Mit gondoltok arról, hogy Angliában természetes, hogy pórázon tartják a gyereket az utcán?
Nem tudom, ki mire gondol, hogy hány éves gyerekre tesznek pórázt?
Tudtommal csak a totyogni kezdőkre szoktak kb 1,5 éves korig. (Persze változó, de gondolom ez az általános).
Hát ha valaki úgy gondolja, hogy ebben a korban lehet egy gyerek JÓL NEVELT, akkor az nagyot téved. Van gyerek, aki hagyja hogy megfogják a kezét, van aki visít. Temperamentum kérdése... Persze szépen lassan majd a visító is megtanul rendesen közlekedni, de erre nem hiszem, hogy egy forgalmas utcán vagy bevásárló központban kéne sort keríteni.
Úgyhogy nekem semmi bajom vele. Mi kaptuk, bár soha nem volt a gyerekemen, mert ő nyugiban megült a babakocsiban, de nem nézek ferde szemmel azokra sem, akik így közlekednek a babájukkal. Inkább, minthogy ráncigálják a szerencsétlent össze-vissza, vagy elüsse az autó...
4-5 évesen, meg jól nevelt??? Miről beszéltek???
A gyerekpóráz az 1-2 éves gyerekekre való, akik most tanultak meg menni, de még nem értik, hogy nem rohanunk ki az autók elé.
Azért a válaszadók BÁRMELYIKÉT megnézném, ahogy elindul tőlünk otthonról egy 4 éves és két db 1,5 éves gyerekkel. Kilépek az ajtón és 1,5 méterre tőlem robognak el az autók kb. 60-70-el. Szeretném tudni, hogy ti mit csinálnátok a jól nevelt 1,5 éves gyerekekkel, hogy egyiket se gázolja el az autó!!! Ja, ha bevásárolni szeretnél, akkor természetesen kosár is van a kezedben, légy oly kedves és igy magyarázd el, hogy mi a teendőm, jó? Köszönöm.
Nincs pórázom, de csakis az ilyen csökött emberek miatt nem merek venni, mert kigyót-békát kiabálnának rám. Sokkal jobb lesz, ha elüti egy autó a gyerekemet. Addig meg imádkozom minden nap és szarul nevelem, mert 1,5 évesen nem tudja, hogy fognia kell a nem létező 4. kezemet és nem szaladhat el mellőlem.
Ja, tudtátok, hogy Al Gore ex amerikai elnökjelöltnek (aki ifjabb Bush ellen pár szavazattal vesztett) a fia kb. 10 éves kora körül kitépte az apja kezéből a kezét, mert valami érdekeset látott, oda akart szaladni és elcsapta egy autó? Majnem belehalt.
Biztos szarul nevelték és különben is...
No, szép napot nektek!
Előző oldalon válaszoltam, én vagyok, aki ráadná a gyerekére a hámot. 15 hónapos, de egyszerűen nem lehet megfogni a kezét, mert húzza ki. Ölben sem lehet tartani, mert tolja el magát. És valóban, hogy lehet egy 1,5 gyerek jólnevelt? Biztos bennem van a hiba, de én erre nem vagyok képes. Ám elmondom, láttam már ennyi idős "jól" nevelt (?) gyereket, de most inkább nem írom le, hogy hogyan érték el ezt a szülők.nem nehéz kitalálni...
És természzetesen én sem 4-5 éves gyerekere gondoltam, hanem 1-2 évesekre. Én még soha senkin nem láttam ilyet, de vállalom, hogy én legyekl az első - szükség esetén, ítélkezzen bárki, felőlem.
(Bár amikor enyhén ittas állapotban a lecsúszott apuka feneken csapja a gyerekét az utcán, meg anyuka pofonvágja a gyerekét, mert az tócsába lépett, akkor érdekes módon mindenki elfelejt "beszólni" és elfordítja a fejét. Nahát... Viszont amikor én mei-tai-ban hordozom nyáron a gyermekem, akkor mindenki kikészül, hogy szegény gyermeknek milyen rossz lehet, és milyen melege lehet...
Eszméletlen gonoszan tudnak nézni az anyukák, komolyan félelmetes.
én is az előző oldalon válaszolta, elleneztem ezt a hámot.
Nem értem egy 1,5-2 éves gyerek miért ne lehetne jól nevelt??!!Én vigyáztam egy kislányra, aki az apukája úgy elkényeztetett, hogy tényleg kellett volna neki póráz 1,5-2 éves kora körül.Na mikor én mentem vele sétálni, csak egyszer szaladt el, utána megfogtam a kezét, mikor ki akarta húzni, erősen tartottam, leguggoltam hozzá és megmondtam neki, hogy nem érdekel, hogy apuddal rohangálhatsz, velem nem!Ha nem fogadsz szót, nem fogom elengedni a kezed!Érdekes módon megértette....
