A párom kisfiával valami nagyon nincs rendben, de anyuka nem akarja belátni. Mit lehet ilyen esetben csinálni?
A kisfiú 4 éves. Valószínűleg autista, de mivel anyuka nem akarja pszichiáterhez vinni, így még semmi biztosat nem tudunk.
Ilyenkor milyen lehetőségei vannak az apukának? Elviheti önhatalmúlag a kicsit orvoshoz?
neked semmit, ezt nekik kell megbeszélni.
kinél van elhelyezve a fiú?
Miböl gondolod, hogy autista? Hacsak nem erre szakosodott valaki vagy, nem valószínü, hogy helytálló a "diagnózisod!
Másrészt már az óvodában feltünt volna, ha valami komoly gond lenne vele.
Egyébként az apa is viheti a gyereket orvoshoz és nem "önhatalmúlag", hanem minden hülye megnevezés nélkül, mert az ö gyereke is és nincs eltiltva töle.
Nem volt gyermekelhelyezés. Apasági nyilatkozat van.
Miért nézném le a gyereket? Pont azért kellene időben szakszerű segítség, hogy később egyszerűbb legyen neki. Ezt tapasztalatból tudjuk és azt is, hogy miért épp autizmusra gyanakszunk.
Nem vagyok pattogó új pár, csak már 4* végigjártam ezt az utat.
A mi gyerekeink is autisták, sőt mint kiderült a párom is. Azért, mert én tettem fel a kérdés, nem tudom miért az jön le, hogy ő nem aggódik. Ő volt a gyerekorvosnál, ő volt a pszichiáternél, ő volt bent az oviban is... Az ovi amúgy fogadja, a mieink is oda jártak.
Az apuka pont ugyanúgy nem tesz semmit, ha nem viszi orvoshoz, taj kártya meg mese habbal ide vagy oda. Eleve el se kéne jönnie a gyereknek iratok nélkül otthonról, mert bármikor történhet baleset, lebetegedhet az apjánál is és akkor is dokihoz kell menni.
Szóval szépen sározd a kedves párodat is ugyanannyira, mint a gyerek anyját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!