Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon sok lenne az 5,5 év a...

Nagyon sok lenne az 5,5 év a két gyerek között?

Figyelt kérdés

Gondolkodunk a második gyereken. Kisfiam most lett 4 éves.

Legelőbb év végén kezdünk próbálkozni, így ha azonnal meg is fogan, akkor is lesz köztük 5-5,5 év.

Szerintetek ekkora korkülönbséggel lehetnek jó testvérek, tudnak majd egymással játszani?

Nekünk a férjemmel nincs tesó.

Épp ezért is gondoltuk újra a gyerek kérdést, hogy legyen valakije az életben. Mivel se unokateso, se senki nincs..

2022. jún. 30. 13:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

5,5 év van köztünk a testvéremmel, gyerekkorunkban ez rengeteg volt, felnőttként "nőttünk" csak össze.

Ettől még nem voltunk rossz testvérek, de nem játszottunk igazán sose, csak egyenlőtlen felállásban.

Gyerekeim között 3,5 van, remekül játszanak, pedig ezt is soknak hittem és a lány a nagyobb.

2022. jún. 30. 18:03
 12/15 anonim ***** válasza:
55%
Nekem a nagyobbik fiam 5 éves, a kicsi meg 8 hónapos. 😊
2022. jún. 30. 18:06
 13/15 anonim ***** válasza:

A két gyerek habitusától is függ. "Egyenrangú" játék szerintem sokáig nem lesz, de ettől még jól el lehet a büszke nagytesó a kicsivel. A férjeméknél ez volt.

Négyünk között 4-6-2 év a korkülönbség, a bátyám (1.) nem volt nagy játszós, de lehetett rá számítani, a nővérem (2.) velem sokat játszott, de kicsinek inkább óvónénisen, az öcsémmel (4.) nem jöttek ki, ő viszont velem (3.) játszott sokat. Szerintem jó testvérek vagyunk, csak a nővéremet nem szabad az öcsémmel sokáig összezárni, mert két dudás egy csárdában... ;)

Sok sikert!

2022. júl. 1. 00:19
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk 8 év van, de így is jó testvérek, a kicsi 6, a nagy 14, mondjuk eszméletlen, miken tudnak osszeveszni (erre nem számítottam), de ugyanennyit el is ökörködnek egymással. Meg nálunk a nagy szereti tanítani a kicsit, ha éppen van hozzá türelme. Ha csak öt év lenne köztük, szerintem még ennél is közelebb állnának egymáshoz.
2022. júl. 1. 07:19
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

Próbálkoztok? Szóval magyarán dugtok, de most élesben megyek a dolog és lesz következménye 🤣

Nem hajrá!

2022. júl. 1. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!