Akinek imádta a könyveket a kisgyereke (1-3 éves), később, amikor felnőtt, szeretett olvasni?
Én ilyen gyerek voltam és szeretek olvasni. Gyerek-munka-háztartás mellett kevesebb rá az időm, de ha egy kis lelki feltöltődésre vágyom, akkor olvasok.
A lányom is imádja a könyveket, mindkét nagyapja rengeteget olvas (apósomnak 2-3 nap egy könyv) és rengeteg könyvet kap tőlük, én addig támogatom ebben, amíg élvezi. Ha tiniként inkább a kütyük fogják lekötni akkor majd azzal fogunk foglalkozni.
Nincs gyerekem, csak a saját példámat mondhatom. Kicsi korom óta szeretem a könyveket, ajándékba mindig könyvet kaptam. Mai napig is nagyon szeretek olvasni, sok könyvem van, elektronikusak is, több ezer.
N
Szerintem rajtad is múlik, hogy ne kapja el a digitális gépszíj a gyereket, mert ahhoz, hogy olvasson egy könyvet, az szükséges, hogy hosszú ideig tudjon koncentrálni egy dologra, és ezt a képességet kifejezetten károsítja a képernyő kitettség (nyugodtan utánaolvashatsz ennek).
Éppen ezért a jövőben egy nagyon értékes képesség lesz az, hogyha valaki hosszabb ideig képes koncentrálni. Nekem meggyőződésem, hogy ezt minél hosszabb ideig tartó képernyőmentes környezetben való neveléssel és, amikor már elkerülhetetlen a képernyő kitettség, akkor képernyőidő-korlátozással lehet elérni.
Nekem is most 2,5 éves a lányom, eddig 100% képernyőmentes, telefonozni nem hagyjuk, tévé, video nézés nincsen (nincs is otthon tévé), csakis könyvet olvas ő is, és nagyon igényli, egyik kedvenc tevékenysége.
Én nem szerettem a könyveket, utáltam, ha azt kaptam ilyen piciként, ellenben azt szerettem, ha anyu mesét olvas nekünk. 10-11 évesen rákaptam a lányregényekre és le sem lehetett cuppantani róluk, azóta is szeretek olvasni.
A kislányom születésekor már a babalátogatóktól is mesekönyvet kértem, ha valaki kérdezte és már 2 hetes korától mindennap olvasok neki egy 5 percest... :D Ebbe fog belenőni és csak remélem, hogy kis tiniként majd ő is rákap az olvasásra. Meg azt is remélem, hogy nem veszik el a kedvét a Kőszívű ember fiaival...
Hát, nem akarlak elkeseríteni, de ez az én tegnapi kérdésem: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskol..
A lányom imádta a könyveket pici korában, most 10 éves, ötödikbe megy, az esti mese a mai napig kihagyhatatlan, de magától olvasni nem csak, hogy utál, hanem nem is igazán tud. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!