Kisfiam Most múlt két éves, és még nem beszél semmit. Hogyan segíthetnék? Forduljak-e szakemberhez?
Szia!
Az én fiam sem beszélt 2 évesen szinte még semmit csak halandzsázott össze-vissza meg mutogatott, hogy mit akar, de mindent megértett, megcsinált. A gyerekorvosnak többször mondtam, de ő mindig csak azt mondogatta, hogy a fiúk később érnek meg náluk 3 év a határ. Pár hét múlva lesz 3 éves és kb. 1 hónapja, hogy elkezdett egyre több szót mondani, van, hogy már szavakat is összerak, de még mindig nem sok szerintem egy 3 évesnek. De minden gyerek más, mindenesetre és azért, ha legközelebb megyünk a dr-nőhöz megint szólok neki. Szerintem Te is kérdezz rá a gyerekorvosnál.
Szia!
A fiam 9.-én lesz 2 éves és ő sem beszél semmit.
Már én is kezdek egy kicsit aggódni emiatt.
szia
fiam 2éves múlt a nyáron, ő se beszél, csak a maga nyelvén.nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy a következő félévben majd azért már illik értelemes szavakat mondania, de mondatokban ráér ovis korában beszélni.
Szerintem, sincs semmi gond, de nem árt utána nézni a dolognak.(Azzal kárt nem okozol, viszont ha gond van, minél előbb kiderül annál jobbak az esélyek a kezelésre.)
Első körben érdemes lenne elmenni egy hallásvizsgálatra.
Azt is megpróbálhatod, hogy tapsolsz egyet a háta mögött (hátra néz-e?), vagy vannak kifejezetten játékos feladatok a beszéd, beindítására, fejlesztésére. Ezeket otthon tudjátok csinálni.
Le tudsz írni egy pár játékmódszert? Az én fiam 15 hós, de Ő még nem is ért meg minden alapvető dolgot amit mondunk neki!
Vagy még nem is kéne??
Az előzőnek:
Anya taníts engem c. könyv nagyon jó. Azt ajánlom.
Azon kívül lehet olyasmit is pl., hogy csörgőórát eldugni valahová és azt keresse meg. Lehet vattapamacsot fújni, hogy erősödjön a szájizomzata (ezt lehet szívószállal is).
Rengeteg mondókát énekelni neki, ezeket eljátszani.
Pl: tekeredik a kígyó mondókát énekelve egy vékony plédbe betekered és aztán kitekered, mindkét irányban.
Aztán állatos könyvben képeket nézegetve, mit mond a...?
Ha nem igazán figyel rád a gyermek kipróbálhatsz egy olyat is, hogy elkezded utánozni.(Ez nagyon tetszik nekik.)
Tudnék még regélni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!