A 3 evves kislányom imádja a YouTub on nézni a like nastya és a Diana show című külföldi videosokat . Ezek jó műsorok egy gyereknek?
A like nastya videókat úgy nézi mint egy függő meg tudná nézni akármennyit.
Nagyon szórakoztatja. Ilyenkor oda adom a telom neki és ő választ imádja.
Mit gondoltok ezekről a videokrol jok?
"De ha 2 és fél évesen már full beszélni tud egy gyermek elsajatotta a nyelvet érthető szinten .akor is azt mondod hogy 6 evves korig káros?"
Hogy sajátította volna el a saját anyanyelvét a 2 és fél éves?? Még mi felnőttek is folyton fejlődünk, de legalábbis egy KILENC-TÍZ(!) éves gyermek szókincsét, szövegértését, fogalmazásmódját ne hasonlítsd már, légyszíves, egy érettségizett 18 éveshez...
Hát még egy 30 hós...
És nyilván felnőtt és felnőtt között is eltérő az anyanyelv szintje, ki választékosabban beszél, ki kevésbé, ki tanultabb, ki kevésbé.
És ami nagyon lényeges: számos felnőtt szövegértése hagy némi kívánnivalót maga után... Funkcionális analfabéta sajnos, a felnőttek java része. Tud olvasni, de jó, ha a felét helyeset értelmezi annak - és most tekintsünk el a diszlexiásoktól, mert az teljesen más eset, önmagában nézve.
Sokan hiába beszélnek jól felnőttként, mégis, akár 50%-ban helytelenül értelmezik a másik ember mondanivalóját, akár élőszóban... És nem kicsit értelmezik hibásan... Ez szinte "népbetegség", úgyszólván. Ami elszomorító, pedig szintén nyelvi érettség kérdése (többek között). És akkor 9-10 éveseket hasonlítasz egy átlagos felnőtthöz, beszédérés tekintetében...
...hát még egy két évest...
Kérdezz meg légyszíves erről egy óvónőt, vagy egy tanítónénit például... vagy egy pszichiológust...
Vagy olvass utána pszicholingvisztikából.
Ez most komoly kérdés volt részedről az imént...? 30 hónapos... Meg vagyok lepve. Hogy tudna "full beszélni"...? Néha ilyenkor nem tudom, troll szólt-e hozzám, vagy sem... Ehhez tudomány se kell, hogy átlássa az ember egy 30 hós átlagos gyermek beszédérési szintjét...
(Csak zárójelben: az 5 éveseknek kb 4-5 ezer szavas anyanyelvi szókincse van, az átlag 6-7 éveseknek kb 5-7ezer - de ez persze elnagyolt, és átlagolt tudományos eredmény. Sokan két évesen meg se szólanak, és az még NEM utal bajra!)
Terjedelmi okoból csak halványan érintettem a témát, és úgy gondolom, ehhez még tudoányos ismeret se kell.
Gyakorlati tapasztalatom van kisgyermek csoportokról. Látom, hallom, érzem, mi történik velük.
Évről évre óriásit fejlődnek, és megvannak az életkori sajátosságok is. Kisebb-nagyobb eltérések akadnak, viszont minden 5 évesre átlagban ugyanazon érési tendenciák jellemzők. Ahogy pl minden 2 évesre is. (Kivéve a középsúlyos / súlyos fogyatékkal élők esetét.)
(Az egyéni eltérések kb 6 éves kortól kezdenek egyre inkább kidomborodni, évről évre, de még így is sok a közös pont, érésben, pl a 9 éves és 9 éves gyermek között.
Amiben nagy a szórás: pont a beszédérés és a szobatisztaság. Beszédérésben van, aki 12 hósan már mondikál szavakat, de van, aki csak a 3.szülinapján szólal meg először - és akkor csak az EGÉSZSÉGESEN ÉRŐKRŐL tettem említést. Hát még az enyhe fogyatékkal élők, és így tovább. A beszédérés tehát részben már egyéni kérdés.
Viszont nagyon sok a korosztályos közös jellemző is.)
Úgy látszik, aki nem a "kutatási eredményeket" szajkózza vissza, hanem a saját tapasztalatat osztja meg, le vam pontozva. Jellemző.
Én is kíváncsi lennék, a 9-es válaszoló hol tanult ilyesmit. Én is tanultam pedagógiát, szociolingvisztikát, és semmi hasonlót nem hallottam. Annyi valóságalapja van, hogy valóban nem szerencsés, ha a szülő olyan nyelven beszél a gyerekhez, ami neki magának nem az anyanyelve. De hogy a gyerek 6-7 éves koráig ne találkozzon idegen nyelvvel, sok esetben életszerűtlen.
Lehet ezt is lepontozni.
Az 22:32-es hazudik, nyilvánvaló számomra, mert gyakorlati tapasztalatom is van kisgyermekekről, és elméleti ismeretem is - mindez ellentmond a válaszának. Sajnos ezt kell mondjam.
Nem korrekt kommunikációs hozzáállás a részéről.
De ahogy látom, beigazolódott a szöveget értelmezni nem tudó felnőttek sora is, akik némelyike legfeljebb vakon visszadobja a lasztit, mint egy átlag 8 éves gyermek: "nem is én vagyok lüke, hanem te".
