3 éves gyereketek beszél folyékonyan, mondatokban? Szobatiszta?
Az én 3 éves fiam nagyon nehezen akar beszélni és csak 2-3 szavas mondatokat mond. Ez probléma lehet?
Illetve szobatiszta?
A mostani gyerekek a kényelmes pelenkák miatt később lesznek szobatiszták. Általában azt mondják, hogy 3 éves kor körül kéne kialakulni. Nekem azt mondta a védőnő, hogy ne erőltessem, majd ő szól. Aha, hát ha én arra vártam volna, szerintem pelenkában megyünk érettségizni. Úgyhogy én levettem a gyerekről a pelenkát, és bugyit adtam rá. 3 napig bepisilt, visszaadtam rá, még nem érett rá. Ezt kb. 3 havonta ismételtem úgy 2 éves kor után.
3 éves kora előtt egy hónappal mindkét gyerekem az első bepisilés után ment wc-re. Bár láss csodát, a húgom gyereke tényleg mondta, hogy ő szeretne wc-re menni, szóval van ilyen is.
Az is igaz, hogyha otthon magyarul beszéltek, az óvodában meg németül beszélgetnek vele, akkor később fog megtanulni beszélni, bár utána ez mindenképpen javára válik.
Óvodában egyébként nem mondták, hogy szerintük el van maradva? Ha nem, én nem aggódnék. Egyáltalán hogy vették fel, ha nem szobatiszta?
Hogy mi? :O
3 évesen már olvastam és nagybetűkkel írtam.
És nem vagyok zseni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!