Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem kedvelem a kisgyerekeket,...

Nem kedvelem a kisgyerekeket, de sajátot szeretnék, mert... Fog ez változni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a kisgyerekek olyan 1-2 éves kortól, 6-8 éves korig, nem a szívem csücskei. Amíg nem beszélnek, rohangásznak, visongatnak, addig aranyosak. A baba sírás nem zavar. De ezek a kicsik nagyon. A hangszínük, az akaratosságuk, a dacosságuk, az, hogy még nem annyira “okosak” és nem tudom, nem érzem magaménak ezt a terepet...

Viszont egy nagyobb gyerekkel, akivel már értelmes témákról lehet beszélni és nem kezd mindenért fejhangon nyafogni, jól kijövök. Sőt, vágyok is rá, hogy legyen egy gyerkőcöm a közeljövőben, akit szerethetek. De valahogy mindig a nagyobb, vagy akár felnőtt gyerekekre gondolok, hogy milyen jó, ha barátságban van a szüleivel. Igyekeznék jó viszonyt tartani velük.

De hogyan lesz ez, ha a kicsik kikészítenek fél óra alatt? Tegnap vigyáztam egy rokon kislányra és sírhatnékom volt fél óra után. (4 éves)

A szomszéd néni unokája is minden nap ide van szórva hozzá a nyáron (1,5) éves és folyton visongat és én ezt nem tudom hogyan viselném el.

Eközben egy nagyobb, “értelmesebb” gyereket pedig nagyon kedvelek, akik már olyan “jó fejek”. Vagy a ici-pici pár hónapos babákat.

2022. jún. 18. 13:39
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
26 éves vagyok...ha ez számít.
2022. jún. 18. 13:41
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Oh a sajat az mas. Ne aggodj. En is szidom az osszes rossz budos kolkot a jatszon 🤣🤣😅de a sajatomat imadom,pedig rossz mint az ordog,visit,rugdos,hisztis,de ha odabujik es mondja anya,el van felejtve.😅
2022. jún. 18. 13:46
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
Hát én soha nem éreztem így, de talán több dolgon is elgondolkodhatsz, hogy kész vagy e egy gyermekre. Vagy hogy nem e szeretnél nagyobb gyermeket örökbe fogadni, vagy nevelőszülőséget vállalni. A felelősség ugyanakkora és persze, rengeteg előkészületet igényel, de lehet így nagyobb gyereket boldogan tudnál felnevelni és biztos háttért biztosítani neki. Én is 26 vagyok mondjuk, és ebből kiindulva várnék még pár évet , hátha változik.
2022. jún. 18. 13:48
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Saját teljesen más. Engem se érdekel más gyereke, elviselem, arréb megyek. Ha nem óvónő akarsz lenni csak szülő, akkor nem kell szeretned az összes gyereket.
2022. jún. 18. 13:48
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
A sajátodat természetesen szeretni fogod!
2022. jún. 18. 14:03
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
A sajátodét elviseled, ne aggódj. Néha nyilván idegbajt kapsz, de ez vele jár.
2022. jún. 18. 14:21
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Ki nem állhatom a babákat,de az enyémet imádom.
2022. jún. 18. 14:28
 8/13 anonim ***** válasza:
91%
A 20-as éveimben én is így voltam ezzel, mint Te. Nem volt türelmem a gyerekekhez. Aztán a kislányom születése után mindez megváltozott. Azóta sokkal toleránsabb vagyok más gyerkőcökkel is. A sajátom pedig a mindenem.
2022. jún. 18. 14:55
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, bármennyire is önzőn hangzik, nem az a célom, hogy minden gyereket imádjak, csak félek, hogy majd ebben az “izgága” korszakban a sajátomtól is megbolondulok. XD

2022. jún. 18. 15:54
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Megfogsz 😅 viszont, nagyon közhelyesen hangzik, de vannak pillanatok amik meg kárpótolnak. Olyan jó nézni, ahogy bontakozik ki a személyiségük illetve látni, hogy amit addig beletettél, az mint copy paste visszaköszön. Hihetetlen. Ezt más gyerekénél nem látod sosem.
2022. jún. 18. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!