De valódi érve NINCS.
Őszintén nem értem mi értelme hazudozni arról, hogy valaki tanult pszicholingvisztikát, vagy arról, szakmailag foglalkozott már kisgyermekekkel... Mert tanári diplomája pl lehet, de az ÖNMAGÁBAN NEM elégséges se a 2 évesek, sem az óvodások kellő ismeretéhez.
Elszomororító és felesleges ez a fajta szapulás, ami rá jellemző. Maradok továbbra is anonim, és felőlem bármit írhatsz, csak sajnos a szegény, gyerekeikért aggódó szülőket szivatod meg ilyen kommunikációs hozzáállásoddal...
Az aggódó szülőket sajnálom az egészben, akit így félreinformálnak a
22:32-eshez hasonló trollok.
Vagy pl 21:53-as válaszom igen rövid, kb 2 mondat, de értelmezni képtelen módon reagált rá valaki kb 20 percel később, tehát olvashatta, láthatta azon posztomat. Erre mégis úgy reagált valaki, kb 20 perccel később, mintha az a posztom meg se jelent volna. Csak hogy belém köthessen.
Szomorú... Szegény, gyerekeikért aggódó szülők... A trollokkal vigyázzatok!
21# de ha reálisan nezuk úgy mihez van szükségünk az élethez nekem is ott az eretsegim de kb nevem kell leirni meg 10 ig számolni meg olvasni es semmi más nem kell és meglesz a megélhetésed.
Nekem full csak tér erzekekelesre van szükség hogy erezem mi hol van.
Mint targoncavezető full csak ennyire van szükséged
A 23-mas válaszolónak ajánlom a Graham-féle egyet nem értési piramis beható vizsgálatát, hátha így ütősebb érvet is tud hozni ellenem, mint hogy troll vagyok és biztos hazudok.
Részemről befejeztem a beszélgetést, hintsd az igét másnak.
Igen kérdező, de szerencsére sokaknak ennél azért többre van igényük, mint neked, hogy leírni a nevüket meg 10-ig számolni, meg targoncavezetőnek lenni. Szép is lenne a világ, ha mindenki 10-ig számolna, akkor nem vezetnéd a targoncádat, az tuti, mert fel se találták volna.
A lányodnak meg add meg a lehetőséget, hogy fejlődjön. Ne mosd át az agyát youtube szennyekkel már most 3 évesen. Könnyen lehet, hogy így 11 éves korára ő lesz az, akinek ki se lehet venni a kezéből a telefont. Menjetek sokat a szabadba, játszóterezzetek, mesélj neki könyvből, szerepjátékozzatok, kiránduljatok, gyurmázzatok, fessetek, egy 3 évessel már annyi kreatívabb dolgot lehet csinálni, mint hogy 40 percre beb.szni idióta youtube videók elé. Most amúgy megnéztem 2 részt a like Nastyából, mert nem tudtam mi ez, hát a kislány apjánk is járna egy ,,legjobb apa" díj, amiért a lányát a neten szerepelteti, nekem ne mondja senki, hogy ez jobb, mint egy Győzike show.
26 # de a legtöbb embernek full elég ennyi funkciós tudas is .persze az csak jó lenne ha többre vinné a lányom.
Amúgy igen apjával csinálja nastya az orosz kislány de látod ebből is meg lehet gazdagodni
Mint írtam valami van benne ha kislányokat függővé teszi .
Azt nem értem ami papíron jó mese azt miért nem nézik annyian ?
Ami meg a győzik show hoz hasonló műsor allitasod szerint azt meg tömegesen nézik.
A hülyeség ennyivel népszerűbb?
"A hülyeség ennyivel népszerűbb?"
Fején találtad a szöget, kérdező, máris nem hiába gondolkodtattak el téged egy páran.
Tudod, van az a mondás:
Egy bolond százat csinál. A világ tele van bolondokkal, a többi bolond birka meg vakon követi, mert az a biztos.
A biztos halál. Tuti biztosra a szakadékhoz vezet.
Tényleg jó szívvel gondolkodtatlak el én is, meg a többiek is. A gyereked érdekében.
De ha esetleg troll vagy, kérdező, vagy játszod a butát, akkor is volt értelme beszélgetni veled, mert rengeteg a valóban butácska ember, és azok egy része szintén olvassa ezeket a párbeszédeket.
Jókat kívánok! De ahhoz gondolkodni se ártana. Már annak, aki valba nincs a helyzet magaslatán.
Akinek meg nem Ingeborg, annak ott a jobb keze (vagy bal, ha balos), hogy könnyítsen magán.
28 # de vajon miért népszerűbb a hulyeseg ezzen nem gondolkodik el senki ?
Oké hogy 1 bolond százat csinál mert biztos. de vajon ez miért van?
Miért kell az embereknek Marvel univerzum meg győzike show meg a rengeteg reboot film .
Mert valami hiányzik a népnek ?
Full le vagyunk szabályozva a bolygón lassan 8 milliárdan és érted most mit kezdesz az életedel?
Többség nem tudja mit kezdjen magával ezért ezek a műsorok legalább elvonjak szabad idelyet .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!