Amúgy meg anyum simán tudott közlekedni egy 4-5, egy 2-3 és egy újszülött gyerekkel!Ment gyalog bevásárolni meg minden és nem rohangáltunk!Aztán 2 évre rá az öcsém is megszületett és képzeljétek még 4 gyerekkel is el tudott menni akárhova, mert nem rohantunk el!
Amúgy ez az egész, a mai nevelési stílusnak köszönhető!Hogy ha hisztizik a gyerek, akkor nincs más megoldás, csak hagyni...Tényleg érdekes, hogy a mai anyukákat már 1 gyerek is kikészít, mikor régebben 5-6 gyerekkel simán elvoltak az akkori anyukák!
Én is azon az állásponton vagyok, hogy a kutyákat szokták pórázon tartani, de ha a páromon múlna, első dolog lenne, amit vennénk ha a fiam elkezd járni :o) Én ellene vagyok, előttem leírtak már mindent, hogy miért. De a fizikai mivoltára lennék kíváncsi, aki ilyet adna a gyerekére: ok, hám, kényelmes a gyereknek, de mekkora távolságot hagyhatsz. Vagy olyan, mint a kutya póráz, hogy ha engeded, akkor nyúlik a kötél? És ha pont szaladni szeretne, akkor hirtelen megrántod, ő meg hanyatt esik? Vagy ő erre akar menni, te meg arra, és húzod magad felé, hogy "márpedig erre megyünk kisfiam"? Nem értem.
Én már azt is megfogadtam, hogy majd ha megyünk valahova, egy órával előbb elindulunk, mert nem akarom a kezét fogva húzni magam után szerencsétlen gyereket, hogy én sietek a nagy hosszú lábaimmal, szegénykém meg fut utánam, mert ő nem tudja olyan gyorsan szedni csöpp lábait. Nekem már ez is ellenszenves, és mivel velem is ezt csinálták a szüleim, én meg utáltam, nem szeretném.... de ez a póráz... nem értem, hogy hogyan használják, és mire jó. Mert elméletben ok, hogy nem fut ki a gyerek az úttestre, de a gyakorlatban hogy működik?
10.57-ről simán felteszem, hogy anyukájával és a 3 testvérével szintén városban nőttek fel, ahol már akor is percenként 4-5 autó rohangált melettük átlag 60-nal.
Az én kiskoromban nekünk se kellett hám, mivel pár lovaskocsi volt a faluban és a ló nagy állat, minden kisgyerek megáll és tátott szájjal nézi... Én is igy tettem, igy nem volt gond a közlekedés.
Most voltunk egyébként sétálni (hám nélkül) és azért tudom, hogy mennyi autó jött, mert MINDEN autónál megálltak a kicsik és kiabáltak, integettek neki. Kicsit lassan haladtunk, de nem rángatom őket sehová.
Azt meg elképzelni se tudom, hogy a kedves válaszadó hogyan gondolja a gyerek kézen fogását és magyarázkodását, mikor 2 kicsiről van szó, mint irtam... Egyet kiteszek a lépcsőn kivülre (nem tud lemenni, csak négykézláb lemászni), mire a másikért visszafordulok, az beszaladt a tornácon métereket, érte berohanok, közben az elős az utcán áll és 1,5 m-re tőle mennek az autók. Én közben a megduplázott énemmel vigyázzak rá, fogjam a kezét, magyarázzam el neki??? Ééééérdekes... Kicsit részletesebben leirhatnád.
Még mindig szivesen várom az ötleteket (amit SENKI nem irt), hogyan kell közlekedni velük. Ja és a "nagy" (4 éves) itthon sincs, de értelemszerűen nem is vele van a gond, ezt csak annak irom, akinek az anyukája több nagy gyerekkel és rendre egy kicsivel ügyesen megoldotta a dolgot. Tudod, a baj nem a naggyal van nálam sem. De persze fél szemmel rá is figyelni kell, ezért is irtam Al Gore példáját...
Nekem először érdekes volt. Olyan mintha valami állatot vezetnének. Viszont ikreim vannak és bizony voltak/vannak olyan helyzetek amikor szidom magam, hogy nem vettem belőle kettőt. Sokszor praktikus, főleg mikor a 2gyerek 4felé futna. Te meg választhatsz melyik után menj. Nem a leg emberibb találmány, de bizony a gyerekeknél praktikusnak kell lenni. Akinek nincs segítsége-és elég sokan vagyunk- annak ez nagy segítség. Fura, ha ilyet látok egy gyereken, de ők még úgysem tudják, hogy az emberek mihez hasonlítják. Nekik még tetszik is.
Egyébként nem pórázon tartják, hanem egy hám van a mellkasukra téve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!