Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet megértetni egy...

Hogyan lehet megértetni egy végtelenül elkényeztetett kislánnyal, hogy megváltozik az egész élete és innentől spórolás van?

Figyelt kérdés

A barátnőm kislánya, 10 éves. A barátnőm és a férje éppen válnak. Barátnőmnek nincs munkája, csak a csp és a gyerektartás kb 25E van bevételként. A kajájukat, rezsijüket nagyjából fedezi ez a pénz. Mi csak egy szobát tudunk nekik biztosítani, de arra nekünk sem jut, hogy pazaroljunk.

A kislány eddig borzasztóan el volt kényeztetve, mert a nevelőapja elég jómódú, ezért neki ez most hatalmas váltás. Amúgy is volt egy igen irritáló stílusa, most viszont talán még lekezelőbben bánik mindenkivel. Az anyjával is úgy beszél mint mi még egy kutyával se. A barátnőm most rohangál, hogy valami munkát találjon, eddig nem sok sikerrel.

A nap legnagyobb részében a kislány velünk van. Sajnos néha még a mi gyerekeinkre is átragad a stílusa, ezért is szeretnénk mihamarabb változtatni ezen. Az ételeket kidobálja, mert házi es nem rendelt, majd fel van háborodva, hogy nem adok neki mást. A cuccaira és a mi cuccainkra sem vigyáz, hiába volt már ebbő baja (az anyja eladta a telefonját, hogy abból fedezze az okozott kárt). Hogyan hathatnánk rá?

2022. aug. 16. 08:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
89%

Én max 1-2 hónapot engedném maradni, az én családom ne menjen tönkre a barátnőm szar élete miatt. Nem nekem feladatom egy elcseszett nevelést helyrehozni.

Ha a gyerekeimnek okoznak fájdalmat - lelki akkor meg azonnali ultimátumot adnék

2022. aug. 16. 19:13
 22/27 anonim ***** válasza:
85%
21 es vagyok. Nyilván segítenék helyet találni, de nem arra rendezkednék be h maradnak
2022. aug. 16. 19:14
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne akármilyen barátnőm én bizony megmondanám hogy vagy helyre teszi a lányát vagy menjenek el.
2022. aug. 16. 20:08
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
13# az apa gondolom csóró...aki most ott hagyta az pedig csak nevelőapja
2022. aug. 16. 21:31
 25/27 anonim ***** válasza:
77%

Egy válás és költözés egy normálisan nevelt gyereket is nagyon megvisel. (Most csináltam végig a kisfiammal.) Ha pedig ráadásul nem kettesben lakik az anyukájaval, hanem másokhoz költöztek be (Hozzátok), az plusz nehézség neki.

És gondolj arra, hogy hány évig élt ez a gyerek az anyja volt pasijával, ahol gondolom szintén állandó feszült hangulat volt. (A vége felé biztosan.)

Ezeket sajnos a saját példánk miatt tudom. És azt is, hogy ezt megoldani sok-sok szeretettel, de persze a szabályok betarttatásával, világos következményekkel lehet.

Ezt a sok szeretetet ennek a kislánynak az anyukájától kéne kapnia. Egy-egy nap végén összebújva alvás előtt megerősíteni, hogy borzasztóan viselkedett, de érthető, hogy nehéz neki, és együtt majd megoldják, hogy újra jól tudjon viselkedni. Nem megerősíteni a rosszat, de a feltétel nélküli szeretetet igen.

Pszichológus segíthet, a szakszolgálatoknál ingyen lehet kérni.

2022. aug. 16. 22:49
 26/27 anonim ***** válasza:
80%
#25-ös, bármennyire is együttérez a kérdező a barátnőjével, de van egy határ, amin túl ez már nem fog menni. Itt már választani kell a segítségnyújtás és a saját családjának a nyugalma között. Ha nem paterolja ki őket, arra rámehet még a házassága is, mert nem valószínű, hogy a férje ezt tűrni fogja. Pszichológust keressen a barátnője, de csak ha már elköltöztek.
2022. aug. 17. 11:24
 27/27 anonim ***** válasza:
Ne kockaztasd a sajat csaladodban a nyugalmat es az altalatok bevezetett rendszert. En beszelnek a baratnovel adnek egy hataridot mondjuk 2 honapot max. hogy ezalatt oldja meg hogy elkoltoznek toletek./ a megoldas az o prolemaja eddig is galansan jartatok el vele szemben. de a ket honapot (vagy amennyit te jonak latsz) semmikeppen nem engednem tullepni. ha ennyi ido alatt semmit nem tud intezni az mar az o prolemaja legyen ne a tietek.
2023. jan. 9. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!