Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy Angliában természetes, hogy pórázon tartják a gyereket az utcán?

Figyelt kérdés
Nem írom ide most a véleményem, nem akarom befolyásolni vele a tiéteket.
2010. szept. 21. 22:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
65%
Utolsónak:igen,egy hám van a mellkasukra téve,és abból jön ki a vezető szár(alias póráz).Hát,nem tudom.Az én környezetemben több 2 gyerekes anyuka van,ahol a gyerekek között másfél-2 év a korkülönbség,de egyikőjük se használja.Ráadásul van egy ikres is(égetni valóak a lányok),de nekik sincs.És nem kis faluban,hanem Bp.-en lakunk.Nekem a kisebbik 2 éves-igazi rosszcsont-de még nem jutott eszembe,hogy tegyek rá.Jövőre szeretnénk,ha a 3. baba is megszületne,biztos vagyok benne,hogy eszembe se lesz hámot venni...de hát,ízlések és pofonok!
2010. szept. 22. 14:35
 22/29 anonim ***** válasza:
76%
Utolsónak: igen, senki nem mondta, hogy nem lehet nélküle élni. Mi mindannyian nélküle élünk (ha jól veszem ki), megoldjuk. De attól függetlenül el kell ismerni, hogy ha nem igy viszonylnának hozzá, ahogy itt is többen, akkor sokan használnák és nagyon hasznos. Sajnos nem elfogadott dolog, ezért nem használják.
2010. szept. 22. 15:00
 23/29 anonim ***** válasza:

Legfrissebb élményem: virágboltba kellett mennem, cserepes virág ajándékért. Parkoló csak egy körforgalom túloldalán. Oda még rendben, de kifelé már csak egy szabad kezem maradt, két gyerekre. A virágbolt előtt buszmegálló, ahová pont ilyenkor érkeznek sorban a buszok a melósokkal. Egyik gyerek kézen, másik szabadon, megáll a busz miatt, terelgetném, akkor a másik áll meg. És igy álldogáltunk volna szépen, kb. örökre, mig le nem szállt egy imserős (biztos apát várjátok...), aki rájött, hogy elkelne egy kis segitség, kézen fogta az egyiket és elkisért minket a körforgón át az autóig.

Most se tudom, nélküle hogyan keltem volna át a körforgón a két gyerekkel, egy kézzel.

2010. szept. 22. 15:15
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Látom, sokan még nem is láttak ilyet...

[link]

(Remélem megjelenik a kép.)

A hosszúsága adott, nem olyan mint egy kutyapóráz, amit egyszer csak megránt a gazdi, hogy "stop".

Már írtam ide, és rajtam kívül más is írta, hogy nem egyformák a gyerekek.

Miért nem lehet ezt tudomásul venni???

Van olyan, akit 1,5 évesen lehet kézen fogva vezetni, van akit meg nem. És nem azért mert neveletlen!!!

2010. szept. 22. 15:19
 25/29 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy érdeklődsz válaszoló :) Elég szép számban hozzászóltatok, akkor mostmár felfedem a véleményem:

(nem térek ki a hám életkor részére)

: a hám használatát el kéne fogadnunk, de szelektáltan.

: azok akik csúnyán megnéznek, meg is érdemlik, mert nem gondolkoznak, rögtön ítélnek(és állandó haraggal élnek)

: azok hibásak sztem, akik azért nem használják, mert megnézik őket, ugyanis ezzel tartják fenn a társadalomban ezt a merevséget és rosszindulatot, holott nem értenek velük egyet! (bátorság, te nem teszel semmi rosszat!)

Kifejtem:

- mert statisztikailag lehetetlen a legjólneveltebb gyereket is megvédeni a legveszélyesebb helyeken, ezért a hám használata nem jelenti azt, hogy nem tudod nevelni a gyerekeid

- ha a gyereket vinni kell és életveszélyes, még ha abszolút engedelmes is, jogos a hám használata, mert csak egy élete van a picinek

- azok akik a neveléshez túl vajszívűek, már rég a hám előtt elrontották a gyereküket

- a csúnyán nézők valszeg meg vannak savanyodva, általában minden szokatlanra gúvad a szemük(ő életük, közük?)

Röviden:

- nekem se tetszik az állandó pórázon tartás, de ha nincs más választás, én nagyon ritkán és bátran használnám

- aki csúnyán néz rám: visszamosolygok, hogy érezze: van még min gondolkodnia és mert a mosoly ingyen "fertőz" ;)

2010. szept. 22. 17:14
 26/29 anonim ***** válasza:
76%

Én az első oldalon azt írtam, hogy hülyeség, de most, hogy látom a képen, és olvasom az indokaitokat, megváltozott a véleményem.

Tényleg elég hirtelenek tudnak lenni ezek a pici gyerekek, és jobb félni, mint megijedni. Nem is hülyeség... Nálunk is lehet ilyet kapni?

2010. szept. 22. 20:18
 27/29 A kérdező kommentje:

Biztosan lehet bababoltokban kapni, egyébként gázul néz ki szerintem is, meg megalázónak tűnik, s egy fejlődéspszichológust erősen megkérdeznék róla, hogy ez milyen hatással lehet a kicsikre, mert lássuk be, nem nagyon látni a természetben pórázon tartott utódokat :D

De mindent összevetve: tiszteletem azoké a szülőké akik bevállalják a hámot, mikor nagyon szükséges :)

2010. szept. 22. 22:30
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Egy fejlődéspszichológus szerintem jót mosolyogna azon, hogy a hám "megalázó" lenne. Elvégre is nem egész nap van abban és nem is kötik ki vele a szerencsétlen gyereket sehová. Szerintem meg éppen hogy ad a gyereknek egyfajta szabadságot, nem szorosan a szülő mellett kell battyognia, mégis biztonságban van.

A hám esetében fontosabbnak tartom a biztonságot, mint azt hogy esetleg naponta 1 órát "pórázon" sétál.

2010. szept. 23. 07:52
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a természetben tényleg nem látni pórázon tartott utódokat, de felöltöztetett, megfésült, babakocsiban csücsülő kölyökállatokat sem nagyon lehet látni az anyukájukkal! :)
2010. szept. 23. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!