Játszótéren engeded, hogy a gyereked más játékával is játszon?
Engem elképesztően idegesít az a játszótéri jelenség, hogy a homokozóban pl ott vannak a játékok, amiket mindenki maga hozott és mikor a miénkhez hozzányúlna egy gyerek, a szülője rászól, hogy ne tegye. Miért? Miért nem tanítja meg neki, hogyan kell elkérni? És mikor mondom, hogy nyugodtan játszhat vele és nyújtom a gyerek felé, akkor esetleg elfogadják, de folyamatosan beszéli le a gyereket, hogy adja már vissza nekünk mert nem az övé....
Szerintetek ez milyen világhoz vezet???
11 és 22 persze, nyilván mindenki ismeri a saját gyerkőcét és az alapján dönt. Egy little dutch babát én sem engednék elkérni, elmondanám, hogy az nagyon magy becsben tartott játéka a másiknak és olyat nem kérünk kölcsön. Itt felmerül bennem, hogy aki viszont leviszi azt a játékot, na abban a családban kéne elgondolkodni, hogy nem minden a játszóra való. Pl én a gyerekemnek megmondanám, hogy csak olyat hozzon le, amit nem bán, ha más kölcsönkér. Mert igen ahogy a 23 írja a játszó közös tér, a játszóra levitt dolgok közösek (megfelelő elkérés és átadás után).
A kérdésemben nem konkrétan ilyen játékra gondoltam, inkább általános dolgokra: homokozó cucc, labda, esetleg kismotor.
11 és 21
És 22
Elírtam
Nem tudom milyen osztozkodást tanulhat a gyerek, ha tönkreteszi más azt ami az övé.
Én a fene nagy gyerekkori osztozkodástól 9.-10. környékén már ösztönösen ráordítottam a tornatanáromra, hogy adja adja vissza a ping-pong ütőmet. (Az iskolának voltak ütői, de én mindig vittem sajátot) Annyi sok jó emlékem lett a gyerekkori osztozkodásokból...
Vagy pl az utcánkban volt egy lány, akivel nem beszéltem 5 éves korunk óta, mert elszakította a játékkígyómat. Pedig lehet egész jó barátok lettünk volna, ha akkor ne utáljam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!