A párom kisfiával valami nagyon nincs rendben, de anyuka nem akarja belátni. Mit lehet ilyen esetben csinálni?
A kisfiú 4 éves. Valószínűleg autista, de mivel anyuka nem akarja pszichiáterhez vinni, így még semmi biztosat nem tudunk.
Ilyenkor milyen lehetőségei vannak az apukának? Elviheti önhatalmúlag a kicsit orvoshoz?
11 bocsánat a hangnemert, a kérdésed erősen informaciohianyos volt, és emlékeztetett egy korábbi kerdezore.
Egyébkent szerintem ha az anya ennyire ellenkezik, akkor elsősorban hozza kellene megértően fordulni, és átbeszélni, neki mik az elképzelései.
Egyébként hány évesek a te gyerekeid hogy már van diagnozisuk? Nem Magyarországon éltek?
Van egy 4 éves gyerek az előző kapcsolatból, az új kapcsolatból már több új gyerek is van, mind autisták, és a kérdező már négyszer járta végig az utat.
Csak nekem sántít ez a sztori?
A mi gyerekeink már "nagyok", a legkisebb is 8 éves.
Anyuka most még abban a fázisban van, hogy a homokba dugja a fejét. Ezt nem csodálom, mert nekem is volt ilyen korszakom, de én azért hamarabb túljutottam rajta. Ő ráadásul sejthette azt is, hogy baj lehet a kicsivel, mert pont akkor voltunk a párommal mélyponton mikor csőstül jöttek a fiúkról a diagnózisok, anyuka is akkor került képbe, szóval ő úgy igazából végignézhette a küzdelmünket. Az tény, hogy a párommal a kapcsolatunk végképp megfeneklett, már inkább csak barátokként élünk együtt, de ők sem maradtak együtt.
A gyerekeink másfél éven belül kapták meg a diagnózist. A férjemnél akkor még csak felmerült, azóta kapott diagnózist is. A két nagyobb magasan funkcionáló, a kisebbek sajnos súlyosabban érintettek, de mindannyian ép értelműek. Nekik rengeteget számított a fejlesztés, ezért is kellene a kisfiúnál is elkezdeni legalább a TSMT-t, vagy megkezdeni a képkártyás vagy bármilyen alternatív kommunkiációt, mert akkor talán a kitörései is csillapodnának, nálunk legalábbis bevált. Ezt viszont heti 2* csinálni semmit nem ér.
Ha egymás után 2 napot nálunk van (otthon alszik), már mutatja, hogy vizet kér, kézjellel a kérek, és odaadja a vizeskancsó kártyát, de a következő látogatásra megint elfelejti.
Elég bonyolult családi kotelekekben éltek.
Mindenesetre lehet neked kevesebb időbe telt elfogadni, neki még több kell. Nekem is nagyon sok idő kellett, és a sürgető, bíráló, okoskodó tolakodas nem segített. Főleg ha jól értem neki is két gyereke van, és súlyosabban érintett a szóban forgó 4 éves. Azért elég durva helyzet, hogy tönkrement a házassága, egyedül van (?) + a gyereke valószínűleg egész életére fogyatékos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!