Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hany eves korotokra emlekeztek...

Hany eves korotokra emlekeztek vissza, amikor a szuleitekkel voltatok programokon ?

Figyelt kérdés

Egyedul nevelem a lanyom, 6 eves, az apja nem fizet gyerektartast , viszont akarmikor elviszi a legjobb helyekre viszi, en meg azert gurcolok, hogy legyen mit ennunk.

Felek erre fog csak emlekezni, hogy az apjaval minden jo helyre megy velem meg csak otthon. Masban amugy nem foglalkozik vele, soha nem aludt meg nala pl.

En pl. olyan 8-9 eves korom elott nem nagyon emlekszem semmire.

2022. júl. 24. 00:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%

3 éves koromban nyaraltunk a Balatonon, arról már elég sok emlékem megmaradt.

A lányom apja Olaszországban él, mikor nála van 3-4 hétig csak a tenger, szórakozás, éttermek, fagyi, programok. Én nem sajnálom tőle, örülök, hogy minél színesebb programokkal telik a nyara. Ettől még engem nem fog kevésbé szeretni, hiszen tőlem kapta a napi törődést, ölelést, hozzám kötődik jobban.

2022. júl. 24. 00:46
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
Nekem 4-5 éves koromról van 2 emlék.De alapjáraton sehova nem vitt anya(engem is ő nevelt egyedül)A két emlékből az egyikre azért emlékszem mert majdnem meghaltam,nagymamám vitt strandra és majdnem vízbe fulladtam,otthagyott egyedul.A másik emlék "apával" családi napra vitt(meg egyszer ő is vitt strandra)itt meg megsérültem(de ez inkább "apa" miatt emlékezetes mert néha kényszerből törődött velem)
2022. júl. 24. 01:09
 3/17 anonim ***** válasza:
8%
Külföld: 14 éves koromban voltunk Horvátországban. Belföldön túráztunk tavaly. 32N
2022. júl. 24. 02:12
 4/17 anonim ***** válasza:
42%

Én nagyon regre emlékszem, nem szimplán programokra, csak úgy. Már az első napomról is tudtam emléket mondani, és mindenki meghökkent..

De ! A Te kérdésedből

Kiindulva, nekem nem a programok maradtak meg , inkább az, ki hogy viselkedett velem, ill sok párbeszédre emlékszem, akar baba korból . Szerintem a lányod is inkább a közös időre fog emlékezni, nem arra, hogy milyen drága volt. Inkább a minőségi, szeretetben eltöltött időre . Nekem is ezek maradtak meg, vagy épp az ellenkezője, de az erzelem hívta elő ezeket az emlékeket. Mindegy milyen drága hely stb, a lényeg, hogy élvezze, és pozitív élménnyel gazdagodjon, illetve a mindennapok is biztosan meg fognak maradni, legkésőbb tízen évesen at tudja értelmezni, mi jelent többet, ki az, aki gondoskodott róla igazán . Emiatt ne aggódj :) Igyekezz mindig jó szivvel ( persze ésszel ) nevelni, és később meg fog terulni :)

2022. júl. 24. 02:37
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
5 éves koromtól sátoroztunk a Magas-Tátrában minden nyáron. Húgom 2.5 éves volt. Ezekre már emlékszem. A medvenyomokra,a kempinggázra,a sátorra,a hidegre. Sokmindenre. A szép rétekre,a forrásokra. A lanofkára (libegő,ami folyamatosan megy,úgy kell belőle be és kiugrani).
2022. júl. 24. 02:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak bizonyos dolgok maradtak meg, villanásnyi képek.

Emlékszem a kórházra, meg a szoptatásra, mikor öcsém született és hazahoztuk, hogy anyám mondja kóstoljam meg az anyatejet, de nem akartam(cumisüvegből), ekkor olyan 3-4 éves lehettem, meg pár veszekedésre, és mivel mi ritkán jártunk programokra, azok mindig nagyon bevésődtek, pl évi egy állatkert/vidámpark, évi egy mozi.. Szóval szerintem olyan fog neki megmaradni, amihez valami erőteljesebb érzelem köti, ha heti szinten programok vannak, akkor nem. Én hetente többször viszem a gyereket, 8 éves, párhónapos dolgokat is elfelejt, akár mozit is, abból is sokat látott, de arra bezzeg emlékszik, hogy 3 évesen elvesztette a hajpántját az egyik játszóházban.

Szerintem ne aggódj, ha veled is jól érzi magát, nem lesz gondja.

2022. júl. 24. 07:07
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét programra amikor tesóm nem élt még (3,5 év van köztünk)

Vidámparkban és állatkertben voltunk a 3. Szülinapom után.

Otthoni dolgokra korábbról is van számos emlékem.

( koràbbi program nem is lehetne, mert nem nagyon voltunk)

2022. júl. 24. 07:18
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én gimis, fosulis koromban rengeteg dologra emlékeztem 7 éves korom előttről is, de csak emlék foszlányokra 3 éves kor elottről.

Most 40 vagyok és bizony nagyon sokat kopott a 10 éves korom előtti időszakban történtek. Felülíródott új emlékekkel

vagy nem is tudom

De amin te aggódsz az nem befolyásolja a kapcsolatotokat. A minőségi idő nem nyaralás alatt készül hanem egy sima hétköznap is

2022. júl. 24. 07:24
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Engem is egyedül nevelt Anyám.

Apu vitt strandra, cirkusz, mindenféle programok.

Jó volt, de tudtam anyám mit tett értem.

2022. júl. 24. 07:48
 10/17 anonim ***** válasza:

Legkorábbi nyári emlékem valami park vagy játszótér lehet másfél éves korom körül, amikor felnézek a nagymamámra és fogom a kezét és felette fák vannak, alattam meg homok és valami piros szoknyám van :) A nyaralásoknál inkább emlékszem arra, hogy kikkel voltam és mit mondtak meg mit "kalandoztunk" össze nyomozót vagy indiánt játszva, minthogy milyen játékot kaptam vagy hány gombóc fagyim volt vagy mentünk-e moziba meg múzeumba. Strandolni jártunk, azt persze szerettem, de ingyen a Tiszára és ott is a tesómmal a haverokat kerestük persze.

Tölts minőségi időt a gyerekkel, adj lehetőséget neki te is minél többféle fejlesztő, élménygyűjtő tapasztalásra. Pl. menjetek hétvégén kirándulni tömegközlekedéssel valami hegyre vagy vízhez piknikezni, vagy várost nézni, hisz annyi szép és ingyenes látnivaló van. Sokat lehet ebből tanulni is ám természetről, történelemről és nagyon egészséges, ha sokat használja a saját lábát. Kitűzhettek valami célt, hogy mit kerestek vagy mit gyűjtötök. Ha nagyobb városban laktok, próbáljatok ki új játszótereket. Aztán lehetnek olyasmik, hogy nézzetek meg este együtt valami filmet youtube-on, amit ő választ ki, sötétben, mikrós popcornnal. Társasozzatok, táncoljatok, boxoljatok, zumbázzatok, járjatok együtt futni, biciklizni, focizni vagy amit szerettek. És persze szervezz neki bandázást a haverokkal! Akár egymásnál, akár egy parkban. (Hívd át a legjobb barátját csak úgy felfedezni egymás játékait vagy játszóterezni... Ha mázlid van, visszahívnak és mindenki nyer szabadidőt is meg boldog gyereket is :)) Ilyesmi pont elég nyárra egy 6 évesnek, és nem kerül többe, mint otthon unatkozni, csak kicsit szervezd meg magatok. Ha megírod, merre laktok, ötletelhetünk együtt.

2022. júl. 24. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!