Elmenjek nyaralni?

Figyelt kérdés

A férjem szeretne egy hosszú hétvégét a horvát tengerparton tölteni. A kislányunk öt és fél éves, még sosem fürdött tengerben (amúgy én sem).

A férjem alig várja, hogy lássa a gyerek örömét, játsszon vele stb. Mindketten igazi vízimanók, a kislány kicsit tud úszni, imádja a vizet.

Én utálom. A strand számomra a nemszeretem dolgok gyűjteménye: tömeg, meleg, víz, félmeztelenül mászkálás. Brr. Nagyon introvertált vagyok, nekem ez gyötrelmes.

A férjem azt mondja, nem gond, elmennek kettesben, ha én nem akarok menni.

Viaskodik bennem, hogy lemaradok a kislányom öröméről, azzal, hogy harmadik kerékként rontanám a hangulatot, nélkülem tök jól ellennének. Meg bennem van a "mit szólnak az emberek" érv, hogy anya nélkül nyaral a család?...

Én is megyek kettesben ide-oda a gyerekkel, erdőt járni, kirándulni... Amúgy is én vagyok vele többet.

Ti hogy döntenétek?

2022. aug. 10. 07:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Akkor sose fogtok együtt nyaralni menni? Te kirándulsz vele, az apja meg strandol? Vagy azért az apja megy veletek kirándulni?

Nyilván tedd, ahogy jónak látod. De egy hosszú hétvége azért nem olyan sok, hogy ne tudnák kettesben kivitelezni, te meg pihenhetnél addig. Viszont eléggé inkabb nyafogasnak hangzik, amit ide leírtál, mint barmi masnak. Engem irritalna, hogy azért nem mesz a csaladdal nyaralni, mert nem szereted a strandot. De mindegy, az a pár nap bem a világ, a gyerek meg majd megszokja így. Amúgy nem is biztos, hogy annyira tetszik majd neki a sós víz, ahogy az apja elképzeli. Akkor meg hajkuraszhatja a hisztis gyereket egyedül.

2022. aug. 10. 07:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Persze, megyünk együtt is. Az erdőt, falusi turizmust mindannyian szeretjük.
2022. aug. 10. 07:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én se szeretem a strandot, felőlem be is zárhatnák az összeset. :D

Ennek ellenére júliusban elmentünk 3 napra egy strandra, faházba. Mert a lányom nagyon szeretett volna menni. És bár a medencébe egyszer se mentem, így is feltaláltam magam. Olvastam az árnyékban, sétáltam a picivel (akkor volt 7 hetes a fiam), néztem, ahogy a lányom és a férjem hatalmasakat pancsolnak. Szerintem ki lehet bírni. Mondom ezt úgy, hogy tényleg őszintén és tiszta szívből gyűlölöm a strandot.

2022. aug. 10. 08:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos mennék. Családi nyaralásnak az a lényege hogy együtt a család. Én se szeretem a strandot, de nem is muszáj bemenned a vízbe. Viszont amennyi fulladásos tragédia is van, már csak azért is mennék hogy rajta legyen a szemem a férjemen meg a gyereken, nehogy bajuk essen.

Egyik napra vagy a nap másik felére szervezhettek más programot is, amit te is szívesen csinálsz. Én amúgy se tudom hogy tudnak egész napokat a strandon tölteni, engem megölne az unalom és szétenne a nap 1 óra után.

2022. aug. 10. 09:07
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Én is olyan vagyok, mint te. Nem szeretem a strandot, inkább kirándulni szeretek. Párom víz mániás, a 3 éves lányunk is az. Ha megyünk strandra, csak miatta megyek. Tengerparton még én sem jártam, de előbb-utóbb biztos ki fogja találni a párom, hogy menjünk, már csak a gyerekek miatt is. Akkor én is fogok menni, bármennyire is ódzkodok tőle. Szerintem ennyi áldozatot megér.
2022. aug. 10. 09:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék, max a strand helyett maradnék olvasni a szálláson. Este meg közös program.
2022. aug. 10. 10:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a férjem is utál strandolni, 30 fokos víz alatt kockára fagy benne. Viszont nekem nincs jogsim. 20 éve úgy működünk, hogy elvisz minket a strandra, a látvány kedvéért fürdőgatyát húz, majd elnyomkodja a telefonját az árnyékban, és ha végre kijöttünk, indítványozza a strandbüfé csoportos meglátogatását. :)
2022. aug. 10. 10:14
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

Az a probléma, hogy a saját frusztráltságod miatt akarod a családot megfosztani egy nagy élménytől.

Ezeket le lehet és le is kell küzdeni, ha az embernek gyereke van.

Az introvertáltságot átérzem, és én pl. 14 éves korom óta nem jártam strandon, azaz majdnem 20 éve. Most várom a gyerekünket, és tudom, hogy le fogom küzdeni ezt a strand dilimet a gyerek kedvéért. Nem veszek fel soha bikinit, de igenis kilépek a komfortzónámból, és pancsizni fogok a leendő gyerekemmel.

Ez elhatározás kérdése.

2022. aug. 10. 10:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem szeretünk strandolni, de ez is egy dolog amit a gyerekem miatt bevállalok. Amúgy most 5 éves és voltak jól sikerült strandolások amit már már élveztem. Ritkán járunk amúgy de az élménytől nem fosztjuk meg. Egy évvel később nem az jut eszembe h utáltam a fürdő ruhában lenni a bokáig erő vízben hanem arra hogy milyen jó volt köveket gyűjteni vele
2022. aug. 10. 10:43
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Van egy olyan érzésem, hogy nem vagy elégedett magaddal és azért nem akarsz strandra menni. Szerintem ezen kéne dolgoznod inkább. A gyerekek imádnak fürdeni, a férfiak meg nem szeretik a besavanyodott nőket.
2022. aug. 10. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!