Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koraszülött babák anyukái!...

Koraszülött babák anyukái! Hány kilósan lehet hazavinni egy koraszülöttet? Fel vagyok háborodva.

Figyelt kérdés

Egy ismerősünk kicsit elvont figura, a feleségével együtt, szerintük az orvostudomány már ellenünk van nem értünk, így a terhesség alatt is alig mentek vizsgálatra, ultrahang pl ki volt zárva, mert szerinte az káros a babának. Meg azért nem mentek dokihoz rendesen, mert nekik mindegy, ha beteg lesz, akkor is elfogadják. Próbáltam győzködni, hogy nálunk pl méhlepényprobléma volt, ami nem derült volna ki doki nélkül, és meg is halhattunk volna, de nem foglalkoztak vele.

A baba 1 hónappal kb előbb született, valami születésházban, (Németországban élnek, mi is), és egy órával a szülés után már otthon is voltak mind. A baba másfél kiló!! Hogy lehetséges ez, nem bírom felfogni. Szerintük teljesen egészséges. (Én kórházban szültem itt, minden oké volt, de nem gondoltam, hogy ilyet itt megengednek..)

2010. dec. 26. 18:27
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
2200 gramm az alsó határ.
2010. dec. 26. 18:31
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Sajna vannak ilyen elvont figurák... :S Mikor én szültem (párom mesélte utólag), ott beszélték a nővérkék, hogy egy párnak megszületett a babája és nem voltak meg a kezei. Mint kiderült ők sem mentek semmilyen orvosi vizsgálatra, mert ha jól emlékszem valami hívők voltak... erre mit mondjon az ember??? Az hogy koraszülött, már jelent valamit, de azért remélem, hogy semmi baja nem lesz a picinek! Ettől még lehet nagyon egészséges! Ismerősöm babája 1 kg sem volt, de szerencsére semmi betegsége nem lett a babának, semmi hátránya, már gyönyörű, okos 3 éves! Persze ő kórházban inkubátorban töltötte az első hónapjait.
2010. dec. 26. 18:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Győrben 2 kg-val lehet hazahozni, bár az én lányom 29 hétre született és 2,6 kg-al hoztuk haza mert 2 hónapig szondával tudott csak enni és nem engedték haza amíg nem tanult meg üvegből enni.

Remélem a babának nem lesz semmi baja.

2010. dec. 26. 19:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szolnokon 2000-2500.Baba állapotától függ.Kisfiam 30 .hétre született 1360 grammal és 2 hónap múlva 2700 grammal jöhettünk haza.
2010. dec. 26. 20:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Zalaegerszegen 2100 grammal hazaadták, persze függ a baba állapotától.
2010. dec. 27. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!