Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves fiú mennyire beszél...

3 éves fiú mennyire beszél tisztán?

Figyelt kérdés

Kisfiam teljesen normális, időben kezdett menni, beszélni is.

3 éves, Most megy majd óvodába.

Sokat beszél, egész nap be nem áll a szája. Kérdez is, aztán azt ismételgeti, néha engem utánoz mint egy kis papagáj. Szóval tök normális :)

Egy dolog tűnt fel, az az hogy szerintem picit beszédhibás már ha ilyen korban lehet???

R helyett J, ez ok (Szejetlek) (nagyon gyakorolja a répa regek mogyoró mondókát, egyre ügyesebben pörgeti)

LL is JJ (Lilla Lijja)

S helyett Sz (süssünk szüsszünk)

Cs helyet C vagy Sz

Eléggé felviszi a hangsúlyt a kérdő mondat végén, már-már sikítóan…

Ez jó eséllyel fog tisztulni az oviban vagy fejlesztőre kell majd menni vele? Vegyes csoportba kerül majd ha ez számít.

2022. aug. 22. 23:04
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Ez teljesen normális
2022. aug. 22. 23:08
 2/8 anonim válasza:
93%
Ovi végére tudni fogjátok hogy esetleg kell e fordulni szakihoz. Most ez még normális.
2022. aug. 22. 23:11
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Normális.
2022. aug. 22. 23:18
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Most 6, tökéletesen tisztán beszél.

3 évesen dadogó és r nem volt tiszta, betűket cserélt. Logopédushoz nem járt, nem javasolták, azt mondták ez magától tisztulni fog és igazuk lett

2022. aug. 22. 23:37
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
4es vagyok, 4 évesen volt ez a diagnozis, 3 évesen még nem mérték fel. 2 év alatt minden okés lett
2022. aug. 22. 23:40
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
Sejpítés, de ebben a korban normális, bár ha zavar akkor egy logopédus tudja korrigálni.
2022. aug. 22. 23:44
 7/8 anonim ***** válasza:
90%
Kérdeztem én is az óvónőt, ezek életkori sajátosságok. Majd ha öt éves korban is megmarad, akkor kell csak logopédus.
2022. aug. 23. 00:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Csak azért merült fel bennem a kérdés, mert a játszótéren vannak kb vele egyidős gyerekek, akik szép tisztán beszélnek, persze akad olyan is, aki ennyi szót sem tud mint az enyém vagy annyira sem értem meg mint őt.

Gondoltam, befolyásoló tényező ha van-e nagytesó, jár-e bölcsibe?

Nem aggódom, remèlem 1-2 év múlva csak mosolygok ezen

2022. aug. 23. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.