkor hússzal, stb.
Nagyszerű, ha a te munkahelyed tolerálja a késést. Másé nem biztos.
Én is úgy csináltam mint a 2#
A lányom 10kor feküdt, 6kor keltem (én szeretem a kávé wc dolgot nyugisan intézni) utána keltettem a gyereket.
Sosem késtem el. A dugókat is belekalkuláltam.
Az elején 7kor keltünk Rájöttem h nem jó. Majd 6:40 és így tovább
Most h a nagyot vittem oviba (8:15ig be KELL érni mert később nem veszik be) Szintén így csináltam, csak pluszban még az ikreket is összeszedtem.
Ha kapkodós volt a reggel, másnap korábban keltünk.
A ruháikat mindig kikészítem este.
Egyébként a legtöbbet a rutin számít. Belejössz majd ha megvan a fix sorrend
Nálunk pl. nem mentek ndegy h melyik gyereket viszem ki előbb a kocsiba, stb.
Ehhez ki kell tapasztalnod, alakítgatni, csiszolni a folyamatot
Ha felkel, akkor elkezd játszani és nagyon kell vigyáznom, hogy ne vonódjak be, ne játsszuk el az időt. - ez a te hibád, már ne is haragudj.
Nem bántásból, de ha játszani akar, elviszed, megmosod az arcát, elé teszed a reggelit, nem engeded, hogy játsszon, míg nem készült el.
Durvának hangzik, de muszáj. Nálunk mostohaöcsém kilencévesen is elbxta az időt, mert az anyja sohasem tanította meg neki, hogy előbb! elkészülünk + reggeli, és ha maradt még kis idő, lehet játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!