Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hány órakor szokta hazavinn...

Ki hány órakor szokta hazavinni gyerkőcét az oviból? Vannak akik előbb hozzák el, miért jó ez? Milyen sűrűséggel?

Figyelt kérdés
2010. szept. 24. 13:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én kb 3 órakor hozom el.És minden nap.
2010. szept. 24. 13:57
 2/12 A kérdező kommentje:
Én is háromkor, de láttam h csomó szülő van aki ebéd után.És az én gyerkőcöm is szeretne előbb eljönni emiatt.
2010. szept. 24. 14:04
 3/12 anonim ***** válasza:
Na igen,ez nálunk is gond.Szerintem ők még vagy szoktatási fázisban vannak,vagy talán kistesó van,és az óvónők kérték meg a szülőt,hogy ha megoldható,vigyék el hamarabb a gyereket.Én ilyet is hallottam már.
2010. szept. 24. 14:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát én max azt az engedményt tetem hogy péntekenként..de többet nem az óvoda azért van h járjunk oda nem csak napi 4 órában.
2010. szept. 24. 14:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Nálunk változó.

Általában apa hozza haza mikor végez a munkával, 4 és 5 között. De ha sokáig dolgozik, akkor általában nagymama megy érte ebéd után, mivel ő később nem ér rá, mert délután dolgozik.

2010. szept. 24. 14:40
 6/12 anonim ***** válasza:

De most őszintén, miért kell már ebbe is "belekötni" hogy ki mikor hozza-viszi a gyerekét az óvodába?

Nem tudhatod, hogy más családoknak milyen az élete, az időbeosztása.

2010. szept. 24. 14:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat de te dolgozol? Ha igen akkor egyértelmű hogy nem hozod el hamarabb. Ha esetleg otthon vagy akkor miért ne hozhatnád el, vagyis miért ne hozhatná el hamarabb az aki akarja. Te úgy gondolod hogy az óvoda azért van hogy járjunk oda. Én meg úgy gondolom (és még sok gyerekpszihológus is) hogy egy 3 éves gyereknek nem kell feltétlenül 8-9 órát közösségben lenni. Persze ha nincs otthon az anyuka, vagy nincs rokon aki vigyázzon rá akkor jó megoldás az óvoda, de egyébként bőven elég 3-4 óra a gyereknek. Én ezért hozom el, mert otthon vagyok a 10 hónapos testvérével, de egész nap már kevés vagyok a nagyobbnak, vágyik gyerekek közé, viszont délutánig még sok lenne neki. 3,5 éves.
2010. szept. 24. 16:33
 8/12 A kérdező kommentje:
14:45 De kiköt bele?Én csak érdeklődök..Amúgy én is ráérek és ezzel nincs is baj?Csak érdekel hogy miért nem jobb egész nap ott lenni stb...nem felháborodva vagy kötözködve írtam??csak érdekel?
2010. szept. 24. 18:11
 9/12 A kérdező kommentje:
De miért kell kiforagatni a szavakat?-hogy járjunk oda?Azt gondolom h jó programok vannak és lehet hogy jó járni oda .Így értem..De nem én voltam kérdés. A kérdés általánosságban szól engem az érdekel kinek milyen szokásai vannak stb, közösségbe járással kapcsoalatban ennyi..ebben sztem semmi rossz nincsen h megmertem kérdezni..??
2010. szept. 24. 18:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
hat kb a gyermekpszichologus leirta a lenyeget, de akkor en is ovonökent. Egy olyan ovonökent, aki egy anyukat sem kerne meg ra, hogy vigye el elöbb a gyereket, csak, mert otthon van, azert, hogy nekem könnyebb legyen. A foglalkozasok, ami miatt alapvetöen a gyereked oviba jar, mind delelött vannak, meg ugye az ebed, ahol jo esetben megtanul teljesen egyedül kessel-villaval enni, stb. Uana csak alvas, illetve delutan mar elmeletileg nincsen vezetett foglalkozas, csak szabadjatek. Tehat a gyereked "fejlesztese" szempontjabol teljesen mindegy, hogy ott van-e, vagy sem. Viszont neki böven eleg a 4 ora, amit ott tölt. Nem lesz leklkiserült az a gyerek, akinek az egesz napot az oviban kell töltenie (mar, ha szeret bejarni). Ugyanakkor neki az otthon biztonsagara van szüksege. Neki az egy "munkahely" nem csinalhat mindig azt, amit akar, megmondjak, hogy most rajzolj, rendesen jatsz Zolival, pedig ö ki szeretne menni az udvarra, bele akr rugni Zoliba. MAs szabalyok vannak, mint otthon, amiket kezdettöl fogva megszokott (jo esetben ugye vannak otthon szabalyok), es ez iszonyatos munka, hogy ezeket betartsa, megtanulja, plusz a rengeteg impulzus, ami meg ott eri. En a kislanyomat mindig elhozom ebed utan, mert megtehetem. De van, hogy reggel szol, hogy ma bent akar maradni (hozzateszem ez csak nagycsoportra lett igy, nem veletlen..), es akkor bent marad, 4 körül hoztam el. Erre,, nagyscoportosken havonta, ha volt igenye.
2010. szept. 24. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!