Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mo.-n hogyhogy nem ,,divat”...

Mo.-n hogyhogy nem ,,divat” hogy 16-18 év körüliek vigyázzanak kisgyerekekre?

Figyelt kérdés
Máshol ez nagyon népszerű, Amerikában a diákmunkázó tinilányok fele ezzel foglalkozik, meg a környező európai országokban is elég gyakori. Itthon miért nem?

2022. júl. 9. 23:34
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%

10 ha fene jó dolgunk van akkor gondolom irigykedsz :)

Egyébként én embertelennek találom az amerikai rendszert. Itthon is vannak anomaliak a családtámogatási rendszer miatt, de én ezt kisebb rossznak találom. Egyébként is hova sietnenek vissza a legtöbben? Vagy valami szethajtos tuloraztatos irodaiba, vagy jó kis bolti eladónak, vagy szalag mellé?

2022. júl. 10. 12:58
 12/31 anonim ***** válasza:
80%
Nem talált, de èn legalább tisztában vagyok a fene jó dolgunkkal. Csak az a gond, hogy amúgy meg mindenki sír....
2022. júl. 10. 13:02
 13/31 anonim ***** válasza:
74%
Hát akkor elnézést kérek :) én a magam részéről akkor egy véleményen vagyok veled.
2022. júl. 10. 14:47
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Angliában is au pair meg nanny neveli a gyerekeket.

Ráadásul ott a nagyszülőkre sem nagyon lehet számítani.

2022. júl. 10. 15:34
 15/31 anonim ***** válasza:
39%

"2, az eszedbe se jut, hogy azért, mert a rendszeres babysitter annyit elvinne a fizetésükből, hogy értelme nem lenne visszamenni dolgozni? Plusz mi értelme úgy gürizni, hogy még csak nem is látod a gyereked?"

Tehát ha anyuka elmegy dolgozni 8 órában, és felvesz egy bébiszittert, aki elhozza a gyereket az oviból és vigyáz rá 1 órát, tehát megmarad neki napi 7 óra keresete, akkor már nem éri meg neki? Mert én erről beszélek.

2022. júl. 10. 18:49
 16/31 anonim ***** válasza:
25%

"A 2. és a 4. hozzászólásod üti egymást."

Mivel nem én írtam a 4. hozzászólást, hanem valaki más. És én a bébiszitterkedésről írtam, ami pár óra. Nekem nem szar külföldön, csak itt panaszkodnak folyton az anyukák, hogy nem tudnak elmenni dolgozni, mert nem érnének oda 5-re a gyerekért az oviba. Ezért inkább évekig nem dolgoznak, minthogy pár órára felvegyenek valakit délutánra.

2022. júl. 10. 18:53
 17/31 anonim ***** válasza:
31%

"vigyáz rá 1 órát, tehát megmarad neki napi 7 óra keresete"

Feltételezed, hogy anyuka legalább annyit keres 1 óra alatt, mint a babysitter, de ez sokszor nincs így, mivel Mo-n irreálisan sokat kérnek a gyermekfelügyeletért. Még a képzetlenek is. Jellemző a 2500/óra (plusz benzin) még vidéki városban is.

Na most az átlag anyuka (de írhatnék átlag szülőt, mert a férfiak se keresnek sokkal többet) nem keres nettó 400 ezret, hogy ne fájjon ennyit elszórnia szitterre.

2022. júl. 10. 20:04
 18/31 anonim ***** válasza:
33%
Beszéljünk napi szinten 2 óráról és számoljuk 5000 Ft-tal ahogy írtad. Tehát 5000*20 munkanap az 100 ezer egy hónapban. Az ügy tényleg nem éri meg, ha anyuka keres 120 ezret, de havi 200 ezernél már erősen elgondolkodnak, pláne hogy 5 így van ügyelet az oviba alapjáraton. Lehet járni 8 rá melózni és még bébiszitter sem kell. De egyszerűbb otthon vakarni.
2022. júl. 10. 21:01
 19/31 anonim ***** válasza:
43%

Havi 200-nál megérné? Hogy a fél munkaidőben csak azért dolgozz, hogy a kifizesd a bébiszittert és utána hulla fáradtan hazaess és semmit ne tölts a gyerekkel? Persze, a hülyének is megéri. Vagyis csak annak.

(4-ig dolgozom és nem érint, de nem fizetnék ilyen feltételek mellett)

2022. júl. 10. 22:01
 20/31 anonim ***** válasza:
20%
Hát ha anyuka keres 720 Ft-ot óránként, a 18 éves bébiszitter meg 2500 ft-ot, akkor anyuka elgondolkodhat hogy valamit tanulni kéne. A 120 ezer Ft az kevesebb, mint a minimálbér.
2022. júl. 10. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!