Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem kedvelem a kisgyerekeket,...

Nem kedvelem a kisgyerekeket, de sajátot szeretnék, mert... Fog ez változni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a kisgyerekek olyan 1-2 éves kortól, 6-8 éves korig, nem a szívem csücskei. Amíg nem beszélnek, rohangásznak, visongatnak, addig aranyosak. A baba sírás nem zavar. De ezek a kicsik nagyon. A hangszínük, az akaratosságuk, a dacosságuk, az, hogy még nem annyira “okosak” és nem tudom, nem érzem magaménak ezt a terepet...

Viszont egy nagyobb gyerekkel, akivel már értelmes témákról lehet beszélni és nem kezd mindenért fejhangon nyafogni, jól kijövök. Sőt, vágyok is rá, hogy legyen egy gyerkőcöm a közeljövőben, akit szerethetek. De valahogy mindig a nagyobb, vagy akár felnőtt gyerekekre gondolok, hogy milyen jó, ha barátságban van a szüleivel. Igyekeznék jó viszonyt tartani velük.

De hogyan lesz ez, ha a kicsik kikészítenek fél óra alatt? Tegnap vigyáztam egy rokon kislányra és sírhatnékom volt fél óra után. (4 éves)

A szomszéd néni unokája is minden nap ide van szórva hozzá a nyáron (1,5) éves és folyton visongat és én ezt nem tudom hogyan viselném el.

Eközben egy nagyobb, “értelmesebb” gyereket pedig nagyon kedvelek, akik már olyan “jó fejek”. Vagy a ici-pici pár hónapos babákat.

2022. jún. 18. 13:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én a mai napig is menekülök a 8 év alatti gyerekektől. De a saját az más.
2022. jún. 18. 20:02
 12/13 anonim ***** válasza:
Én hasonlóan vagyok vele mint te, bár konkrétan nincs korosztály, de mások gyerekeit nehezen bírom elviselni, sajátot mindig akartam, ráadásul szerencsére általában azt a visszajelzést kapom, hogy milyen türelmes szülő vagyok. Nálunk most kezdődött a szülinapi zsúros, stb korszak, háát nagyon fogcsikorgatva bírom elviselni ezeket az eseményeket és masszív fejfájással érünk haza, de ki lehet bírni azért. A saját lányomat természetesen imádom, ő a világ közepe nekem, nem mondom, hogy nincsenek néha zavaró dolgai, de a saját gyerek, ahogy előttem is írták mindig más.
2022. jún. 18. 23:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is féltem mi lesz, de a saját tényleg más. Soha nem tudtam mit kezdeni más gyerekeivel, sokszor kifejezetten idegesítettek. A sajátjaim is tudnak idegesíteni néha, de teljesen más még ez az érzés is velük.

Amióta megvannak, mindig az a korosztály van hozzám közelebb, amiben ők is vannak. Most 2 és 4 évesek, és más gyerekei közül ez a korosztály az én szememben kicsit más. Úgymond jobban megértem őket, vagy ha kell, tudok is velük mit kezdeni.

2022. jún. 19. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!